reklama

Kwietniówki 2010!!!

moja mala jakos nie lubi na brzuszku lezec... a dzis to ma juz wogole jakis niespokojny dzien.. bylismy u tesciowej bo u nas dzis dzien matki, kupilam jej ladny bukiet i pralinki, a tesciowa mi kupila brazoletke.. nie skumalam dlaczego...moze dlatego ze maz jej ostatnio powiedzial ze glupio ze malej nic nie kupila jak sie urodzila...dziwna ta kobieta jest...
Justa , klipo! Tesciowa chciala byc mila, bo przeciez Ty tez juz Mamuska jestes!
Ja juz mojemu Ł od dawna tluke, ze na dzien Matki ma sie poczuc w obowiazku i w imieniu Poli mi cos kupic :-D:-D:-D

Aaaa, i powieksz swoj Avatar by ten wypasiony wozio bylo lepiej widac :tak:

a jak jej to wytłumaczyłaś ?? bo mój Kubuś ni huhu nie kuma...
hahaha
Kici, moze Twoj Kubus potrzebuje jeszcze troche czasu na przestawienie na tryb nocny? Czasem dzieci tak maja...

reklama
My dzis dlugi spacer zaliczylismy,pogoa duper, i prognozuja ladnie na ten tydzien ! Super, juz obmyslam trasy spacerowe.
Po obiadku pokosilismy trawke na ogrodku, mala spala w wozeczku i nawet darcie sie kosiarki jej nie przeszkadzalo (odkurzacz tez na niej wrazenia nie robi). I o to chodzilo , by nie trzeba bylo na palcach chodzic jak dziecko spi...

położna powiedziała, że w nocy jeśli dziecku dajemy cyca kiedy jeszcze w pół śpi, to dziecko je przez sen spokojniej i nie łyka powietrza, więc nie trzeba go odbijać. powiem, że to prawda, bo mój mały w dzien okropnie ulewa a w nocy w ogóle.

moja tak samo.

Kici , a ta wysypka na buzi, skoro ma biale na czubkach to nie czasem takie z mleczka krosteczki? Moja Pola ma kilka takich malych bialych punkcikow, i polozna powiedziala ze to sa takie z mleka - pocyckowe wypryski i wogole tym sie nie nalezy przejmowac.

U nas kolejny horror nocny mial miejsce, ale nawet nie chce mi sie o tym pisac.
Jest tak cholernie goraca, ze kazdego mogloby to z rownowagi wyprowadzic, a poza tym komarow jak mrowek... Istny koszmar.

Kittek, jak sie ma Twoje cyckowanie? U nas, po obcieciu czubkow nakladek, placz i zgrzytanie zebow (te zeby to moje :D ). Obcieta koncowka uwierala Konstancje w jezyczek i pewnie w podniebienie, wiec ona nie pozwolila sie w taki sposob nakarmic wiecej niz dwa razy. Nakladke wypierniczylam i dzis juz drugi dzien nie uzywam zadnej. Drugi dzien, bo wczesniej musialam nakladac sporadycznie zanim Kostka sie przyzwyczaila. HURA!!! Brodawki po kilku pociagnieciach wylaza z ukrycia :D Znaczy cierpliwosc dziala ... Teraz tylko sutki mnie bola - nie tak bardzo jak bolaly gdy zaczynalam karmic, ale i to przejdzie.

dziewczyny poradźcie - dzisiaj po kąpieli zauważyłam u Julki na fałdce szyjnej coś jakby odparzenie - czym mogę to smarować - w środe mamy wizyte u pediatry więc zobaczymy co lekarz powie, ale do środy trochę czasu

Laseczki, ktos mi dziecko podmienił...heheh. A poważnie GRIPE WATER chyba zacząl dzialac , mamy mniejsze problemy brzuszkowe a co za tym idzie mam zadowolonego synka, który i polezy sobie na leżaczku i pogada z Nami, a przede wszystkim, wczoraj po kąpieli, dostał cycka, potem odbijanko, mamusia wycalowala, odłozyła do lóżeczka i synek pół godzinki słuchal karuzelki po czym zasnął:):):). Dzisiaj natomiast wrocilismy ze spacerku, obudzilam synka na kapanko, trochę byl zły i głodny no i ryczał nam w kapieli, ale za to po, dostał cycka, odbijanko i zasnął...no szok normalnie....ech, oby mu tak zostało:):)

dziewczyny ja tak sobie mysle, jak wy to robicie z tym spaniem dziecka w waszym lozku albo w sypialni... wasi faceci nie pracuja? przeciez zadne dziecko jeszcze nocy nie przespi, i kazde jak sie obudzi to placze bo glodne...i jak karmicie przy mezu w sypialni to dziecko tez nieraz pojekuje... to przeciez sie facet tez budzi czy nie? jak to u was wyglada? tak z ciekawosci pytam...

OOOO to ja zła żona jestem...heheheh . Mój mąż pracuje, ale ja w domu też nie leże do góry brzuchem, Wiec u Nas wyglada to tak,że synek spi w łózeczku u Nas w sypalni. Jak się w nocy budzi na jedzonko, to ja go biore klade obok siebie, cyckujemy sobie, po czym szturcham męża, on wstaje i bierze synka na odbicie i przewaznie tez przebiera, A co...heheh nie ma zmiłuj:):)

dziewczyny poradźcie - dzisiaj po kąpieli zauważyłam u Julki na fałdce szyjnej coś jakby odparzenie - czym mogę to smarować - w środe mamy wizyte u pediatry więc zobaczymy co lekarz powie, ale do środy trochę czasu
ja mojej umyłam szyjkę, porządnie wytarłam i posmarowałam odrobiną sudocremu. Następnego dnia nie było śladu po odparzeniu...

dziewczyny ja tak sobie mysle, jak wy to robicie z tym spaniem dziecka w waszym lozku albo w sypialni... wasi faceci nie pracuja? przeciez zadne dziecko jeszcze nocy nie przespi, i kazde jak sie obudzi to placze bo glodne...i jak karmicie przy mezu w sypialni to dziecko tez nieraz pojekuje... to przeciez sie facet tez budzi czy nie? jak to u was wyglada? tak z ciekawosci pytam...

ano się budzi ale cóż jego problem he he choć mała raczej nie płacze w nocy . a jakby mojemu się nie podobało to podłoga w innym pokoju go czeka :)

reklama
elvie probuje ja uspokajac twoim sposobem i pomaga moze nie zawsze ale jak sie troszke poprzytulamy to jest lepiej.:tak:Kolek chyba nie ma bo zawsze jest krzyk w roznych godzinach a kolki to chyba maja stale pory chyba ze sie myle.

katik moja to najlepiej spi jak pralka chodzi a glos to ona ma szczegolnie jak wiruje,wiec tez sie ciesze ze odglosy jej nie budza i ze nie trzeba byc cichutko.:-):-):-)

A u nas dzis caly dzien spania az sie boje co bedzie w nocy.Tak mi spi jak nigdy.Tylko zje pielucha i dalej w kime.Az mi sie nudzi dzis:szok::szok::szok:

Zazdroszcze wam ze wasze dzidziulki tak chca spac i lezec na brzuszku.U nas to jest wtedy straszna tragedia i tym sposobem lezymy bardzo malutko bo mi jej szkoda.A moze powinnam nie reagowac i niech sobie tak pokrzyczy???.Nie wiem jak ja do tego lezakowania przekonac

Mam jeszcze pytanko.Szwy do kiedy sie powinny rozpuscic?U mnie sa i nie mysla zniknac i juz mnie wkurzaja bo jest ne wygodnie i mnie draznia.a juz dwa tygodnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry