reklama
magdalenaB
marcowa mama 06'
oj, koga masz racje. pieniadze, pieniadze.
niby nie powinny miec znaczenia, ale calkowicie kieruja tym jak zyjemy, kim jestesmy itd. eh, zeby tak w totka mogl wygrac kazdy, przymajmniej raz na rok 

asioczek
Fan(ka)
Koga, Iwosz, łączę się w bólu budowlanym - właśnie nam konstrukcję dachową wymieniają cieśla sam przyznał się do fuszerki a dla inspektora budowy było ok. Stwierdził, ten dach postałby nawet i 20lat (może z jego perspektywy pan po 60 to szmat czasu a dla mnie ciut zbyt krótko) Jako, że my teraz odbieramy dom od dewelopera wszelkie usterki i naprawy idą nie na nasz koszt. Więc jestem ta wredna baba i jeżdżę z miarką i normami na budowę. Oprócz dachu i części okien jeszcze drzwi wejściowe nam wymieniają - panom się trochę źle zwymiarowało i braki w murze 10 cm warstwą pianki załatali ...Oczywiście kolejne ekipy muszą być przesunięte bo nie chcemy odebrać domu (zaplacic ostatniej transzy za dom) dopóki usterki nie zostaną naprawione.
Maggusia jak pisała Mokkate w dwójkę i na spokojnie pogadajcie. Co do oświadczyn to u nas chyba ja się oświadczyłam a teść nam w sumie wesele ustalił .. To nie chodzi kto komu się oświadcza, ale czy obie strony tego chcą i są przekonane do zawarcia związku na dobre i na złe.
Maggusia jak pisała Mokkate w dwójkę i na spokojnie pogadajcie. Co do oświadczyn to u nas chyba ja się oświadczyłam a teść nam w sumie wesele ustalił .. To nie chodzi kto komu się oświadcza, ale czy obie strony tego chcą i są przekonane do zawarcia związku na dobre i na złe.
felqua
Fanka BB :)
U nas komunikaty zaczynajace sie na ja nie przechodza- maz mi odpala gdy tylko probuje sie jednym z nich posluzyc ze mowie i mysle tylko o sobie i zawsze tylko ja ja ja;-)Kiedyś już Kinga o tym pisała, że najlepsze są komunikaty na "Ja":
"Wkurza mnie, gdy..."
"Chciałbym żeby..."
"Nie podoba mi się, kiedy..."
Może warto spóbować? Życzę powodzenia....:-)
Ale zawsze warto jest usiasc i spokojnie porozmawiac-to moze zdzialac cuda!
U nas komunikaty zaczynajace sie na ja nie przechodza- maz mi odpala gdy tylko probuje sie jednym z nich posluzyc ze mowie i mysle tylko o sobie i zawsze tylko ja ja ja;-)
To bardzo dobrze, że tak mówi, bo wtedy dajesz mu się wygadać, a potem przechodzisz do natarcia :-)
Myślę, że chętniej Cię wysłucha jak sam będzie miał okazję powiedzieć co mu nie pasuje...
Choć większość facetów nie zacznie mówić, bo oni generalnie mają kłopoty z wyrażaniem własnych emocji i uczuć.... :-)
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Dziewczyny budujące się łącze się z wami w problemach
- ja też już nie mam cierpliwości - u nas ławy zalane ekipa bud ( wyrozumiała jak narazie ) czeka - murarz czeka tylko urzędy - tak jak pisałam po aferze sprawa poszła dalej więc już jesteśmy zadowoleni a tu dzisiaj bach kolejna zajefajna informacja pare dni temu weszło zarządzeni, że jeżeli działka od frontu ma więcej niż 17 m to pozwolenie musi iść do warszawy na potwierdzenie i sprawdzenie a my may 28 m więc kolejne czekanko - cholera jasna minie bierze co za biurokracja pi.....ona - chyba sobie teraz w ramach relaksu stzelimy ogrodzonko i będziemy grilliki robić w dole - jak tak dalej pójdzie to znów kolejny roczek se pyknie na czekaniu wwwwwwwwrrrryyyy albo jakaś samowolka ;-)
- ja też już nie mam cierpliwości - u nas ławy zalane ekipa bud ( wyrozumiała jak narazie ) czeka - murarz czeka tylko urzędy - tak jak pisałam po aferze sprawa poszła dalej więc już jesteśmy zadowoleni a tu dzisiaj bach kolejna zajefajna informacja pare dni temu weszło zarządzeni, że jeżeli działka od frontu ma więcej niż 17 m to pozwolenie musi iść do warszawy na potwierdzenie i sprawdzenie a my may 28 m więc kolejne czekanko - cholera jasna minie bierze co za biurokracja pi.....ona - chyba sobie teraz w ramach relaksu stzelimy ogrodzonko i będziemy grilliki robić w dole - jak tak dalej pójdzie to znów kolejny roczek se pyknie na czekaniu wwwwwwwwrrrryyyy albo jakaś samowolka ;-)
wkurzające jest to,że kolesie sobie robią olewkę i mogą sobie na to pozwolić bo jak ich wywalą z jednej budowy to pójdą na drugą - wrrr...
przeżyłyśmy z teściową chwile grozy, bo teść przyszedł do domu i zemdlał - chyba udar cieplny + pszczoła; po chwili zerwał się z łóżka i poleciał do łazienki gdzie wyrżnał głową o podłogę (rozcięty łuk brwiowy) i spędził tam pół godziny wymiotując - teraz jest lepiej, podsypia sobie ale nie chce jechać do szpitala aby ktoś obejrzał jego głowę... Krzymek widział jak dziadek mdleje i przestraszył się strasznie...ja się martwię i uważam,że trzeba zrobić mu rtg czaszki ale on jest uparty i nie chce....jutro pewnie będzie chciał już łazić ale Piotrek zostaje w domu i go przypilnuje...
przeżyłyśmy z teściową chwile grozy, bo teść przyszedł do domu i zemdlał - chyba udar cieplny + pszczoła; po chwili zerwał się z łóżka i poleciał do łazienki gdzie wyrżnał głową o podłogę (rozcięty łuk brwiowy) i spędził tam pół godziny wymiotując - teraz jest lepiej, podsypia sobie ale nie chce jechać do szpitala aby ktoś obejrzał jego głowę... Krzymek widział jak dziadek mdleje i przestraszył się strasznie...ja się martwię i uważam,że trzeba zrobić mu rtg czaszki ale on jest uparty i nie chce....jutro pewnie będzie chciał już łazić ale Piotrek zostaje w domu i go przypilnuje...
magdalenaB
marcowa mama 06'
aqua: a prawo nie dziala wstecz... przeciez jesli wtedy kiedy dostaliscie pozwolenie i nie bylo tych wymagan, to teraz oni chyba juz nie maja prawa wam niczego blokowac

iwosz: no to rzczywiscie strachu sie najadlyscie. mam nadzieje ze juz z nim lepiej, ale faktycznie ktos obejzrec go powinien

iwosz: no to rzczywiscie strachu sie najadlyscie. mam nadzieje ze juz z nim lepiej, ale faktycznie ktos obejzrec go powinien
reklama
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Madziu no właśnie problem jest w tym, że to pozwolenie nie było jeszcze uprawomocnione !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a fundamenty zaczeliśmy robić na podstawie warunków zabudowy bo do poziomu zero roboty budowlane można wykonywać przed pozwoleniem tym ostatecznym i chcieliśmy sobie podgonic co nieco robote - wniosek z tego taki ,że jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy
- kocham mojego pecha on tak uroczo zawsze mnie zaskakuje i nigdy się z nim nie nudze, urozmaica mi życie i adrenalinkę podnosi - a co......... fajnie jest
a fundamenty zaczeliśmy robić na podstawie warunków zabudowy bo do poziomu zero roboty budowlane można wykonywać przed pozwoleniem tym ostatecznym i chcieliśmy sobie podgonic co nieco robote - wniosek z tego taki ,że jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy
- kocham mojego pecha on tak uroczo zawsze mnie zaskakuje i nigdy się z nim nie nudze, urozmaica mi życie i adrenalinkę podnosi - a co......... fajnie jest