reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
a ja dzisiaj szaleje z truskawkami 10kg oszypułkowałam z 2kg zrobiłam dżemy z 4 kg kompoty 2 kg zamroziłam no i z pozostałych 2kg robię nalewkę mniam akurat jak odstoi swój czas to będę mogła jej spróbować już nie mogę się doczekać

Aga pewnie że podam

1 kg truskawek zasypać 1/2kg cukru i odstawić na kilka godzin żeby puściły sok. Następnie zalać truskawki 1/2 l spirytusu rozcieńczonego z 1 szklanką wody zamknąć szczelnie w słoiku i potrząsnąć żeby wszystko się wymieszało i odstawić to na 6 tygodni. Po tym czasie dodać sok z jednej cytryny lub limetki i odstawić na kolejne 2 tygodnie. Następnie przefiltrować i odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. A po trzech miesiącach następuje najprzyjemniejszy etap czyli degustacja!!! :-)

Dobre! Matki dzieciom, część karmiących, a wymieniają się przepisami na nalewki :-D
A tak poważnie- nie wiem, czy przypadkiem nie zrobię... lubię rzeczy, które w zasadzie robią się same :-D

reklama
Do góry