reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Byłam w aptece i zakupiłam właśnie STERIMAR w areozolu.
O matko!!! - sama bym sobie tego nie zapodała - dużo tego leci i jakoś tak mokro:baffled:
Ale zebrałam się na odwagę i wołam męża do pomocy, żeby małemu łapki przytrzymał, a małż popatrzył na mnie i mówi
"jesteś pewna, że chcesz mu to zrobić?"
no i moja odwaga poszła won

teraz Misiek śpi, nie ma zatkanego noska tylko mu leci,
a jak leży to mu nie leci
i GIT:-)
na razie nie będę go męczyć, poczekam na rozwój sytuacji
dzięki za porady

PS. a co to za urządzenie ta frida?

reklama
Witam dziewczyny!!
Ja też stosowałam Nose Frida na katarek u Adasia bardzo mi to pomogło, jest zdecydowanie lepsze od gruszki. Na katarek też stosowałam kropelki nasivin i sterimar oraz do smarowania wokół noska maść majerankową.

Emmila my też używamy Fridy, wg mnie super sprzęt, a wygląda tak

Już to kiedyś ktoś pokazywał na forum i mi się przypomniało:): furorę może zrobić TO Koniecznie zobaczcie film instruktażowy:-):-):-):-):-)
Można sobie co nieco oczyścić(błechachachacha:-D:-D:-D:-D:-D)

Jeszcze krótka uwaga:
Moja pediatra miała zastrzeżenia do wszystkich soli które są w aerozolu takim pod cisnieniem. Stwierdzila ze jak mam wybor to lepiej zeby to byl taki reczny psikacz. Dlatego mimo że mam Unimer Pediatric to kupilam ten otrivin.

Hej dziewczyny, u nas lipa. Niunia kaszle, w nosku pelno glutkow, ja tak samo, koszmar. W ruch poszla FRIDA (ktorej mala juz nie znosi i jak tylko widzi ten wezyk to od razu odchyla glowe w druga strone) no ale trzeba przyznac ze jest skuteczna i dobrze wszystko wyciaga. Poza tym daje jej tylenol ktory sobie przywiozlam ze stanow na zapchany nosek i przeziebienie. Eh, szkoda mi jej, takie szkliste oczka i furkoczacy nosek...mam nadzieje ze szybko przejdzie. Przechodzilyscie juz moze przeziebienie? Jak sobie radzilyscie?

reklama
U nas w końcu choroby nie było. Mały nadal ma katarek, ale już nie leje mu się z noska tylko tak właśnie "furkocze". Fridy nie mam, na tego Sterimara w końcu nie podałam, więc nic konkretnego nie doradzę. Po prostu wzięłam na przeczekanie ;-)

Do góry