Kasiad
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Mysia23, czy Wy macie samochód? Bo jeśli tak, to małżonek chyba wie, że nie wolno jeździc bez fotelika. Ale nawet pomijając groźbę mandatu - jest to po prostu niebezpieczne. Chyba małżonek nie chce narażac życia własnego dziecka?! No chyba, że nie macie samochodu i rzeczywiście będziecie jeździc bardzo okazyjnie.

Czasem trzeba być twardą i już ;-)
!Nawet samych wizyt u lekarza , szczepień i kontroli jest tyle ze nie mozna zbagatelizowac zakupu fotelika.Moja kolezanka kupiła fotelik maxi cosi za 200 zł w komisie, a po roku znow do tego samego komisu go wstawiła za 100zł. W sumie wyniosło ja to 100-zamiast 500.Wiem, ze eksperci nie polecaja używanych fotelików(polecam linki, które podłączyła Joasiek) ale to chyba i tak bezpieczniejsze od gondolki.Ja tez cały czas szukam bezpiecznego, taniego fotelika- niełatwe to zadanie:-(. Rozpytujemy tez z mezem wsrod znajomych moze jednak gdzies-cos...
wiem ze mozna kupic foteliki za naprawde nieduza kase. nie sa moze one super estetyczne, ale najwazniejsze ze sa...

), ale w tym roku z tego zrezygnowano. Na pewno gondolki dostosowane do transportu maluszków mają wózki firmy Jane (które oczywiście kosztują ponad 2000zł
). Co do wyboru - gondolka czy fotelik - ja po przeczytaniu tego artykułu ze strony fotelik.info wciąż nie mam pewności co lepsze - gondolki są z atestami, a autor tego artykułu - no cóż.... nie wiem na ile może być wiarygodny, skoro jest to strona sponsorowana przez producentów fotelików.... Z drugiej strony - często producenci fotelików są też producentami gondolek.... Ja nie bardzo wiem co o tym myśleć, ale w związku z tym, że w x-landerze już tej opcji nie ma, to zdecydujemy się pewnie na fotelik
I jak tu być mądrym