• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Jedyna roznice jaka widze to od jakichs dwoch dni w sluzie mam domieszany taki sluz ciagnacy jak na owulacje. Wiecie moze co to znaczy?? Izka a jak wygladal ten siostry czop i kiedy wypadl jej? To znaczy chodzi mi o to czy wypadl w dzien na majtki czy jak?
Monia-ja tez mam od niedawna taki sluz ale nie wiem co oznacza. A czop sluzowy to moja siostra opisala jako zbita kulke sluzu zabarwiona na brunatno, ktora jej wypadla jak byla w ubikacji ale chyba nie wszystkim ten czop wypada, zdarza sie ze dopiero przy porodzie wiec mozna przeoczyc.

reklama
Z tym śluzem, to może Wam się czop tak właśnie uwalniać. Bywa, że "ciągnie się" i 2-3 tygodnie...
No ale oczywiście może to być po prostu śluz pochwy przygotowującej się do porodu.
Bądź tu człeku mądry ;-)

No to się zestresowałam...
Znalazłam informację - potwierdzoną przez kilka osób - że w Bielańskim planują remont na 2 pierwsze tygodnie lipca :baffled:
Jasna cholera! Muszę urodzić najdalej w terminie, bo na myśl o rajdzie po Warszawie już robi mi się słabo... Chyba pora zająć się "planem B" :sick:
Idę spać - aż żołądek mnie rozbolał :sick:

Esia - jestesmy w tej dobrej w sytuacji, ze w wawie jest kilka niezlych szpitali polozniczych, wiec naprawde nie ma sie czym przejmowac...

A tak w ogole to pozdrawiam porannie:-)

Dziewczyny nie pchajcie się tak na tą porodówkę bo mi będzie tu smutno samej.

U mnie na razie zero objawów. Nawet skurczy nie mam - ale to akurat mało zaskakujące skoro dalej wcinam fenoterol :baffled:

A plan B zawsze warto miec - choc mysle ze nie bedzie ci potrzebny :-p
Mam wielką nadzieję, że masz rację...

Fantazja wiem ale Bielański jest niezły i sądziłam że tę sprawę mam już załatwioną :sick: I jeszcze przy okazji poczytałam sobie o nagminnym odsyłaniu pacjentek :sick: A Ty w który szpital celujesz?

Esia - ja w Starynkiewicza...ale nie wiem jak to bedzie bo od dzis bielanski i brodnowski maja strajkowac, wiec moze sie tu zrobic tloczno:wściekła/y: na pewno nie chce rodzic na Madalinskiego. Pomijajac "zyczliwosc" tamtejszego personelu przemawia za tym tez zwykla oszczednosc, bo nie mam zamiaru placic za zzo 700 zl, skoro moge 400. A i tak stram sie nastawic na niebranie, bo z kasa u mnie bardzo marnie...no nic, zobaczymy ile bolu jestem w stanie zniesc:baffled: 400 zl to jeszcze zorganizuje ale o 700 mowy nie ma.

reklama
No to się zestresowałam...
Znalazłam informację - potwierdzoną przez kilka osób - że w Bielańskim planują remont na 2 pierwsze tygodnie lipca :baffled:
Jasna cholera! Muszę urodzić najdalej w terminie, bo na myśl o rajdzie po Warszawie już robi mi się słabo... Chyba pora zająć się "planem B" :sick:
Idę spać - aż żołądek mnie rozbolał :sick:

Esia
nie chcę cię straszyć, ale w takiej sytuacji plan B może się bardzo przydać. Zwykle tuż przed takimi remontami szpitale odsyłają pacjentów, by zdążyć opróżnić oddział z pacjentów na czas remontu i może być ci ciężko się dostać do bielańskiego pod koniec czerwca:baffled:
Ja się ostro nastawiłam na Karową - po zrobieniu tam ktg i opowieści znajomych którzy tydzień temu rodzili.

Efilo a kiedy i jak będziesz odstawiać leki? Bo moja ginka na 2 tygodnie zmniejszyła dawkę fenoterolu o połowę, a potem wszystko co było na powstrzymanie skurczy idzie w odstawkę. Mam nadzieję że wybrała dobrą strategię i po odstawieniu coś się ruszy, bo wolałabym nie przenosić :dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry