reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Zwykła forma, w sensie - prostokątna? Może być za duża... Ja chyba dziś się pokuszę na jakiś chleb z Moich Wypieków. Chciałabym ten orkiszowy, ale nie mam mąki. Keksówki mam dwie, ale jedna duża, druga mała, więc chyba trzeba będzie dokupić.

reklama
Moja mama miała kiedyś taka maszynę do pieczenia chleba, w Lidlu chyba były na promocji. Pamiętam, że utyła wtedy z 10kg jak te chlebki piekła. Pozbyła się jej w trzy diabły i powiedziała, nigdy więcej ;)

ooo.. :) wniosek z tego taki że za wygodnie w życiu też nie może być:) Jak znam siebie to gdybym miała na zawołanie pyszne bułeczki to też podobnie mogłoby się skończyć ;)

Dziewczyny - szybkie pytanie :) Właśnie wstawiłam ciasto na chleb :D Będę piec w piekarniku na kamieniu. I tu mam pytanie: czy wstawiacie na dno blachę z wodą? Czy pryskacie ścianki piekarnika wodą przed włożeniem chleba?

!! Wyszło :D
Już ciemno, zdjęcie żółte od żarówki i nieostre, ale chciałam się pochwalić :)
Mój pierwszy chleb z piekarnika :) Z miodem i płatkami owsianymi :) Pychota :)
Nie smarowałam góry, bo ja wolę omączony chleb ;)

Zwykła forma, w sensie - prostokątna? Może być za duża... Ja chyba dziś się pokuszę na jakiś chleb z Moich Wypieków. Chciałabym ten orkiszowy, ale nie mam mąki. Keksówki mam dwie, ale jedna duża, druga mała, więc chyba trzeba będzie dokupić.

Tak chodzi o taką prostokątną. No nic w takim razie zaopatrzę się w nowy kuchenny gadżet ;-)

ewa pięknie ten chlebek wygląda. narobiłaś smaku :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry