Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
zapraszam do mnie na herbatke 

Witajcie dziewczynki!!!

witam
ja miałam podobnie ale zdarzyło mi się to raz ,że miałam okropne skurcze lekarz powiedział , ze macica przygotowuje się do porodu ale wydaje mi się za wcześnie . Jestem w 35 tygodniuza 2 tygodnie mam wizyte i już nie moge się doczekać aż ujrzymy maleństwo
choć nadal nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka . mam nadzieje ze 9 marca gin potwierdzi wreszcie nasze oczekiwania . Bo bardzo czekamy razem z mężusiem na syneczka
![]()
Jak to mozliwe, ze jeszcze nie znasz plci? Dziecko sie skutecznie zaslania na usg? :-)Zamieszczam obiecane zdjęcia Naszej Skarbki:-):-):-)

Na zdjeciach widac, ze juz przynajmniej paznokci u stop obcinac jej nie bedziesz musiala, bo chyba mala sama sie nimi zajmuje ;-);-);-):-)A wydaje mi się, że klocki co dzień to cięższe, podłoga niżej, po nocnik coraz dalej... Ale damy radę, bo jak inaczej :-)

Ale co tam mój ADHD-owiec pobije mnie trochę pogryzie ,poszczypie porozwala zabawki ,porzuca klockami ,pogrzebie w nocniku z siusikami (na szczęscie nie ma zwyczaju robić tego z kupom!!).A ja siedze i niewiem co mam poradzić na te jego zachowanie nawet jak krzyknę to nic nie da !!
Jestem coraz bardziej załamana bo nie mogę sobie z nim poradzić w tym stanie i nie chce się denerwować.

kochane-pozwalam sobie wrzucić dwie fotki- takie wiosenne![]()
Ale mi smaka na wiosne narobilas 
Ja też 12 ale powiem Ci że jakoś strasznie mi ta waga teraz zaczęła podskakiwać masakra w ostatnim miesiącu z 58 przeszłam na 63![]()

Aniash wg mnie dziecko powinno się umiec samo zabawić również i nie należy mu w tym przeszkadzać. Zreszta to samo usłyszałam od jednej pani psycholog dziecięcej. Co ciekawe powiedziała również że nie nalezy dziecku na siłę wynajdywać zajęć. Dziecko MUSI umieć się nudzić bo to pobudza jego kreatywność... Co z drugiej strony nie oznacza że mamy dziecię olać totalnie ...
a K. mi wczoraj oswiadczyl, zebym sie nie zdziwila jak peknie z nadmiaru materialu genetycznego

U nas to ja bym chciala a moj M dostal jakiejs blokady i koniec. Nawet ostatnio po usg jak sie okazalo ze wszytsko ok i wogole tyle pozytywnych emocji i ja zaproponowalam to popatrzyl sie na mnie jak na glupia i odzekl: ale ja ja przed chwila widzialem...." 

Ogolnie boi sie ze wyladujemy wczesniej na porodowce jak cos pobrykamy wiec ma zapowiedziane ze od 37tyg juz sie nie wykreci
Ale u nas w zasadzie tak od poczatku ciazy jest :-(olapolap pisze:Polecala Ci moze pani psycholog jakas ciekawa ksiazke o wychowaniu dziecku? Ja sie czuje kompletnie zielona w tej materii i mysle, ze warto byloby poczytac cos wartosciowego...
ale i tak.
. Oddychac oczywiscie prawie nie mogę, ale cóż jakos probuje sie ratowac. Oby do wiosny. Podejrzewam,że u mnie to takie błędne koło, córcia zaraziła mnie ja ją i teraz znowu ona mnie. Weroniczka tez ze mna w domu, bo na wtorkowej kontroli okazalo sie,ze jeszcze migdały powiekszone:-(.I tak sie kurujemy. Oczywiście pranie i prasowanie w polu, bo ja leże w wyrku.
kochany jest

bo ja już nie pamietam.

Dzien dobry dziewczynkizapraszam do mnie na herbatke
![]()
Ja od rana z przyjemnym tematem - jak to jest z seksem w tak zaawansowanej ciazy jak nasze? My z M czasem sie w ten sposob bawimy, ale zastanawiam sie czy to w tej chwili bezpieczne - moze lepiej wstrzymac sie 3-4 tygodnie (przeczekac grozbe wywolania skurczow i urodzenia wczesniaka) i dopiero wtedy pouzywac dowoli (wyzyc sie przed pologiem ;-)). Jakie sa Wasze doswiadczenia i opinie?![]()
Co do seksu to u nas strach był od początku,ale nie daliśmy się zwariować, dzidzie też potrzebują bliskości rodziców.