reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Ja czytałam ostatnio że dzieciom karmionym mlekiem modyfikowanym papki podaje się od 4 miesiąca a karmionym piersią od 6 miesiąca. Ale czy tak jest prawidłowo nie wiem najlepiej poradzić się pediatry.

reklama
zawsze lepiej spytać lekarza, ale mam "nowy schemat żywienia niemowląt karmionych piersią"
oto on (podobny widziałam chyba w "mam dziecko" tam jest jeszcze dla dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym):

%#^$&%^*!!!!! nie będę się brzydko wyrażać, ale kurcze jakoś ostatnio znó kicha z pokarmem. czasem muszę Miśka przystawiać do dwóch piersi na jedno karmienie i i tak mu mało (chyba że to kolejny kryzys) teraz podłączyłam się do laktatora i ciągnę. może to, że Michał przesypia od karmienia o 21:30 do ok 3-4 w nocy a ostatnio nic nie odciągałam spowodowało tą zmianę? widzę, że ściągnęłam teraz 100 ml, ale w pół godziny (a nie jak wcześniej w 20 min) po 2 godz od karmienia. niby nie jest źle, ale bywało lepiej. w dzień jakbym chciała coś ściągnąć to mogę od razu zapomnieć
ponarzekałam, zrobiło mi się lepiej:tak:

Kachasek ja po 3 godzinach z obu cyców sciagam max 60ml, z tym że z jednego 20 a z drugiego 40.Sciagam tylko o polnocy bo kiedy indziej nie ma szans, a ile wazy Michał? Mój Eryk 4800 i tyle pokarmu co mam jemu wystarcza, bo codziennie waga jakis plus wskazuje.

Sorga, Kachasek-to ja podobnie zciagam okolo 90ml co 3 godziny tylko mojej malej to nie wystarcza...jest straszliwie zarloczna :-) No i u mnie to jest 15 ml z lewej (leniwej malpy) i 75 ml z prawej. Moja mala wazy juz 5700g ale jak nie dostanie swojej dawki to sie awanturuje tak dlugo az ja zmiekne i dam jej sztuczne. Takiego mam urwisa.

Ja z jednej piersi odciagnełam ponad 100ml recznie i jeszcze lecialo ,a jak mojej małej za szybko leci to sie wkurza i na chwile ja odstawiam,w przyszłym tyg idziemy na szczepienie i bedziemy wazyc ciekawe

Dziewczyny, dlaczego Wy odciągacie pokarm ?ja odciągałam w szpitalu i długo po, ponieważ mały nie umiał pić mi z piersi, ale po wielu trudach udało sie, on sie nauczył chwytac sutka, i ciągnąć z niego a mnie przestały boleć, wiec pełen sukces :-) Odkąd nie mamy problemów z karmieniem nie odciągam. Z doświadczenia widze że jak mały miał butle do wypicia odciągnietego mleka często było mu mało, po prostu szybciej mu sie wypijało i przez to chciał wiecej, przy cycku troche sie musi pomęczyć i może je trochę częściej ale nie płacze po jedzeniu, tym sposobem waży juz 5960 g (dziś był ważony :) ) czyli srednio ok. 200 g na tydzień. Pani dr była zadowolona a i ja też jestem :-D

Goździczek czasem muszę wyjść i muszę zostawić mężowi, poza tym zauważyłam że jak omijamy nocne karmienie (tzn to o północy, bo Misiu śpi) to później mamy dość kiepsko w dzień

reklama
ja odciagam bo musze lekarstwo w mleku rozpuszczac:tak:chcialabym tez cos zmagazynowac na zaś, ale na razie to niemozliwe bo wsio co odciagne idzie na lekarstwo;-)

Do góry