reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

oO wszedł ten post, a wtedy mnie wywaliło... to na czerwcówkolandzie sie troche powtórzyłam, mam nadzieje że wybaczycie :P

Byłam raniutko na badzaniach, ale coś cienko u mnie z próbka moczu było, w nocy tak latałam że rano tylko drobinke usikałam i do tego dostały sie tam upławy i teraz nie wiem czy się nada:zawstydzona/y::-(, powiedzieli w laboratorium że spróbują. W poniedziałek wizyta to sie dowiemy.

reklama
Hej laski ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla pic herbatke malinowa i bede latac po schodach juz czuje jakies skurczyki delikatne i bardzo rzadkie w samym podbrzuszu:confused::eek:, uplawy obfite az musialam zmieniac majtki bo wkladki nie daja rady!!:baffled: po schodach i tak wsumie chodze bo mieszkam w domku jednorodzinnym wiec schody do kuchni pokonuje w przeciagu dnia kilkanascie razy :szok::-p Tez mam problemy z BB!! ale to normalne od weekendu tak jest na gorze piszeee czym to jest spowodowane !!
Pozdrawiam
zazdroszcze dziewczynom co na dniach rodzaaaa:-(:-D

Mnie też wywalało dziś z BB i też mam objawy uzależnienia z tego powodu.;-)
Co do liści malin - kupiłam bez problemu w sklepie zielarskim za całe 2 zł. Już wypiłam sztuk 2 i na noc zamierzam jeszcze trzecią.
Co do innych zabiegów, to sporo dziś pospacerowałam i przydźwigałam trochę zakupów. Od jutra zabieram się za porządne sprzątanie. No i chyba te schody mnie nie miną.:-D
Ostatnio koleżanka mi mówiła, że na jej siostrę podziałało mycie nóg w ... umywalce. Podobno nie chciało jej się wleźć do wanny i tak sobie umyła wieczorem, a w nocy pędziła na porodówkę. Z kolei moja Teściowa jak rodziła mojego Męża, to wieczorem przydźwigała dwa wiadra wody do umycia starszych dzieci, uśpiła je, a potem ledwie karetką na porodówkę zdążyła. Jak widać sposobów bez liku, tylko na mnie jakoś nie działają.:baffled::no:

Dzagudko droga - poprostu silne z was kobitki ;-) widac, ze latwo w pole te twoje dzidzie wywiesc sie nie daja:-D...

apropos herbatki - to mi nawet sama smakuje, ale jak co to polecam poslodzic miodem:tak:

No, ale ja już mam dość. Nie chcę drugiej ciąży przenosić.:-(:-( Robię co mogę, aż się ludzie dziwią i pytają z przerażeniem czy ja chcę zaraz tu urodzić że tak dźwigam, a Madzia ma to w nosie.

Właśnie moja Teściowa niejako potwierdziła Twoje słowa Anni, bo stwierdziła że narzekam na Weronikę że zadziora, a zobaczę co będzie z Magdą. Widać że ona już na etapie płodowym ma charakterek i temperament, bo raz że wali we mnie jak w bęben, czego Weronika nie robiła, a dwa że nie chce wyleźć mimo herbatki i mojego dzisiejszego dźwigania zakupów. No to ładnie. Mam przerąbane znaczy się.;-)A ja sobie wyobrażam jak ona wisi sobie w moim brzuchu i jak tylko pojawia się jakiś skurcz to ona się łapkami zapiera z zadziorną miną pt. "a w życiu, ja nie wychodzę!!!":szok:

A ja mam takie dziwne bole jakby mi ktos z gory brzuch ugniatal-takie jakby skurcze dna macicy?:confused: Mialyscie cos takiego? Bardzo bolesne ale szybko przechodzi. Moze to macica sie obniza?
Dziewczyny-jesli chodzi o sposoby na urodzenie to mi sie zdaje ze jest tylko jedne-jak dzidzia bedzie gotowa to wyskoczy, a jak nie to mozemy sobie biegac po tych schodach i nic...Moja siostra biega juz od 2 tygodni i cos urodzic nie moze, nawet wino pije, bo ponoc przyspiesza porod...i nic, malemu sie spodobalo w brzuchu i wszystkich ma w d...:laugh2:

Izka, Ty mnie nie strasz jak rany!!! Wczoraj gadałam z taką babeczką u siebie w markecie, która oczekiwała narodzin pierwszej wnusi i też się nie mogła doczekać. No i już jej córka miała jechać na wywołanie, jak się Maleństwo zdecydowało. Mówię do niej, że właśnie zaczęłam to plamienie aż się przestraszyłam, a ona na to, że tak, to normalne, jej córka też tak plamiła jakieś trzy tygodnie przed porodem!!! Myślałam że babę uduszę za takie informacje!!!

a japrzed chwilą skończyłam mega sprzątanie. Energia mi wróciła :-D umyłam wszytskie podłogi, posprzątałam lazienkę z wyszorowaniem kibelka włącznie, wszytskie kurze z półek poszły! No i "uprałam" dwa dywany- micha z wodą i płynem, na kolana i ręka przy ręce szorowanie. Aż mnie kolana bolą. Jeszcze tylko zdejmę pranie z wieszaka i zrobię na rano mężusiowi śniadanie do pracy i mogę zasiąść i zrobić sobie manicure i pedicure :-)
Normalnie jak mój Skubaniec po tej całej akcji nie zechce dziś wymówić przedterminowo umowy o wynajem mojego brzusiowego M1, to będzie znaczyło,że zatwardziały z niego lokator ;-)
Buziaki

reklama
Niuni, przerażasz mnie! Aż taka desperatka nie jestem. Ja swojego dywanu nawet bez ciąży nie podjęłabym się prać, a co dopiero teraz! Ty to masz jednak kopa!!!:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry