reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

U nas nie ma problemu z jedzeniem, jak tylko widzi,
ze ktos cos ma do jedzenia to leci i wola "mniam mniam" stoi i czeka z otwarta buzia.:tak:
Je to co my, na sniadanie platki z mlekiem, zupke albo drugie danie, pogniecione widelcem bo malo zabkow jeszcze ma, owoce i warzywa tez lubi tylko jablek nie za bardzo....najbardziej winogrona:tak:
Jogurty i serki tez lubi:tak:

reklama
U nas nie ma problemu z jedzeniem, jak tylko widzi,
ze ktos cos ma do jedzenia to leci i wola "mniam mniam" stoi i czeka z otwarta buzia.:tak:
Je to co my, na sniadanie platki z mlekiem, zupke albo drugie danie, pogniecione widelcem bo malo zabkow jeszcze ma, owoce i warzywa tez lubi tylko jablek nie za bardzo....najbardziej winogrona:tak:
Jogurty i serki tez lubi:tak:

Od kogoś, to wszystko sępi, ale już " po bożemu" to gorzej.
U nas ostatnio hitem są zapiekanki.
A robię to tak:

- makaron, ryż, kaszę albo ziemniaki
- do tego garść ugotowanych warzyw z mrożonki
- troszkę mięska rozdrobnionego
I to do miseczki zalewam albo jajem z mlekiem, albo trę ser (żółty, topiony)
Czasem trochę sosu pomidoowego i jazda.
I to zapiekam, bądź do mikrofali, żeby się ser rozpuścił.
Wcina zawodowo, gryzienie trenuje, ale bez memłania.

Tylko za nic nie chce sama jeść. :no:
Nawet kawałków (chyba, że chleb do rączki)

malena super pomysł z zapiekankami :tak: pozwolę sobie zgapić ;-)

Iga od dłuższego czasu nie chce kanapek, ewentualnie z masełkiem, kiedyś wcinała takie małe kanapeczki z wszystkim
a co dziwne nie ruszy sera, ale jak robię zapiekanki z chleba z cebulką, kiełbasą, serem, pomidorem i posypię oregano to wsuwa, tylko skórkę twardą odkrajam

U nas jest tak, że poranne mleko na dzień dobry jest już co raz mniejsze i do tej pory było z butli, a teraz wkładam do bidonu zwykłą słomkę i tak pije. Na śniadanie parówka, jajecznica (sama albo ze szpinakiem), chlebek z serkiem kanapkowym, jogurt, danonek. Ok 13 obiad i Bartek radzi sobie kawałkami chociaż rozgniecione, bo tylko 6 zębów, ale wybredny nie jest - wszystkie warzywa zje. Z owoców też ostatnio z jabłkiem w rączce latał, a ja za nim, a mama się ze mnie śmiała. Tak to banany kupuję. Bardzo chętnie wcina biszkopty lub suchy chleb (moje dzieci pod tym względem są smakoszami :sorry2:) Koło 16 lecimy z kaszką i wieczorem jeszcze jakiś chlebek z masełkiem albo mleko R.
Bartek nie lubi żółtego sera ani wędlin. Kromkę kroję mu na 4 części i on je sam, a jak skończy, to oddaje talerzyk. Obiadem jest karmiony, chociaż ma swoją łyżeczkę i miesza w misce. W ogóle ostatnio dałam mu ciastko, a on po mieszkaniu zaczął z nim chodzić, to ja mówię usiądź sobie i zjedz, a Bartek stanął przy swoim krzesełku i kazał się wsadzić. Jak skończył "poprosił" o wyjęcie i poszedł się bawić :happy2:

super mój nie może usiedzieć w krzesełku
jak wiecie z butelką nie miałam problemu a raczej mialam bo nigdy jej nie chciał i u nas od początku yła łyżeczka i niekapek
młody też lui zeczy zapiekane, np z serem z mikroweli + coś, czy chleb obsmażany w jajku, jajko musze przemycac bo nie je chętnie

U nas to młody po prostu mleka modyfikowanego wogóle nie chce.
W kaszkach tak - jak zrobiłam butlę to wieczorem zwrócił całą i to nie raz.
Stosowałam już i Bebiko i Bebilon.
Chciałabym aby wypijał na noc i może byłoby lepiej a tu zonk.

Więc wieczorkiem idzie kaszka, kanapeczki albo paróweczki.

magdziunia u mnie młody bebilon pije tylko rano bo tak łatwiej mi dać, a tak to zwykłe z kakao lub miodkiem

Kiedy można dać zbożówke???

reklama
super mój nie może usiedzieć w krzesełku
jak wiecie z butelką nie miałam problemu a raczej mialam bo nigdy jej nie chciał i u nas od początku yła łyżeczka i niekapek
młody też lui zeczy zapiekane, np z serem z mikroweli + coś, czy chleb obsmażany w jajku, jajko musze przemycac bo nie je chętnie
Mój też nie chciał od początku butli ze smoczkiem :no:
Jajecznicę je, gotowanego nie chce, grzanki (czyli bułka lub chleb obtoczony w jajku i usmazony) jak najbardziej :tak:
U nas to młody po prostu mleka modyfikowanego wogóle nie chce.
W kaszkach tak - jak zrobiłam butlę to wieczorem zwrócił całą i to nie raz.
Stosowałam już i Bebiko i Bebilon.
Chciałabym aby wypijał na noc i może byłoby lepiej a tu zonk.

Więc wieczorkiem idzie kaszka, kanapeczki albo paróweczki.
Oj, mamy ten sam problem, ŻADNE mleko modyfikowane nie "wchodzi". Nawet amerykańskie :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: :-D:-D:-D:-D
magdziunia u mnie młody bebilon pije tylko rano bo tak łatwiej mi dać, a tak to zwykłe z kakao lub miodkiem

Kiedy można dać zbożówke???
Kakao, super sprawa. Mały pokrada Julce zawsze rano :-D zanim ta jeszcze wstanie :cool2:
Zbożówkę słyszałam, że można dawać po ukończenie 1. roku :tak:

Do góry