reklama

Kto po in vitro?

Stacy to chyba szybko te mdłości ? Tak się zastanawiałam ostatnio kiedy to się zaczyna i myślałam że dopiero koło 3mc :szok:

Tak w ogóle dziewczyny jak się liczy ciążę po in vitro ? I tak się zastanawiam, czy do wizyty u lekarza 18.08 (to będzie 23 dpt )mam badać betę ? I jak często ? Jak to było u Was ?

Aha i czy w tym 23 dpt będzie już coś widać na usg ?

reklama
kate, jesteś cudna ;) Kochana mało tego oprócz ICSI jest też FAMSI, hodowla do blastocysty, i AH - czyli te nacięcie otoczki czy jak to tam i jeszcze ten EMBROYGLUE. Wierzę, że jak się uda to ze świeżaczków i nie chcę zapładniać ich wszystkich na potęgę. Czyli podsumowując.. myślisz, że jak zdecyduję się na 10 to będzie dobre rozwiązanie? I tak wybiorą chyba te najbardziej konkretne, więc jak ma być ciąża to będzie z tych 10 może..

Jessie, ja jedynie powiem Ci jak się liczy ciążę przy ivf :) przynajmniej tak wyczytałam - od punkcji odejmij dwa tygodnie i ten dzień jest jakby pierwszym dniem kiedy byś w normalnej ciąży dostała @ więc to jest dzień na podstawie, którego obliczasz sobie dzień porodu i wiek ciąży :)

Ostatnia edycja:
Jessie kolo 3 miesiaca to ja licze ze te mdlosci sie wreszcie skoncza! U mnie od 6tyg dramat. Im wyzsza beta tym przypadlosc bardzuej dokuczliwa. U mnie apogeum bylo 7/9 tydzien..

Stacy trzymaj się Babo!!! Zimne coś na kark, orzeźwiająca woda z mieta i cytryna.

Stacy dzięki :) Wyszło mi - 4 tydz. i 3 dzień :D A Ty byłaś już na wizycie USG ? Bo jakoś nie umiem się doczytać.

Niebajka, nie wiem czemu ale jakoś tak myślałam że to dopiero później :szok:

niebajko - właśnie nie wiem jak z tym będzie, idziemy dziś na wesele niestety sala nie jest klimatyzowana :angry: to będzie tragedia....

jessie - byłam 3 sierpnia na wizycie, chciałam zobaczyć czy jest pęcherzyk ciążowy, niestety na serduszko było jeszcze za wcześnie. Kolejną wizytę mam 18 sierpnia. :tak:

moniusia my jak podchodziliśmy do FAMSI to na 4 oocyty zapłodniły się 4, ale jeden zarodek stanął około 3 doby. W przypadku ICSI na 6 zapłodniły się tylko 3 komórki. Jakby nie było potwierdza to skuteczność IMSI, FAMSI nad ICSI.
Popatrz na forum w MZ możesz zapłodnić tylko 6 komórek do 35r.ż nie ważne jak słabe jest nasienie i na tych 6 oocytach większości się udaje za pierwszym razem. Nie wiem jak u was sytuacja wygląda, ja teoretycznie jestem zdrowa, rezerwę mam wysoką, wiec problemów jakiś specjalnych nie było. Ale jestem starsza od Ciebie i to ma znaczenie. Mój M ma ruch A raz 1% a raz było 16%, nie można było zrobić separacji bo to dopiero od 10mln/ml, wiec możliwości preparatyki były niskie, bo separacja jest podstawą przy ivf. Myślę, że nasienie jest bardzo słabe, ale gdybyśmy nie eksperymentowali za 1ym razem i zapłodnili od razu 6 komórek, tez by się udało za 1ym razem. Z tego co widze, jak się znajdzie optymalny protokół no i oczywiście procedura kończy się sukcesem. To potem kazda nastepna procedura udaje się za1ym razem. Jak nie ma większych problemów, ale to już inna bajka. Moim zdaniem każdy z nas ma problem, bo gdyby nie było"jakiegoś" problemu, to byłaby ciąża;-p tylko pytanie jak duzy ten problem jest i czy problemy sa po obu stronach. Dla mnie 10 oocytów powinno zakończyć się sukcesem, i może nawet podwójnym:-pale jest ryzyko jest zabawa :-):-)

kate, w sumie oprócz tego, że jesteś starsza to podobnie wszystko jak u mnie, ja też niby zdrowa, M. też miał ruchu A 1%. No dobra no i wszystko w temacie;D działamy z dziesiątką ;) z M. też rozmawiałam i też się zgodził, może będzie jakiś strzał w dziesiątkę ;-) W piątek zmieniamy deklarację. O podwójnym sukcesie to marzę ostatnio, tak jak nigdy nie myślałam, że bym chciała bliźniaki, to teraz nie wiem czy mi jeden bobas od razu wystarczy :) taka jestem spragniona :P

stacy, o matko.. dzisiaj wesele.. i jeszcze bez klimy.. trzymaj się tam :P U mnie dziś 39..

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,

Ja juz po weselu, tragedia, bylo tak goraca ze meskie koszule można było wykrecac. Zanim weszliśmy na salę czekaliśmy chyba godzinę, bo młodzi robili sobie wycieczkę krajoznawcza. W dzisiejszych czasach sala bez klimy jest w ogóle nie do pomyślenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry