reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
Dotkas - nasz Antek ma na drugie Julian po królu Julianie z Madagaskaru :p... Moi rodzice za to maja psa Melmana :p... A śmiejemy się, że jak się potwierdzi córka to na drugie będzie miała właśnie Gloria :p

U nas jak na razie wersja Helenki aktualna i wątpię żeby się zmieniła. Ja już w wieku 10 lat mówiłam, że będę miała córkę Helenę ;). Mąż od razu był zachwycony. Moja mama za to się śmieje, bo nigdy jej o tym nie mówiłam, ale po prostu wiedziała, że tak będę chciała nazwać córkę. Moja babcia miała tak na imię i byłam z nią bardzo związana.

A u nas na dzień dzisiejszy wygrywa jednak Dominika, dla chłopca pomysłu dalej brak, może Błażej? :baffled:

a co do babci moja miała na imię Genowefa także brrrrrrrrrrrrrr:baffled: nie dałabym córce

U nas była Leokadia, zdrobniale Lodzia. Raczej miałaby przez głupie skojarzenia przekichane w życiu :no:

Mi od zawsze podobało się imię Saturnin. Jak byłam mała to marzyłam, że będę miała synka i będziemy sobie mieszkali sami w domku po dziadkach. No ale nie jestem aż taka odważna na takie imię. Jednak mąż ma też trochę do powiedzenia.

Oliwka, Aneta - oj tak bym nie nazwała córki :p.. Ale Helenka całkiem 'normalne'

Aneta - Saturnin?? To chyba nie polskie.. :p

Ooo tak mi sie przypomniał kolega z byłej pracy. Miał synka o imieniu Tibor. Węgierskie chyba imię. Myślałam, że sobie żartuje póki syn nie przyszedł do pracy i się nam przedstawił..

Aneta ja pracuję z Leokadią i mówimy na nią Jola :-) ale faktycznie w szkole średnie W-Fu uczyła mnie pani Lodzia :-D
U mnie babcie Anna i Danuta :-)a prababcie Michalina i Antonina

reklama
imiona Helenka, Zosia bardzo ładne a mojego brata syn ma na inię Miłosz długo nie mogłam sie przyzwyczaić a teraz wołamy do niego Miłek

Do góry