• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Bodzinka, u mnie to samo od 2 tygodni ( nauczyła się w czasie pobytu w Polsce), teraz nie dość, że u siebie, to jeszcze nam każe robić "brumbrum) ustami a sama przebiera po nich palcami i cieszy się jak szalona:-)

reklama
Gratulujemy kolejnych postępów!!!

U nas w końcu coś ruszyło do przodu i młoda zaczęła stawać w pozycji do raczkowania i bujać się w przód i tył. Robi to co prawda przez chwilkę tylko a potem bęc na brzuch ale to już coś :-) Może w końcu wystartuje z miejsca, bo widzę, że ją to już męczy.
Ah! I "papa" już umiemy ( włącznie z mówieniem papa) i "koci koci" wróciło a najnowsze osiągnięcia to bicie sobie brawa i pokazywanie gdzie jest oczko u wszystkich pluszaków i całej rodzinki :)

Nineczka-bombowo! Moja co prawda ruchowo "do przodu" ale jak uczę ją czegoś, to patrzy na mnie zdziwiona i prycha...Jedyne co opanowała w jeden dzień to pokazuje jaka jest duża...ale pokaż oczko uczę ją już od tygodnia i ani drgnie...może dlatego, że mówię o wszystkich częściach ciała..hihih.

Brawa dla wszystkich postępów:tak:
U nas już rybka jest od dawna tylko ja to nazywam przedżeźnianiem mnie:-D papa też już pięknie robi nawet na zawołanie i mówi przy tym tak cichutko papa:-D od niepamiętnych czasów uczę ją kosi kosi to sie tylko smieje albo trzyma sobie rączki i brech:cool2:a co dzisiaj zrobiła to mnie powaliło: odkryła że ma nowe dwa ząbki(górne jedynki) i od rana zgrzyta na nich! ubaw ma po pachy ale inni zatykają uszy bo dźwięk nie należy do tych miłych;-)

Pola nie przejmuj się,Paula też nie jest skora do nowości,ani skakać ani tańczyć,śpiewać czy więcej gadać.ciesze się że chociaż papa robi,jak ją czegoś ucze to odwraca się do mnie tyłkiem i mówi phi:confused: czasem mam wrażenie że ona ma swój świat...

udało mi się nakręcic filmik turlania Madzi. Nie było to łatwe bo jak tylko brałam aparat to zaraz przestawała:dry: ale w końcu nagrałam. Dodam że ona potrafi tak "przejśc" cały pokój i trafia zawsze tam gdzie coś chce:-)

Madzia zaczęła się wczoraj witac z tatusiem! Jak tylko zobaczy że wrócił z pracy to piszczy i woła ciągle "tata". Potem mocno przytula się do jego nieogolonej twarzy i podaje ręce do całowania!:-D Zaczyna też pomału pełzac. Może zacznie się poruszac nie tylko turlaniem.

Piekne postepy dzieciaki robia bardzo fajnie Marta jak mowie do niej papap to tylko sie smieje nie wiem czy ja cos zle robie czy co normalnie szok reaguje na swoje imie :-) i jak siedzi to ustawia sie do pozycji raczkowania ale tez tylko sie kiwa;-)

reklama
hihi...ale słodko Magdusia sie przekręca....Nineczka, Maja- jak maluchy juz przyjmuja pozycję do raczkowania i sie "kiwają"czyli ucza przenosic ciezar ciała przód-tył to niedługo zaczna smigac...najpierw w tył a potem do przodu:tak:
Kaira Sarniak tez zgrzyta zębami...brrrr...i za chiny nie zrobi "kosi kosi" robi "papa"jak otwieraja sie i zamykaja drzwi...wiec wchodzi tata do domu a Sara "papa":-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry