reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

osinka, ja mam podobnie, ale tylko jak przychodzi czas na lewa piers, maly sie prezy, ryka strasznie glowe odwraca a jak przystawie do prawej to pije. Najlepsze ze tylko w ciagu dnia bo jak juz przychodzi wieczor, po kapili maly bez problemu je lewego cyca. Na dodatek dzis jakas deprecha mnie dopadla, bylam z mama i siostra w sklepie, ona gadaja o pierdolach a ja zaczelam ryczec, straszne. Na szczescie juz mi przeszlo, maly wykapany, najedzony i spi, a ja w samotnosci czekam na mecz bialo-czerwonych i popijam winko!!!

reklama
pytia najważniejszy jest spokój Twój i Jasia, jeśli karmienie piersią wiązało się z Twoim i Jego stresem, to przecież nie o to chodzi

Dziewczyny - bardzo wam współczuję z powodu tych kłopotów z karmieniem...ale może faktycznie lepiej czasem, choć pewnie trudno, zrezygnować z karmienia piersią na rzecz butelki...i mama szczęśliwa i dziecko....wiem - łatwo mi mówić... trzymam kciuki za tych , które chcą jeszcze próbować i życzę pokoju ducha tym, które rezygnują...

Aniam- chodzę do Multikina przy stacji metra Imielin; w przyszłym tygodniu mają grać "Tristan i Izolda"

sie dzieje dziewczyny, sie dzieje - mecz trwa - czuję zew kibica we krwi - najchętniej poszłabym do knajpy na wspólne piwo, wrzaski - dym papierosów...atmosfera ... pozostaje transmisja radiowa - nędzna namiastka... ::)

izka-mummy-to-be pisze:
osinka, ja mam podobnie, ale tylko jak przychodzi czas na lewa piers, maly sie prezy, ryka strasznie glowe odwraca a jak przystawie do prawej to pije. Najlepsze ze tylko w ciagu dnia bo jak juz przychodzi wieczor, po kapili maly bez problemu je lewego cyca. Na dodatek dzis jakas deprecha mnie dopadla, bylam z mama i siostra w sklepie, ona gadaja o pierdolach a ja zaczelam ryczec, straszne. Na szczescie juz mi przeszlo, maly wykapany, najedzony i spi, a ja w samotnosci czekam na mecz bialo-czerwonych i popijam winko!!!

mojej małej przeszło dopiero po 20, ledwo żyję, jestem tak zmęczona, że nie mogę zasnąć :(
to chyba była mega kolka i niemożność zrobienia kupki...zapodałam Agacie czopek, zrobiła wieeeelką kupkę, przebrałam ją, wymasowałam brzuszek, spokojnie zjadła i teraz śpi

oby takich dni było jak najmniej... w poniedz. idę do pediatry, może przepisze coś lepszego niż espumisan, albo przejadę się na Czechy po sab-simplex

Osinko my dostaliśmy na kolkę dzisiaj znowu DEBRIDAT , zdecydowanie sprawdza się najlepiej ze wszystkich przetestowanych specyfików (a było ich trochę) z tym że jest on na receptę

Ato znalezłam na bb w temacie zdrowie i uroda, zamieściła hogata i bardzo chwali, zresztą nie tylko ona więc może któraś z Was skorzysta, ja wypróbuję co mi szkodzi

Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.

Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.

weider0jm8wx.jpg

Osinka - dzielna byłaś  :), dobrze, że się wyjaśniło jaka była przyczyna!

musze przyznać, że chociaż Maks jest niesamowitą słodzinką i nie możemy narzekać, bo aż tak nie daje nam w kość - to i tak uwielbiam godzinę 21, kiedy wychodze z sypialni i mam wreszcie czas dla siebie :laugh:

osinka! dzielna z Ciebie mama :) Jetseśmy z Tobą i Agatką :)

fionka! super, ze umieściłaś te ćwiczenia tu, bo miałam właśnie ich szukać (kiedyś anian o nich pisała... chyba anian... :) )

koga pisze:
Osinka - dzielna byłaś :), dobrze, że się wyjaśniło jaka była przyczyna!

musze przyznać, że chociaż Maks jest niesamowitą słodzinką i nie możemy narzekać, bo aż tak nie daje nam w kość - to i tak uwielbiam godzinę 21, kiedy wychodze z sypialni i mam wreszcie czas dla siebie :laugh:

aż taka dzielna to nie byłam ;) Agata płakała na wersalce, a ja obok niej :p
na szczęście takie "akcje" nie są częste...
a po debridat pójdę, skoro jest taki skuteczny

reklama
Do góry