reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Książka kucharska naszych dzieciaczków :)

no przepisy fajne:tak:

a ja sie ciesze bo ostatnio ugotowałam sama i mały ze smakiem się zajadał (i nie posrał sie) ... a warzywa (marchew, ziemniak, seler, piertuszka, dynia) ugotowałam na parze.... osobno pierś z kurczaka........ zmiksowałam i na koniec dodałam trochę wywaru i koperku.......pychotka..............
jutro gotuję z buraczkiem

reklama
MONICZKO - ja uzywam Puree Misiowy Ogródek......i u mnie jest w zasadzie wszedzie gdzie ogladałam....w Auchan, Tesco, Carrefour itp.......I moim zdaniem to takie bez smaku jak kleik ryzowy;-)....ale najwazniejsze ze moge tak mleko przemycac....albo tylko zagęscic zupke jak jest za rzadka:tak:

ja gotuje raz na dwa dni warzywka merchewka+pietruszka+ziemniak+ czasami dynia a osobno gotuje miesko i na koniec wszystko miksuje...tylko sie zastanawiam czy nie powinnam zaczac urozmaicac te zupki bo je od jakiegos miesiaca codziennie to samo:tak:....mam zamiar dodac brokula mam nadzieje ze sie nie rozchoruje......
hana - a jak sie dodaje buraka...bo ponoc maja bardzo duzo witamin

hana - a jak sie dodaje buraka...bo ponoc maja bardzo duzo witamin
smarcik - ja ugotuję na parze i nie wiem może tylko do części warzyw dodam buraczka i jabłuszko........... takie różnosmakowe jedzonko........ bo mam jeszcze szpinak to może też dodam do jednego słoiczka..... cosik tam pokombinuję:blink:

ale zaniedbalysmy ten watek:sorry2:
madziallenka mialam podac ten przepis ale nie spodobal mi sie bo smietana kremowka tam byla a nie wiem czy mozna:confused:ja mysle ze mozesz pomidorowa ugotoac tak samo jak dla siebie tylko bez podbijania smietana i na swiezych pomidorach bo te z puszek albo kartonika to juz mocno konserwowane sa i rozne dodatki maja:tak:ale suszone pomidorki chyba mozna...wogole suszone owoce zalane ciepla woda zeby zmiekly sa pycha do podjadania dla maluszkow

ja daje koncentrat ze sloiczka........ niby napisane,zę bez konserwantow........ a madzi chyba chodzilo o to czy na wywarze z mieska bo do kiedys tam nie mozna bylo:tak:....chyba

Dziękuje kochane - poszukam w sklepie tych pomidorków, chyba że jakieś ładne świże się trafią...:tak:
A jak napisane bez konserwantów, to musi być bez wg nowych przepisów...:tak::dry:
A co do przepisu to chyba masz Szminko też ten z babyonline...:tak:Musi być pychotka tylko nie wiem czy dla dzieciaczków dobra...

No właśnie co z gotowaniem na mięsku, czyli na wywarze, można już czy nadal mieśko oddzielnie?:confused:

Pewnie ze mozna na wywarze.....tak jak SZMINKA napisała np na drobiu, ja tez na wieprzowinie robiłam.....:tak:
A ja pomidorki daje swieze.....niby bez konserwantow i dodatkow....ale ktore pomidory po przetarciu sa takie ciemne jak te koncentraty:dry::sorry2:

reklama
hmmm a wszedzie gdzie czytalam przepisy to bylo zeby miesko osobno gotowac :dry: maca w glowach i tyle.
Ja dzis ugotowalam ten makaronik co pisalyscie na innym watku, do tego ugotowalam cielecinke ; poprostu w wodzie; i do tego plasterki marchewki, groszek i kukurydze. Duzo nie zjadl, ale nie plul. makaronik mu bardzo smakowal. Groszek i kukurydza tez, natomiast marchewka jak wystygla to juz nie tak bardzo.

No to jak piszecie, ze gotujecie na miesku zupki i jest dobrze, to ja tez sie odwaze :-)

Do góry