Ann84 - ja już z nim o tym rozmawiałam nawet. Ale nie chcieliśmy czekać do lipca (takie były plany, że to ruszy od lipca), bo z moim niskim amh czas jest b. ważny. Poza tym jak to ruszy to się na pewno ustawi kolejka + wiadomo jak to w naszym kraju jest. Ustawa ustawą ale w praktyce może być różnie (to już moje osobiste zdanie). Ale się podpytam na pewno.
Z ivf na polnej, jesli jest się pacjentką prof. P. to jest tak, że on kontroluje stymulację + całe leczenie, ale osobiście nie robi transferów i punkcji bo zwyczajnie nie ma na to czasu. Ale przecież i tak wszyscy lekarze byli przez niego szkoleni w klinice, więc myśle że nie ma to znaczenia.
Rzeczywiście prof. na oddziale pomniejszych zabiegów (histero,hsg,biopsji) nie robi. Wiem, że robi laparo bo mnie operował.
Aha - polecam Ci polną też ze względów finansowych. To jedna z tańszych klinik. 5000pln za punkcję i transfer w tym 500 zł na fundację badan nad niepłodnością czy jakoś tak. Wydaje mi się to całkiem fair. Oczywiście koszt leków po Twojej stronie.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Uciekam spać. Pa.