reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Pocykałam trochę fotek- stan na dzień dzisiejszy - i uświadomiłam sobie illle do zrobienia mamy... malowanie, okno, kaloryfer przesunąć. kącik rysowniczy- może na ścianie listwy z kubełkami i ten plakat co robięwyżej plus przemalować w końću krzesełko!
W ogóle pudła kupić, bo już graciarnia się zrobiła:/ i t w dodatku białe- bo już za pstrokato się porobiło. No i kącik do spania... Obfociłam też parę detali- w tym coś dla Madzioolki i Martadelki- zgadniecie co? Będę musiała wrzucić na kilka razy chyba...
6p.jpg1p.jpg2p.jpg3p.jpg4p.jpg5p.jpg
9p.jpg7p.jpg 8p.jpg

Załączniki

• 6p.jpg
    6p.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 66
  • 1p.jpg
    1p.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 64
  • 2p.jpg
    2p.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 63
  • 3p.jpg
    3p.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 63
  • 4p.jpg
    4p.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 63
  • 5p.jpg
    5p.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 63
  • 9p.jpg
    9p.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 61
  • 7p.jpg
    7p.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 60
  • 8p.jpg
    8p.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 58
  • 15p.jpg
    15p.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 56
reklama

Załączniki

• 18p.jpg
    18p.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 54
  • 10p.jpg
    10p.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 55
  • 11p.jpg
    11p.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 12p.jpg
    12p.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 13p.jpg
    13p.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 55
  • 14p.jpg
    14p.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 50
  • 16p.jpg
    16p.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 59
  • 17p.jpg
    17p.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 51
  • 23.jpg
    23.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 61
trasiu fajnie, że nie musiałaś rezygnować z namiotu dla Marysi:tak: a co w nim najbardziej lubi robić? lalki, misie...?
Aestima faaaajny ten Miesiowy pokoik, pomimo bieli bardzo klimatyczny, no i te dodatki:tak::tak::tak: idę pooglądać jeszcze raz:-) jaki kolor ma komoda?

A widziałaś puszeczkę z kotkami? 50 gr na giełdzie:-D trzymamy tam opaski szpitalne, Miesio lubi otwierać i na rączkę wkładać ( mów ta mamy, ta moja:-))

Komoda i łóżeczko- taka przecierana biel- w tamtym mieszkaniu wszystkie meble były drewniane- całkiem biał by kuła w oczy. Jednakże coraz bardziej wychodzą słoje ( bo to sosna) i wahamy się czy nie machnąć na biało. Ale to tylko natryskowo ( żeby nie było zacieków), może za jakiśrok czy dwa:tak:
Miło mi, że CI siępodoba. Miesi pokoik tak mały, że tylko biel wchodzi w rachubę, nawet gdybym tak nie kochała bieli, to pewnie musiałabym tam zrobić. Skończyłam pierwszy plakacik, trochę mi nie wyszedł, ale obfocę:tak:

tak, tak widziałam, nie denerwuj mnie, że taka droga:wściekła/y:;-)
PIEKNA TA PRZECIERANA BIEL!!!!!!!!! PIEKNA!!!!!!
a krzesełko na biało chcesz przemalować? ile m2 ma pokoik? a zrób fotkę jak stoisz w drzwiach, żeby ogarnąć cały pokój:tak:
pisałam już, ale że ja lubię się powtarzać, to napiszę raz jeszcze: masz oko i wyczucie! Nie każdy umie spójnie wszystko połączyć! i nawet duzo niebieksiego masz
pokazuje platak!!!

uwielbiam takie detale jak jeżyk czy sówka - uwielbiam!!! U nas te 2 szczurki też zazwyczaj siedzą w swoim bliskim towarzystwie - dzieciaki lubią się nimi bawić; bardzo fajnie to obmyśliłaś i wykonałaś Aestima, wygląda inspirująco i aż chce mi się coś od razu pozmieniać tutaj:-D

Krzesełko na czerwono:)
Plakat- widziałam w necie ale za 49 zł:szok: i postanowiłam sama narysować, chciałam na białym tle, ale M. wybrał granat ( bo biała ściana i biała ramka). niE BYŁ TO JEDNAK DOBRY WYBÓR:no:
mUszę namalować jeszcze raz i ten drugi i powieszę w ramkach tam koło stolika ( tam gdzie teraz jest pomazana ściana, pod oknem) żeby Miesiu mógł sobie paluszkiem wodzić po tych plakatach- liczyć i pokazywać literki.
Ale chyba jednak na białym tle.
P1200963.jpgP1200966.jpg
Kiedyś cykałam foty stojąc w drzwiach. o , proszę
m.jpgm1.jpg
i jeszcze przed chwilą cyknęłam
od str okna mm.jpgmm1.jpg i drzwimm3.jpg Jak wymienimy dywan ( jak Miesio podrośnie i już nie będzie potrzebował tylu kolorów i nie będzie się bawił tym dywanem), to może odzyskamy trochę lekkości.
tam gdzie jest łóżeczko- ta wnęka- ma 140cm i chcę kupić łóżko 140x7-. głowę będzie miał po tej str. gdzie teraz organizer i lampeczkę do czytania na ścianie zawiesimy a ściana... albo powiesimy girlandę chorągiewkową albo granatowa ta ścianka i te żarówy co wklejałam. Na łóżku będzie kupa poduch:)

Kaloryfer musimy wymienić na nowy i przesunać w lewo, to zrobimy miejsce i w przyszłości stanie tam zgrabniutkie, białe biureczko w stylu vintage- pod oknem.

Załączniki

• P1200963.jpg
    P1200963.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 61
  • P1200966.jpg
    P1200966.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 59
  • m.jpg
    m.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 61
  • m1.jpg
    m1.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 59
  • mm.jpg
    mm.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 57
  • mm1.jpg
    mm1.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 57
  • mm3.jpg
    mm3.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
dzięki!
plakat - fajny pomysł, hmmm tło ok, tylko chyba za mocne do pokoju, ale czy jak będzie na białym tle to np chmurki będzie widać?
tak - poduchy:tak:

reklama
Do góry