Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Moj smocka z checia przyjmie o kazdej porze dnia i nocy. jak zasnie snem glebszym, to wypluje. On moglby byc przy piersi 24/dobe i wiem ze wiekszosc z tego to tylko takie ciamkanie, ale jak usnie przy piersi i go odstawie, to placz taki, jakby dzieciatko tydzien nie jadlo:-( a nie moge go przeciez trzymac przy piersi non stopAga u mnie juz tak jest od półtora miesiąca :-) Próbowałam 4 różnych smoczków - nie chce żadnego.
Zastanawiałam się jak z tym walczyć, aż w końcu doszłam do wniosku, że nie będę. Małą będę karmić raczej tylko 4 miesiące (muszę wyjechać na tydzień i nie wierzę, że laktacja mi się utrzyma), więc przez ten czas jestem cała jej.
Chce cycka co 15 minut - proszę bardzo, w końcu jestem na urlopie macierzyńskim dla niej a nie dla siebie;-). No ale to jest oczywiście moje podejście do tematu, może dziewczyny coś Ci doradzą, te które jakos odzwyczaiły dzieciaki.[/B]
no nic, moze cos wykombinujemy...jeju dziewczyny nie wszystkie piszecie ze to nie bolielvie....nie boli, przynajmniej mnie nie bolało. To chyba jedyna rzecz, która nie bolała
![]()
ja nadal chodze w spodniach ciazowych, mimo ze zrzucilam juz 10 kgkici, ja tez na siebie patrzec nie moge...mam co najmniej 20kg do zrzucenia, poprostu wygladam koszmarnie, az mam dola przez to i nie raz juz ryczałam z tego powodu. No ale coz, na to potzreba czasu, szkoda tylko,ze ja taka niecierpliwa jestem...
Kici69 - jak tylko coś mnie weźmie to dam znać!! Może Lenka jak prawdziwa gwiazda, wchodzi ostatnia jak już wszyscy na Nią czekają i skupiają wzrok
Mój M. też ciągle gotowy "na ostatnią chwilę", ja spóźnialska, więc punktualności to Lenka nie ma raczej po kim odziedziczyć;-)
Dziewczyny - dzięki za info o pęcherzu!! Trochę mnie pocieszyłyście. Naczytałam się o wywoływaniu, przebijaniu i pewnie niepotrzebnie panikuję..
A jak jest z tą OXY? Sporo osób pisze, że owszem przyspiesza ona poród, ale powoduje silne skurcze z którymi rodzące sobie nie radzą, więc dostają również coś przeciwbólowego w parze (działającego jak narkotyk) i nie mają później siły przeć, bo to przeciwbólowe cudo zwiotcza mięśnie..
a moja noc dzisiaj lepsza od poprzednich. zrbiłam to co niektore z Was, a mianowicie, nakarmiłam Borysa przed kąpielą i pozniej po kapieli, i w ten o to sposob synus przespał ciurkiem 3,5 godz, i ja razem z nim. Pożniej pobudki były juz co 2 godz, ale przez te 3,5 godz, byłam wyspanai łatwiej mi sie wstawało
![]()
oby tak dalej, bo się przecież można wykończyć. Ja jak jestem niedospana, to się od razu robię nerwowa.Moj smocka z checia przyjmie o kazdej porze dnia i nocy. jak zasnie snem glebszym, to wypluje. On moglby byc przy piersi 24/dobe i wiem ze wiekszosc z tego to tylko takie ciamkanie, ale jak usnie przy piersi i go odstawie, to placz taki, jakby dzieciatko tydzien nie jadlo:-( a nie moge go przeciez trzymac przy piersi non stopno nic, moze cos wykombinujemy...
- daję tak jak Kubuli- na 5 minut na 'zaśnięcie' i usuwam (nawet jak sam nie wypluje).Moj smocka z checia przyjmie o kazdej porze dnia i nocy. jak zasnie snem glebszym, to wypluje. On moglby byc przy piersi 24/dobe i wiem ze wiekszosc z tego to tylko takie ciamkanie, ale jak usnie przy piersi i go odstawie, to placz taki, jakby dzieciatko tydzien nie jadlo:-( a nie moge go przeciez trzymac przy piersi non stopno nic, moze cos wykombinujemy...
Ja jak patrze na swoj brzuch to dostaje goraczki. Przez pierwsze 2 tygodnie wylam jak go widzialam i Ł milion razy uslyszal, ze nago juz mnie nigdy nie zobaczy.dziewczyny, myślałam o tym aby w wątku zadbane mamusie pisać teraz o tym jak wrócić do formy sprzed ciąży... ja szczerze powiem, że wyglądam tragicznie obecnie... jestem jednym chodzącym rozstępem... jestem załamana kiedy widzę siebie w lustrze... mój B ciągle mi powtarza, że dla niego jestem piękna a rozstępy są pamiątką po cudownym okresie jaki przeszłam... no super pięknie i w ogóle... ale ja dalej jak na siebie patrzę to mi się niedobrze robi![]()

witam w klubie i ja... rozstepy w ostatnim tygodniu na biodrach mi sie pojawily. Wysypka nad kolanami, w dodatku nadal moje cialo reaguje swedzeniem na cieplo - zupelnie jak w ciazy z tym nieszczesnym PUPPP. Po kapieli sie klade do lozka i dobre 5 minut drapie...wyszly mi nowe rozstepy po porodzie tak jak za pierwszym razem
Zielona maupa też podobno tak ma
to chyba dlatego ze skóra sie szybko kurczy i nie wyrabia
do tego na buzi wyskakuja mi dziwne pryszcze tak jakby sie organizm oczyszczal
no i poce sie caly czas jak kret
no i na dodatek mam swedząco wysypke na calych lydkach i nie mam jak sie do dermatologa wybrac
Kittek - trzymam kciuki za Majeczke, obyscie szybko w domku razem byly!Cześć kochane!
Ja tylko na chwilkę. Wróciłam własnie ze szpitala. Maja jest w szpitalu, mogę z nią być od 6 do 22. Leży pod lampami od wczoraj.
Mam nadzieję,że jutro bilirubina zmniejszy się i zabierzemy ją do domu. Rano jadę do szpitala, ale noc bez niej będzie ciężka.
Gratulacje!!!!!!!!Witam Was wszystkie
Gratuluje nowym mamom, niesety nie doczytam dziss kto.
W sobote wrocilam ze szpitala, gdzie we wtorek 20.04 przez cc urodzilam coreczke Nadie. Miala 4 kg i 50 cm, jest grzeczna i spokojna. Jak na tak malenkise dziecko spi b dlugo w nocy bo od 2 do 7 zwykle.
Jestem b szczesliwa, jestesmy juz w domku od 3 dni, wiec powowlutku sie organizujemy, teraz czekamy na przyjazd babci z Polski.
Pozdrawiam
Nie budzi sie, bo nie odkladam jej od razu jak zasypia tylko tak z 15-20 minut jeszcze ponosze. W chuscie jest o tyle dobrze, ze masz obydwie rece wolne, wiec obiad sobie przygotuje, pranie rozwiesze w tym czasie. Super sprawa.a nie budzi sie jak ja do lozeczka przekladasz? bo to jest wlasnie koszmar u nas. Sebek budzi sie zanim nawet zdaze go kocykiem dobrze otulic i nie ma mowy o ponownym zasnieciu...
Ba - super ze u Was w porzadku!A u nas...Vanessa wazy juz 4300g,ma prawie 55cm (utylysmy i uroslysmy).Kolek nie ma juz prawie wogole,zatwardzen tez nie...teraz idzie wszystko w odwrotna strone.Zaczyna pieluszek brakowac hi hiJest coraz bardziej zwawa i ciekawa swiata,potrafi przespac do 6h-ale niekoniecznie w nocy
Kazdy nam mowi,ze nie wyglada i nie zachowuje sie jak prawie 7tyg niemowle,ale jak 3miesieczne.No to chyba jest ok.

ten lek to dolargan szkodliwy i przenikający do dzieciaczka .. chyba tylko u nas jeszcze się o stosuje bo raczej jest wycofywany
Dolargan (petydyna)
To najpopularniejszy środek przeciwbólowy stosowany w polskich szpitalach – z danych Fundacji Rodzić po Ludzku wynika, że używany jest w przynajmniej 17% porodów, przy czym w niektórych oddziałach nawet u 60% rodzących! Dolargan jest lekiem narkotycznym, pochodnym morfiny, działa przeciwbólowo i rozkurczowo. Podawany jest dożylnie lub domięśniowo. Ma wiele skutków ubocznych. U rodzącej może zwolnić akcję porodową, spowodować mdłości, zawroty głowy, zaburzenia orientacji, senność. Lek ten przechodzi przez barierę łożyskową, co oznacza, że przenika do krwi dziecka i niekorzystnie wpływa na jego stan. Maluch po porodzie jest senny, słabiej reaguje na bodźce, może mieć trudności w oddychaniu, słabsze napięcie mięśniowe i upośledzony odruch ssania, co jest przyczyną problemów laktacyjnych. Często konieczne jest podanie dziecku antidotum. Wyniki badań nad długofalowymi skutkami stosowania opiatów u dziecka podczas porodu nakazują ostrożność w ich używaniu, ze względu na ich możliwy wpływ na skłonność do uzależnienia od narkotyków w późniejszym życiu.