reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja też dużo klap zaliczyłam zwłaszcza na początku i wiecie co? Trochę się obawiam.... Lekarz powiedział że cukrzyca ogólnie może powodować hipotrofie nie tylko wysokie cukry (wysokie częściej duże dziecko) ale i tak mi źle z tą myślą że to może moja wina
No mi położna mówiła, że jak będę trzymała cukry w ryzach to raczej nie urodze dziecka wiekszego niż mój syn (3700g) ale o hipotrofi nic nie mówiła. Za to macając mój brzuch stwierdziła, że dosyć spore dziecko. Pomyślałabym, że gowno tam wie przez dotyk ale jak rodziłam córkę to położna pomacała brzuch i stwierdziła - położenie główkowe, 3300g. No i tak było co do grama.

Ale Ty nie wiń siebie. Starasz się jak możesz. Poza tym masz większe obciążenie niż my, bo jesteś diabetykiem. A zobaczysz, że urosnie sobie ładnie na pewno mały :) A potem mu będziesz opowiadała jak to straszył matkę :)

reklama
Mam wrażenie, że sami słodcy chłopcy
emoji12.png
Czy ktoś tu spodziewa się dziewczynki?
No jasne, ja czekam na moją Maryśkę :biggrin2:

Jula miala ok 3800, dlatego kiedys pisalam ze na malenstwo sie nie szykuje.
Po sklepowej kanapce doslownie wyje..o mi cukier 9,7 (175). Ehhh...
Ale wysoko :-( chyba bym chodziła po ścianach z takim cukrem...

Heloł ewrybady, jak tam cukier na czczo?

U mnie dzisiaj 99, ale wieczorem miałam jakieś zaćmienie umysłowe i zamiast kanapki zjadłam jabłko:oops:
Hej, u mnie dziś 101.

Mierzę cukier od 4 dni i po posiłkach mam ok a ten na czczo zawsze za wysoki ( 95-103). Jak powinno się na kolację jeść żeby ten cukier na czczo był w normie ? Mi powiedzieli że mam jeść dwie kolację i na ta druga max do 21.30 mam zjeść jogurt z płatkami owsianymi bądź o dziwo pół białej bułki z jogurtem, maslanka kefirem lub twarożkiem. Póki co to nie działa jak powinno ...[emoji52]

I ja spodziewam sie dziewczynki ;)

Wiecie co wczoraj odebralam wyniki hemoglobiny glikowanej 6.5...a miesiac temu bylo 5.0. Diete trzymam od 1.5 miesiaca. Przekroczenia po posilku nie mialam zadnego...baa 2 razy mialam tylko powyzej 120 a na czczo przekroczone z 5 razy i to max bylo 94....i skad ta hemoglobina taka wysoka? I czy to moze byc groźne?
We wtorek mam diabetologa nie moge sie doczekac co powie ;)
I zastanawiam sie czy ten wynik jest miarodajny...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry