reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

NIKKI no to widze że co miejsce to inne upodobanie bo u mnie nie słyszałam o takim imieniu psa a bardziej właśnie o tym Maksie:tak:hmm powiem wam nawet dla ciekawostki skąd wziełam sobie imiona :-Dz ......... tadam ...BB:-D:rofl2::-pi Alanka i Nadiusie:tak::-)bo u mnie nie ma takich imion za wiele ba nawet niesłyszałam :tak:o Alanku hmm nie wiem obiło się o uszy ale naprawde niespotkałam sie wogóle osobiście ani z tym ani z tym imieniem:tak::-)podczytywałam u tych kobitek które będą rodzić i zauważyłam właśnie te imiona i tak mi zostały z Nadią szybciej potem z Alankiem bo niemiałam pojecia jakie dać imie ale takie które nie jest za bardzo rozgłośnione tzn.za bardzo powiem hmm"oklepane":tak:tak więc ja mam imiona gdzie u mnie nie są tak znane jak inne:-)ALE KOBITKI MIEJSZA Z TYM CIESZMY SIĘ Z NASZYCH MALUSZKÓW I DLA NICH IMION:-)

reklama
i cale szczescie ze kazdy ma inny gust!!!
bo tak by wszystkie dzieci w klasie nazywaly sie tak samo :-D

Patrysia86 a Ty mieskzasz w jakiejs malej miejscowosci???
u nas Alan czy Franek to popularne imiona!!!

NIKKI no to widze że co miejsce to inne upodobanie bo u mnie nie słyszałam o takim imieniu psa a bardziej właśnie o tym Maksie:tak:hmm powiem wam nawet dla ciekawostki skąd wziełam sobie imiona :-Dz ......... tadam ...BB:-D:rofl2::-pi Alanka i Nadiusie:tak::-)bo u mnie nie ma takich imion za wiele ba nawet niesłyszałam :tak:o Alanku hmm nie wiem obiło się o uszy ale naprawde niespotkałam sie wogóle osobiście ani z tym ani z tym imieniem:tak::-)podczytywałam u tych kobitek które będą rodzić i zauważyłam właśnie te imiona i tak mi zostały z Nadią szybciej potem z Alankiem bo niemiałam pojecia jakie dać imie ale takie które nie jest za bardzo rozgłośnione tzn.za bardzo powiem hmm"oklepane":tak:tak więc ja mam imiona gdzie u mnie nie są tak znane jak inne:-)ALE KOBITKI MIEJSZA Z TYM CIESZMY SIĘ Z NASZYCH MALUSZKÓW I DLA NICH IMION:-)
Dokładnie tak, Patrysiu, w niektórych rejonach dane imiona są bardziej popularne, w innych mniej. U nas Nadii masa, Alan też często się słyszy. Każda z nas chce najładniejsze imię dla swojego dziecka i to jest oczywiste.

Z tą Afrodytą i Żytomirem to żart jakiś?! :eek: Nieźle się komuś pomieszało. Chociaż nasz profesor kiedyś opowiadał, że pewien mężczyzna się upierał, żeby dać na imię Kurtyzana:szok:. Dopiero jak mu wytłumaczyli, że dziecka nie można tak krzywdzić, dał spokój.

My pewnie damy jakieś polskie, tradycyjne imię. Na razie mieszkamy w UK, ale nie chcę tu zostać na stałe:no:. Dla mnie to tylko przystanek ze względu na pracę męża. Pomysłów konretnych na razie brak - chociaż podobają mi się Franciszek (dyskusja była wcześniej nad tym imieniem ;-)), Adam, Wojciech i Filip, a moi chłopcy upierają się przy Tadeusz - po dziadku, ja przekonania nie mam, chociaż teścia bardzo szanuję i lubię. Dla dziewczynki jeszcze gorzej będzie mi zdecydować, ale podoba mi się Anna i Karolina. Wcześniej jeszcze Julia, ale teraz jest bardzo dużo Juleczek.;-)

Z tą Afrodytą i Żytomirem to żart jakiś?! :eek: Nieźle się komuś pomieszało. Chociaż nasz profesor kiedyś opowiadał, że pewien mężczyzna się upierał, żeby dać na imię Kurtyzana:szok:. Dopiero jak mu wytłumaczyli, że dziecka nie można tak krzywdzić, dał spokój.

My pewnie damy jakieś polskie, tradycyjne imię. Na razie mieszkamy w UK, ale nie chcę tu zostać na stałe:no:. Dla mnie to tylko przystanek ze względu na pracę męża. Pomysłów konretnych na razie brak - chociaż podobają mi się Franciszek (dyskusja była wcześniej nad tym imieniem ;-)), Adam, Wojciech i Filip, a moi chłopcy upierają się przy Tadeusz - po dziadku, ja przekonania nie mam, chociaż teścia bardzo szanuję i lubię. Dla dziewczynki jeszcze gorzej będzie mi zdecydować, ale podoba mi się Anna i Karolina. Wcześniej jeszcze Julia, ale teraz jest bardzo dużo Juleczek.;-)

Kurtyzana-jestem w szoku, ale chyba w urzędzie by nie zarejestrowali...:szok:

Julcia faktycznie we wszystkich rankingach najpopularniejszych imion prowadzi...:tak:

No właśnie nie zarejestrowali i musieli człowieka uświadamiać. Tak nam w każdym razie tłumaczył profesor. Czy historia prawdziwa - nie wiem. On ją powtarzał każdemu rocznikowi.

reklama
a ja chyba będę musiała zrezygnować z Natalii... moja sister chce dać takie imię swojej wczoraj narodzonej córeczce... a ja nie bardzo chciałabym, aby się dublowały...:-(

no to szukamy na nowo;-):sorry:ja dlatego nie mówiłam nikomu oprucz wam o imionach bo jednak bałam się że ktoś podchwyci:tak:

Do góry