• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

kremiki, balsamy na nasze kraglosci

reklama
No właśnie. Na temat smarowania brodawek opinie są podzielone: jedni mówią, że powinno się je smarować a inni, że nie powinno. Ciekawa jestem dlaczego lekarze mają tak odmienne zdanie na ten temat?

ja cala ciaze smaruje sie olejkiem dla babek w ciazy FREIÖIL,to z niemieckiej apteki i podobno skuteczne:wściekła/y:,potem na jakis miesiac zmienilam na inny bo tamten troche drogi i zaluje ... bo jak mi piersi zaczely rosnac to mi sie na nich rozstepy porobily i jestem tym przerazona:szok:,mam nadzieje ze przynajmniej potem mi troche zbledna,teraz smaruje sie intensywnie 2 razy dziennie i robie masaze i mam nadzieje ze na tych rozstepach na piersiach sie skonczy:zawstydzona/y:

a brodawki tez staram sie omijac,raz przy masazu sobie je podraznilam i bolaly to posmarowalam Bepantenem i pomoglo:tak:

Monika .... do brodawek masz specjalne kremy lub maście. Zwykłe balsamy na rozstępy mogą je podrażniać i może "cośtam" przenikać ci do piersi, a w rezultacie do mleka. Expertem nie jestem, ale brzmi to sensownie i dlatego ja nie smaruję i nic mi nie pęka i nic nie swędzi. A czy będą pękać lub boleć przy karmieniu to nie wiem, ale wydaje mi się, że to zależy od brodawki i troszkę wątpię, by można temu zapobiegać już teraz. Napewno jest sporo maści łagodzących dolegliwości w trakcie karmienia takie jak wspomniany BEPHANTEN czy MALTAN.

no wlasnie, jak to jest z tym hartowaniem brodawek? Bo niby masowac za bardzo nie mozna, bo moge to skurcze spowodowac, wiec w sumie co z nimi robic??:eek:

Ja chyba wczoraj zapeszyłam bo dzisiaj rano zauważyłam jeden malutki rozstęp koło pępka ale myślę że to przez to że mam bliznę po kolczyku i skóra nie jest elastyczna w tym miejscu. Co do brodawek to niczym nie smaruję a słyszałam żeby nie hartować bo zrobią się twarde i wtedy dopiero zaczną pękać. Co do mojego kremiku to moja ginekolog powiedziała że mogę stosować (Jak kategorycznie nie piszą na opakowaniu że nie wolno to raczej wszystko jest o.k. - nie wpadajmy w paranoję). Dziewczyny jak wstawiacie te fajne kalendarze???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry