reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

osinka jak czytam takie rzeczy to aż mnie trzęsie - co za głupie idiotki !!!! dać dziecko obcym, wypitym babom -czy one wogóle zdawały sobie sprawe z tego co robię i co mówią? chyba nie. Dobrze , że mąż sie odezwał i Ty też nie zostałaś im dłużna - porażka. Człowiek wyrwie sie z domu żeby miło spędzić wieczór a jakieś panny pięknie potrafią to wwszystko rozwalić. Niecierpie wypitych ludzi oni zawsz są najmąrdzejsi i nie da im się nic wytłumaczyć do tego drą się okrutnie i śmierdzą. Rozumie napić się piwka czy winka ale bez przesady człowiek powinien się jakoś zachowywać tym bardziej ze bylo małe dziecko.

reklama
osinka ja mam prawie to samo z tesciowa tyle ze ona nie pije ale nie jak ma malego na rekach to ja nie moge go wziasc od niej normalnie mi go nie oddaje jak chce go przewinac czy nakarmic to trzyma go tak kurczowo jak by sie do niego przyleila. Prosilam juz meza zeby zwrocil swojej mamie uwage bo najpierw mi Igorka zabiera nie pozwala dotknac a potem mowi wszystkim ze ja sie nim nie zajmuje. Wiem psiocze na tesciowa ale to jest tak chora sytuacja ze zaczyna byc powazna.

pytia pisze:
Osinka, a co na to twoja koleżanka? Nie zareagowała?

niestety nie zareagowała, równie idiotycznie zachowywała się jak jej kolezanki, koniecznie chciała uspokoic koje dziecko
to kobiety po 40, pozjadały wszystkie rozumy, uważają że one wiedzą wszystko najlepiej, chyna nasze koleżeństwo skończy się...
ZERO szacunku dla małego czlowieczka... ja w zyciu nie macałam dzieci, nie chciałam brać na ręce, chyba że koleżanki same mi dziecko wciskały... zdawałam sobie sprawę że dziecko nie zna mnie, inaczej pachcę i może być zagubione, ale to chyba tylko ja mam takie poglądy :(

Osinko! - w pełni się z Tobą zgadzam :)
ja też nigdy cudzych dzieci nie brałam na ręce, bo wydawało mi się, że taki mały człowieczek to nie przedmiot i nie musi przepadać za przekazywaniem go sobie z rąk do rąk!
nasz Maks w ogóle nie specjalnie lubi noszenie i sami go mało nosimy, na szczęście moje koleżanki do noszenia się nie garną, bardziej do pchania wózeczka, co mi nie przeszkadza ;D

.... matko! co za upały, jak ja nie znoszę upałów !!!!!!
dobrze, że w domu chłodno, ale mam jeden problem: Maks nie umie w dzień spać w domu!!!!, śpi tylko na spacerkach!!, pojęcia nie mam jak go nauczyć spania w domu??????

... jestem wykończona stresami związanymi z teściami, upałami i w ogóle chyba sobie doła załapię ...

koga, trzymaj się i nie wpadaj w dołki!!! ;) bądź silna i dzielna!! :) ja się nie dałam smutkom to i Ty wytrzymasz - dla Maksia

u nas też koszmarne upały, Agata nawet spaceru nie chciała, wróciłyśmy po 40 minutach do domu, pół drogi niosłam ją, jak usnęła wkładałam do wózka, ona budziła się z płaczem i tak non stop, nie miałam siły nieść klocuszka, pchać wózka, do którego zapakowałam 2kg ziemniaków, 2kg truskawek, 1,5l wodę mineralną i masę innych drobnych zakupów ;)

teraz w końcu usnęła - wzięłam ją sposobem - ułożyłam na chłodnym prześcieradle, nakryłam pieluszka i włączyłam wentylator, ale nie bezpośrednio na nią, tylko na ścianę, ciut powiewu dociera do niej i śpi spokojnie (tfu, tfu!) już 30 minut ;) może spróbuj takiego sposobu...

a karmić ją musze na balkonie, bo jest chłodniej, w domu się wyrywa, bo jej za gorąco

koga też miałam problem, że Mała spała mi tylko na spacerkach. Ale wzięłam sobie za ambicję nauczyć ją spać w domu (nie mam innego wyjśćia z powodu temperatury ;) ) . I daję jej się bawić, obserwować świat ile tylko chce, a jak zauważę, że jej spać się chce (liczę te 2, 3 ziewnięcia) to do wózka i uspiam, albo jeżeli jest czas na jedzonko to na leżąco ją karmię i sobie Mała usypia ;)

reklama
Kogo nie zalamuj sie! Moze przeczytaj wieczorkiem rozdzial o spaniu Tracy i sprobuj jutro poobserwowac Maksia :) Te "magiczne" 3 ziewniecia rzeczywiscie dzialaja ;) u nas sie sprawdzilo. Troche to trwalo zanim Selinka przyzwyczaila sie do spania w lozeczku, wymaga to troche cierpliwosci na poczatku, ale teraz mala zasypia w 10-15 min i najcuesciej ladnie spi w swoim lozeczku.
U mnie od wczoraj burze i troszke chodniej wiec moze ochlodzenie przyjdzie tez do was ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry