reklama

Dieta naszych dzieci

My dzisiaj zjedlismy spagetti bolognese HIPP organic od 7mc.zakupipne w ichniejszym sklepie.I powiem Wam,duza niespodzianka!Smak super,Maciejka zjadl prawie 190gr sloiczek,co jest sukcesem!I wlasnie czuje,ze juz go przetrawil!!!Pora na zmiane pieluchy,ha ha.

reklama
A mój synek dziś na podwieczorek zjadł słoicze BoboVita(190g)banan z mlekiem i kleikiem ryżowym.A jakie były lamęty gdy się skończył.hehe

U nas te duze sloiki 190 to juz norma czasem nawet wiecej ja nie wiem gdzie mu to idzie chyba w pięty :-D jak przelewam robiona zupke do sloikow to i taki po chrzanie opędzluje :-D

Ja zawsze Małej dawałam obiadki Gerbera, deserki też albo z Bobovity. Wczoraj natomiast kupiłam jakieś danie z Hippa i tam w składzie jest ta sól jodowaną! niestety dopiero w domu zauważyłam. Na codzień to gotuje Małej, ale szykuje się wyjazd tygodniowy prawie i nie wiem czy będę miała jej gdzie coś ugotować.

Ostatnia edycja:
Ja z hipp kupuje małemu tylko herbatki bo innych pić nie chce.Jak był mniejszy uwielbiał słoiczki gerbera a teraz gerberem pluje a za to BoboVite wsuwa pełną parą.A z nestle je te misio jogurty.Z moich potrawek które mu robiłam to jedynie je puree.

powiedzcie mi jak często i jakie posiłki jedzą wasze dzeci, u nas zwykle jest tak, że 1 x kaszka przez butelke, 1 x mleko, 1 x kleik przez butelke, deseek-owoce, i zupka

Doriska mało je Mateuszek.
U nas wygląda to tak:
4 rano mleko z butelki zagęszczone kleikiem ryżowym 210
8 rano mleko butelka zagęszczone bądź sinlack 210
11 obiad i mleko 120
13 owoce
14,15 zupka i mleko 120
18 mleko zagęszczone.
He, he, he i to wszystko.

reklama
My też mało jemy:
ok 5 mleko -150ml
ok 9 kasza - 120-150 ml
ok12-13 obiadek + owoce
ok 17 mleko 120-150 ml i reszta owoców jak nie dojadła wcześniej
ok 20 nocna kasza z butli 180ml
ok 23-24 mleko 180 ml

Często jest tak że prześpi to karmienie o 5 rano.

Poza tym przeszliśmy już na to trzecie mleko Aptamil.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry