reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Martadelka juz ja się przejechałam na wzornikach sklepowych :p teraz ufam tylko opiniom innych. A czy biała czekolada to nie jest właśnie u Miesia Aestima? tak coś kojarzę że chyba pisałaś że to własnie ten kolor....

No i Martadelka zapodała dobry temat - jak uporządkować książki??? u nas duże formaty są włożone do jednego z pojemników trofasta który stoi obok trofastowej ramy a małe stoją/leża na dnei tej ramy i takie rozwiązanie nia bardzo mi odpowiada ;/
Pomysł z tymi kuchennymi półkami bardzo mi się podoba ale jego zastosowanie mocno ogranicza ewentualne przemeblowania z pokoju...

Ja poszukuję od pewnego czasu ładnego dywanu dla Mai w przystepnej cenie. Ma być szary ale jasny, popielaty gołębi, najcudowniej byłoby gdyby był w białe kropki/kółka ale inny wzór też może być, rozm ok 2x2m ewentualnie ciut mniejszy.
Przejrzałam wczoraj chyba 40 stron na allegro i spodobały mi się jedynie te dwa:
Dywan Butterfly Szary 160x230 cm (3155474305) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ale drogi i chyba jednak za ciemny choć wzór jest śliczny
Dywan Essenza Grey dla fanów Converse 160x230 (3137713598) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ja bardzo lubię te płaskie dywany, mamy taki w sypialni i go uwielbiam, super sie odkurza i nic sie nie czepia tylko czy nie będzie za szorstki dla dziecka, tego sie obawaim ;/

reklama
mrsmoon mi tez już za duzo różu u mojej Mai ale póki co zadne malowanie w grę nie wchodzi dlatego teraz będą go "wyciszać" szarościami, połączenei z zielenia się nie stawdziło na tak małej powierchni ;/

Za dużo tego - dośc intensywny róż plus soczysty zielony. Mam wrażenie że to wszytsko przytłacza za bardzo i zmniejsza pokój ale jakbym wywaliła ten pstrokaty zieony dywan i dała coś spokojnego to powinno trochę poprawić odbiór. Ostatnio zmieniłam stolik z różowego Mamuta na biały Lack i jest i niebo lepiej, juz pomijam to że lack jest mniejszy bo kwadratowy a leżał nieskręcony więc go zagospodarowałam :)

piszę na raty bo mi posty wcina...

Madzioolka
dywan w motyle prześliczny!!! Miesiowy kolor w pokoju całkiem całkiem, a ja pisałam o chińskim jedwabiu w kontekście Miesiowego pokoju bo byłam pewna, że wstawione foty przez Aestimę były z pokoiku. Ja nie chće niczego co by wpadało w żółć bądź tym podobne kolory. Super, że biały stoliczek pasuje!
Połączenie szarość-róż baaardzo mi się podoba:tak:

co do kącika do czytania to półki kuchenne to tylko częściowe rozwiązanie, po pierwsze nie zmieszcze w nich wszystkich książek, po drugie duże formaty (Madzioolka) jakoś mi tam nie pasują. Myślałam (póki nie ma docelowych mebli) o koszykach/skrzyneczkach obitych materiałem i w nich książki. No i gazetownik koło stoliczka na kolorowanki bym chciała. Widziałam we Flo taką czerwoną chyba filcową torbę sztywną, moe by pasowała.

aha moon nie moga mi się zdjęcia z galerii załadować... hmmm

Ostatnia edycja:
Martadelko- na regale są jeszcze kartony- w 2 są puzzle, układanki, w 2 książki. Z biblioteki w osobnym koszu w salonie i kilka pólek w naszym salonie zaatakowanych przez Miesia książeczki ( te które formatowo na jego regał nie pasują). pod ręką- w gazetowniku- te które najczęściej czytamy i sporo ( tych nielubianych) wywiozłam do babci i prababci:)

chioński jedwab kupiłam do Miesia, ale wciąż się gryzę- teraz na 2 ścianach ma zwykłą biel i jest super...
P1170207.jpgP1170240.jpg
teraz w ogole mamy trochę inaczej, ale nie chcę fotek cykać,bo Miesio u siebie śpi:)

Załączniki

• P1170240.jpg
    P1170240.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 52
  • P1170207.jpg
    P1170207.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 67
  • P1170240.jpg
    P1170240.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 68
I jeszcze pokażę Wam drzwi do leśnego pokoju a w zasadzie nie mam foty całych drzwi tylko plakatu i zawieszki- sowiej:)

P1200884.jpgP1200885.jpgP1200886.jpgP1200887.jpg

ten plakat boooski, MIesio uwielbia wyszukiwać zwierzątka:) drugiej str. drzwi nie mogę cyknąć- jak wejdę tam, to się obudzi bankowo ( ta jest od str korytarza- ściana na której są te drzwi ma być docelowo szarawa:)

Załączniki

• P1200887.jpg
    P1200887.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 62
  • P1200884.jpg
    P1200884.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 60
  • P1200885.jpg
    P1200885.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 61
  • P1200886.jpg
    P1200886.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 58
Monn wow! obejrzałam mieszkanko! cóż za przestrzeń, w jednym klimacie urządzone, pokoik Mai mimo różo:-p - pasuje do reszty:tak:
Aestima biały:tak: a co zmieniłaś w pokoju???:happy: ju widzę, choć tylko drzwi hihi niektóre kolorki wspólnie nam się podobają (szary:tak:), hmmm no ale to nie plakat handmade:sorry::-p

Ostatnia edycja:
reklama
MIeszkanko Mrsmoon i mi się b. podoba!

czyli jednak biel mi radzisz??? no zmiany to drzwi, nowa aranżacja na komodzie i powrócił kącik do rysowania- w planach tam również zmiana. Nie pamiętam co tam jeszcze- co chwila coś zmieniamy, ale takie drobnostki ( jednakże diabeł tkwi w szczegółach:-p). WIelkie zmiany na przełomie wiosny/ lata- zbieramy kasę...

Do góry