• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Ojej Pola to miałas straszne przezycie, ale dobrze że wszystko skończyło się ok:tak:
U mnie narazie siniaki zbiera Kondzi tylko na głowie, od licznych upadków.
Pozatym to nie mam czasu nawet przeczytać wszystkiego co piszecie ostatnio, jakiś czas temu była u mnie na dwa tygodnie siostra i rozpiesciła mi Konrada całkiem, ciągle go prowadzała za rączki, albo nosiła na rekach a teraz ja nie umiem sobie z nim poradzić, dziś wstałam spesjalnie wczesniej o 6 zeby zdązyc obiad ugotowac zanim wstanie:szok: teraz spi, chwilka spokoju, a jeszcze musze troche posprzątać:sick:
Co do kapci i innego obuwia to oczywiście z chęcią zajada, ale tylko babci bo są wsciekle rożowe:-D
A z osiągniec to mamy takie ze czasami wyrywa jedna raczke i idzie kawałek podtrzymywany tylko jedna, a nie dwoma. A ostatnio go pusciłam i stał bez podparcia z 5 sekund po czym nie upadł na pupe tylko powolutku kucnoł, wytrzymał w tej pozycji z 5 sekund i przeszed do pozycji raczkowania, i teraz czasami siedzi sobie w kucki bez podpórki,(ostatnio tak sobie siedział i nagle pies zaszczekał, a on podniosł sie szybko do góry i zrobił jeden krok w moim kierunku a potem wpadł w moje ramiona:szok:) tesciówka mówi ze nie widziała dziecka takiego małego co by sobie kucało, a ja sama niewiem czy to jakies specjalne osiagniecie czy moze normalne w tym wieku? a jak to jest u was?
A tu załaczam jeszcze fotke z nogami mojej córki, wygladaja strasznie,tylko nie oskarzcie mnie czasami o bicie dziecka:-DOla za to prawie wogóle nie płacze przy wypadkach

reklama
Moj Lol tez kuca sobie i bardzo to lubi:-)
A wczoraj go puscilam to stal sobie z taka smieszne wypchnieta pupa z jakies 15 s:-):-):-):-)Alez sie cieszylam:-D:-D:-D
Patija to synus zrobil pierwszy samodzielny krok GRATULUJEMY.
A co twa cora robi z nogami???Wygladaja jak u lobuzjacego chlopaka;-)

Hehe Bodzinka bo moja córcia jest jak łobuzujący chłopak, to jest od urodzenia bardzo zywe dziecko, i nie usiedzi za długo, niczego prawie sie nie boji, wszedzie wlezie, ze wszystkiego chce skoczyc, a w piłke z kolegami gra conajmniej raz w tygodniu i tez nie raz dostanie "z buta". Z drugiej strony uwielbia wybierac dla siebie sukienki i przebierac się, ostatnio podbiera szminki i maluje usta wiec jest z niej tez mała kobietka:-D

No tak, patrzec jak bedzie ci buty podbierac:-)
Ojj jak bym chciala zeby druga byla mala dziewczynka:happy2:Maz tez by chcial, a na razie cieszymy sie naszym malym zywaym sreberkiem:tak:
Czasem sie czuje jakbym chomiczka miala, wszystkie kable jego;-)

patija moja paulinka ma podobne nogi zawsze gdzies siniaki:tak:gratuluje konradkowi postepow naprawde zdolny chlopak:tak:gratulacje rowniez dla lola:tak:
seba dzisiaj sam sie podniosl do stania przy kanapie trwalo to kilka sekund zrobil to akurat jak wyszlam do kuchni jak zobaczylam nie moglam uwierzyc :szok:jednak zamiast na pupe upadl na boczek i grzmotnol na poduche (ktora na szczescie przezornie podlozylam)jednak i tak niezle sie uderzyl a ja bylam w takim szoku ze stanal ze zamiast go lapac stalam jak wryta:zawstydzona/y:ale nic sie nie stalo bo po minucie juz sie cieszyl no tak to juz jest z tymi urwisami:-)

Ewa :-) Kuba dzis wstawal w lozeczku...pierwszy raz nie widzialam bo...spalam a z K byl Piotrek...Ale on ma sily! Ja chyba przy nim padne....zapisuje sie na silownie bo aerobik to za malo! ;-)

Gratuluję postępów waszym maluchom! Moja Magdusia ani myśli pełzac, raczkowac, wstawac czy robic cokolwiek innego. Ona się poprostu turla:tak:. Potrafi się doturlac wszędzie gdzie tylko ma ochotę. Podturla się pod meblościankę , otwiera szufladę i buszuje w niej. Próbuje tez otwierac szafki, ale na szcęście jej to nie wychodzi (jeszcze:-(). Ostatnio prowadzana pod paszki chodzi, robi to trochę śmiesznie trzy, cztery kroczki i... podskok. Ale ulubionym miejscem jest kuchenny blat na którym siedzi i "pomaga" mi gotowac. Zanim na to nie wpadłam to miłam kłopoty z przygotowywaniem posiłków bo córcia darła jak ją zostawiałam. Mam tylko drobny problem: za mały blat. Adrianek jest zazdrosny o siostrę i tez chce tam siedziec.:laugh2:. Dobrze że się szybko tym nudzi:blink:.

Gratulujemy postepow:-):-D Moj Maly wlasnie dzis zalapal. ze przy autku-pchaczu tez mozna chodzic, nie tylko przy meblach i z mama:-)W dodatku prawie od razu za jedna lapke:-)A i puszcza sie:-)Po kilka sekund staje bez podparcia:-)Juz mu nie wystarcza pokonywanie mebli, nawet za jedna lapke:-)IJak fajnie smiga przy tym autku:-):-):-)

Ewa i Megusek- gratulacje dla chłopaków! Wielkie brawa.
Sikoreczka-załącz jakiś filmik z turlania się Madzi, bo sam opis już mnie rozśmiesza, a co dopiero zobaczyć to!
Bodzinka-ale masz strongmena!!

reklama
Jeszcze dzis przyuwazylam, ze robi "rybke" buzka i paluszkami jezdzi po ustkach bo mu sie dzwiek podoba.Sprobuje to nagrac, zebyscie dokladnie zobaczyly:-)Moj Koteczek najukochanszy:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry