reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No melduję się i ja...

Anni z tą @ to :szok::szok::szok:. Mam nadzieję że do piątku dasz znać co i jak żebym się całe wakacje nie denerwowała???:-D A Su się nie dziw - dzieci mają "kryzysy". No i powiedz co u lekarza.:tak:
Anielap, współczuję przeżyć lekarskich. A po coś Ty do szpitala szła się zarejstrować???:szok: Mam nadzieję że wszystko ok z Tobą????:sorry: A co do tej lekarki to normalnie załamka. I taka niby świetna lekarz???? Uwielbiam jak lekarze krzyczą na rodziców, albo robią takie uwagi.:eek::baffled: No nic, olać trzeba i znaleźć porządnego fachowca.
Esia, gratuluję pierwszego od 3 lat z hakiem kacyka.:-D Ale tą pogodą to mnie przerażasz!:szok:
Elmaluszku, super że palunio się goi. Gratuluję sikańca nocnikowego, a za Ciebie kciuki trzymam na egzaminie. No i nie przepracowuj się tak, bo Ci zapał szybko minie.:-p
Gingeros, witaj z powrotem, ale z tego co rozumiem jedziecie dalej????

A my dalej w lesie z pakowaniem.:baffled: Wczoraj w ramach "ruszenia" sprawy, wyciągnęłam z szafy wielki wór z prasowaniem i wśród ok. 20 kg ubrań wynalazłam te, które planujemy zabrać - nie ważne prasowane czy nie.;-)I do by było na tyle w ramach postępów wyjazdowych.:-D A dziś są Madzi imieninki, pod wieczór Weronika wraca od Babci, damy prezent i coś czuję że obie panny szybko spać nie pójdą.:-D Może wezmę się na sposób i deskę do prasowania w kuchni ustawię i się tam zamknę przed nimi.:laugh2:

reklama
Aaa i miałam się was jeszcze poradzić :happy:
Co właściwie powinnam wziąć na plaże dla chłopaków???
Wiem na pewno, że krem z filtrem i okrycia na głowę, ale co poza tym ???????
Nie wiem czy Maskowi nie przyjdzie do głowy drzemać na kocyku ;-) to może jakiś parasol przeciwsłoneczny???

Słuchaj, jak masz parasol i masz gdzie go włożyć to go weź - przyda się do osłonięcia basenu.:-pAle my mamy taki pół namiot plażowy - kupiony kilka lat temu i przynajmniej 2 razy większy od tych co teraz są sprzedawane. Mieści się w nim cały duży ręcznik plażowy i jeszcze jest kupa miejsca, więc i Maks i Madzia jakby co to będą mieć gdzie pokimać w cieniu. Do tego bierzemy też basenik pompowany - nie za duży, ale zawsze i materac w kształcie krokodyla.:-pNa pewno musisz mieć krem z filtrem wysokim, kąpielówki i coś na głowę. Ewentualnie też jakieś koszulki cienkie dla osłonięcia jakby już za dużo było słoneczka.:tak:Kocyki plażowe to pewnie będą na wyposażeniu pokoju, ale na pewno przyda się ręcznik kąpielowy duży. Ja w efekcie prócz ręczników dla nas wszystkich to będę mieć jeszcze kąpielowy i dwa takie poncza dla dziewczyn - nie wiem czy pamiętacie, w zeszłym roku kupiłam.
Z zabawek ja na pewno biorę karty do gry UNO (mam nadzieję że Jacek lubi grać?), książkę jakąś dla Weroniki i pewnie coś do rysowania, a dla Madzi klocki i pewnie coś jeszcze. No i obowiązkowo zabawki do piasku.:tak:

Dzięki za życzonka. :-*

hihi Jacek jak usłyszał, że jest telewizor to stwierdził, ża bierze playa :-D chociaż sama się zastanawiam czy nie lepiej gry planszowe :-p
Na plażę to praktycznie nic nie mam, ale może mama ma i mi pożyczy ;-) muszę podpytać ;-)

No Fantazja, ale kombinujecie!:-D Ale bardzo ładne miejsce. Choć ja wole morze.:-p A ten namiar do Mrzeżyna muszę sobie zostawić i koniecznie tam kiedyś pojechać.:tak:Mam sentyment do tego miejsca, bo graniczy z miejscowością Rogowo, w której mieścił się tylko i wyłącznie wojskowy ośrodek wypoczynkowy i kolonie wojskowe. A ponieważ moja Mama w wojsku robiła to byłam tam 2 razy na wczasach i 2 na koloniach. Do Mrzeżyna było stamtąd jakieś 2-3 kilometry i pamiętam jak tam łaziliśmy sobie na spacery - a zwłaszcza do wesołego miasteczka.:tak:Kurczę, przejechałabym się tam, tylko to tak daleeeeeeeko.....:laugh2:
Jolka, no więc o nic się nie martw. Ja właśnie dzwoniłam na kwaterę i wszystko jest - koce, parawany i leżaki na plażę są na wyposażeniu pokoju. To samo z talerzami, sztućcami, szklankami czy czajnikiem. Jest w pełni wyposażona kuchnia z garami i patelniami, więc ewentualnie można zagotować mleko, parówki czy jajecznicę zrobić. Pani nie kazała absolutnie nic brać. Do tego nie wiem czy Wy w końcu braliście pokój z osobną łazienką czy ze wspólną, bo my mamy wspólną. No i nie dość że jest wspólna na 2 pokoje, to jeszcze jest oddzielnie łazienka z kibelkiem i odzielnie jeszcze kibelek, więc nie ma co się martwić.:tak:
A Jacek niech nie kombinuje z żadnymi grami - niech się nastawi na bieganie i spacerowanie. Mam nadzieję że będzie się dobrze bawił z Weroniką.:-p

Dzagudku - no ja tez wole morze...ale wyobrazasz sobie byc nad morzem i chodzic nad nie po zachodzie slonca?:-p

A do Mzerzyna za rok pojedziemy sypialnym. Teraz to Misia pewnie oka by nie zmruzyla:rofl2:

Dzagud super :-) czyli jakieś jedzonko mogę zabrać ;-) bo wiesz ja się ostatnio nigdzie bez jedzenia nie ruszam :-D
A gry lubimy mieć na wieczór lub w razie deszczu :-p
Jutro jadę na zakupy przedwakacyjne ;-) mam zamiar rozejrzeć się za jakąś grą plażową, no i może uda mi sięlatawiec zakupić na wypadek wiatru ;-)

Fantazja udanych wakacji :-)
Ja tam za morzem nie przepadam :-p

reklama
Jolka, to co Ty zamierzasz tam robić????:szok::-D
Fantazja, wyobraź sobie że z ciekawości wpisałam sobie Rogowo w Google i ten mój ośrodek ciągle jest, ale go odpalantowali na tiptop, tylko ceny takie że ....:eek: Za takie pieniądze to bym sobie na 2 tygodnie z rodzinką wyjechała za granicę!:baffled:

Do góry