reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
e.salamandra- jeśli to ma Ci w jakikolwiek sposób pomóc: Kuba urodził się ważąc 3.800, po miesiącu ważył 4800 i zakładaliśmy mu już Huggisowe 3 (4-9 kg), wcześniej przez jakieś 3 tygodnie były Huggisowe 2 (3-6)-> ale te rozmiary są względne- dzieci są różnej długości i pupki też są różne, zazwyczaj jak Kuba dochodził do środka podanego przedziału to już trzeba było zmieniać rozmiar pieluszki (mam nadzieję, że ja to klarownie tłumaczę i że nie wyszło masło maślane). 1 (2-5) nie nosił nigdy. Rozmiar 3 nosił mniej więcej do 6 miesiąca.

ja od rana na nogach ugotowalam Hani czerwony barszczyk,
wstawilam do pieca zapiekanke brokulowa, prasowanie itp
meza wyslalam do tego nieszczesnego tesco (szczególy na zakupowym)
i mial kupic w media markcie zasilacz do karuzeli misie zeby przerobic i jak zwykle nei bylo
nigdzie nei ma tego zaislacza w zadnych realach, liroy merlin itp
chyba trzeba typowo elektryczne szukac sklepy
a wy gdzie kupowalyscie, ktos tam sie juz chwalil ze ma przerobione... :)
a poza tym to wszyscy mamy katar
od Hani sie zarazilismy a wczesniej ona od nas... bledne kolo
zla jestem bo meczylam sie z katarem 2 tyg, w koncu mi przeszedl i po tyg mam go od nowa... zebym go tylko z powrotem Hani nei sprzedala, bierze biedne dziecie antybiotyk

e.salamandra- jeśli to ma Ci w jakikolwiek sposób pomóc: Kuba urodził się ważąc 3.800, po miesiącu ważył 4800 i zakładaliśmy mu już Huggisowe 3 (4-9 kg), wcześniej przez jakieś 3 tygodnie były Huggisowe 2 (3-6)-> ale te rozmiary są względne- dzieci są różnej długości i pupki też są różne, zazwyczaj jak Kuba dochodził do środka podanego przedziału to już trzeba było zmieniać rozmiar pieluszki (mam nadzieję, że ja to klarownie tłumaczę i że nie wyszło masło maślane). 1 (2-5) nie nosił nigdy. Rozmiar 3 nosił mniej więcej do 6 miesiąca.
Bardzo klarownie wytłumaczone!

Mamusia pierożki obiecała, posprzątałam wczoraj i się zastanawiam co by tu porobić... chyba będzie książeczka i lenistwo... a co! Należy mi się ;-)

ale Ci dobrze!!

dzieci są różnej długości i pupki też są różne, zazwyczaj jak Kuba dochodził do środka podanego przedziału to już trzeba było zmieniać rozmiar pieluszki (mam nadzieję, że ja to klarownie tłumaczę i że nie wyszło masło maślane). 1 (2-5) nie nosił nigdy. Rozmiar 3 nosił mniej więcej do 6 miesiąca.

dokladnie tak, moj tez z tych szczuplutkich a dlugich, wielkoscią pupci przerasta wage sugerowana na opakowaniu i tez zmieniamy rozmiar duzo szybciej niz by to z wagi wynikalo

ja od rana na nogach ugotowalam Hani czerwony barszczyk,
wstawilam do pieca zapiekanke brokulowa, prasowanie itp
meza wyslalam do tego nieszczesnego tesco (szczególy na zakupowym)
i mial kupic w media markcie zasilacz do karuzeli misie zeby przerobic i jak zwykle nei bylo
nigdzie nei ma tego zaislacza w zadnych realach, liroy merlin itp
chyba trzeba typowo elektryczne szukac sklepy
a wy gdzie kupowalyscie, ktos tam sie juz chwalil ze ma przerobione... :)
a poza tym to wszyscy mamy katar
od Hani sie zarazilismy a wczesniej ona od nas... bledne kolo
zla jestem bo meczylam sie z katarem 2 tyg, w koncu mi przeszedl i po tyg mam go od nowa... zebym go tylko z powrotem Hani nei sprzedala, bierze biedne dziecie antybiotyk

Ja miałam przerobioną to jest zwykły najzwyklejszy zasilacz , nie wiem czemu taki niedostępny :). My w markecie kupiliśmy .

Jestem zła wsciekła:wściekła/y: mąz miał w tym roku szkolenia dla ludzi i to jakoś rozliczane jako umowy o dzieło czy inne dziadostwo i okazuje się że mamy tyle do oddania do skarbowego że o wakacjach czy czymkolwiek w tym roku możemy zapomnieć :wściekła/y::wściekła/y: normalnioe ryczeć mi się chce jak widze tą kwote:angry::angry:

reklama
no i nareszcie się uporałam ze sprzątaniem ... jeju niby tak na raty to robiłam a umęczona jestem ze hoho a zwłaszcza po spacerku z odkurzaczem ;-) i pomysleć ze wczesniej godzinka i było wsio cacy wysprzatane. z tego wszystkiego obiad mi się opóźnił i dopiero bede mieć za jakies 20 min ....
co do pieluszek mam zamiar kupić na początek te z bella happy MINI 3-6 kg.

a tak wogóle to taka mnie zgaga męczy ze :szok: i to codziennie , próbowałam Waszych sposobów z tym mlekiem ale to nie działa:no:

Do góry