reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

A mnie komary jakoś póki co sie w oczy nie rzuciły.

Od kilku mamy wieczorny raj na ziemi - godzina 20 - dzieciaki śpią. Zosia po kąpieli i jedzonku ląduje w łóżeczku, chwilkę przy niej posiedzę, wychodzę, zaglądam za jakiś czas a dzidzia pięknie śpi i tak do 2-2.30. Niech jej już tak zostanie, plis

Śmigamy dziś do ortopedy, mam nadzieję, że wszystko będzie oki

Rozczuliła mnie ostatnio Olcia - na placu zabaw jakiś chłopczyk podszedł do wózka, zajrzał, chciał Zosię za rękę wziąć, Ola wyskoczyła z piaskownicy, z groźną miną stanęła między chłopcem a wózkiem, siostry chciała bronić, kochana moja

reklama
Dżizas aniez dzięki że mi przypomniałaś!!! okna trzeba umyć -bo już świata przez nie nei widać!!
choć z drugiej strony mniej ciepła wpuszczają takie brudne:)
Co do ciepła i miłego dzionka -też mam takie życzenie
ale nie!!! musi być albo powódź albo susza...

Co to za dzień qup o 5.30???
Alicja też miała wenę tyle że ją przebrałam i siup do łózeczka dalej spać:)

Ostatnia edycja:
ja dziś na obiad robię spagethi - fixa też uielbiam, ale dodam tylko odrobine dla smaku, a tak bazą do sosu będą pomidory z puszki
a wczoraj wciągnęłam pizze...póki co spokój:)a teraz zabieram się za lody calipso

moje dziecie znowu kupy 3 dzień nie robi...dobrze ze pierdunki puszcza jak dziki ....ale i tak mógłby walnąć qpala ku mojej uciesze:)

Wczoraj w ten upalny dzien wybralismy sie cala familia na spacer a przy okazji pozalatwialismy troche spraw
bylismy w banku zlaozyc rachunek oszczednosciowy
trzeba zaczac wreszcie odkladac kase by stad sie kiedys wyprowadzic
bo na razie zyjemy z dnia na dzien od wyplaty do wyplaty
no i bylismy tez umowic chrzciny
bedą tak jak chcialam 18 lipca :)
no to teraz musze pomyslec o cateringu na 14 osób :)
Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia:-)

Dla Margolci również życzonka z okazji 2 m-cy:-)

Dziecie śpi na balkonie...ja padam..taki skwar, na spacer nie pójde, bo jedyne spodnie w jakie wchodze to czarne sztruksy, a przy tej pogodzie...same wiecie.....choc w zasadzie byloby to z korzyscią dla mnie bo by mi się smalec z tyłka wytopił...ale...chyba nie dam rady jednak. Postanowiłam,że jutro rano czyli o 6.00, zabieram dzieciaki i jade na działke. Tam bede mogla w gaciach paradowac, opalic sie przy robocie , a i dzieci skorzystaja ze świezego powietrza. Małżonek mnie i Borysa po południu odbierze, a córcia pewnie z babcią zostanie i gra gitara:-)

ech wiem co masz na mysli
ja chodzę nadal w dzinsach ciązowych a to dlatego ze nie wchodze w zadne spodnie w swoim dawnym rozmiarze (no moze w jedne a ze sa to biodrówki to nieestetyczne bo brzuch wylazi góra)
lato pelna para i w czym tu chodzic?
nie kupuje nowych duuuzych ciuchow z zalozenia ze to strata kasy bo przeciez bede szczupla (coraz mniej w to wierze)
po pierwszej ciazy szybciej dochodzilam do formy bo jeszcze mialam jakos mozliwosc cwiczyc a teraz przy dwojce to padam na twarz wieczorem i orbitrek stoi nieuzywany
jak patrze na siebie to zalamka
wczoraj zrobilam duzo brzuszkow i na razie chyba chociaz to bede robic musze jakos do chrzcin sie doprowadzic do porzadku zeby jakis ciuch ladny sobie kupic
no i do fryzjera ide za tydzien bo na tym polu tez zawiodlam... jakos nei bylo kiedy

Bez problemu wszystko załatwił, tylko ksiądz "zabił" go pytaniem czy przyszła chrzestna matka czasem w konkubinacie nie żyje (taka dedukcja księdza, skoro ma 30 lat i nie mężata):szok::baffled:
kurcze nie pomyslalam o tym
chrzestna Tymka tez w konkubinacie
25 lat co prawda ale zareczona i mieszkaja ze soba bez slubu wiec rozgrzeszenia nie dostanie
no ale coz mnie sie o to nie pytal ksiadz wiec chyba mu to nie przeszkadza

a co to za sklep??)

Media markt

Dobry...

U nas pobodka przed 4, i Polus nabrala checi na zabawy... Do 5tej nie w glowie jej bylo spanie, ale potem jak padla to obudzila sie dopiero przed 9. Teraz znow kima.
Dzis kolejny pochmurny dzien, zapasy w lodowce sa, wiec nigdzie sie dzis nie wybieram. Lenistwo na maxa.

Ostatnia edycja:
A mnie talent męczy - jutro mamy w przedszkolu piknik rodzinny, była prośba, że kto może i potrafi, żeby jakieś ciasto upiekł. Ja nie umiem ale mogę, więc w piecu już marchewkowe dochodzi, potem wjedzie baba ajerkoniakowa, a wieczorem może jeszcze na murzynka mnie natchnie. To są moje pierwsze ciasta w życiu, więc trzymajcie kciuki, żeby obciachu nie było.

Ja moja Polcie tez potestowalam ostatnio, i bez reakcji na kilka truskaweczek, no i placki ziemniaczane chyba tez jej zasmakowaly...

Kurcze przez tydzien nie zmienialam pampersow dziecku. Ciotka przejela dowodzenie na przewijaku, a ja tylko za jadlodajnie robilam. Dzis trzeba full opcje w pielegnacji dziecka wlaczyc.

reklama
Kfiatek spodnie się pewnie w praniu zbiegły:tak: zresztą ja nie rozumiem co wy z Wronką wymyślacie... super babki jesteście i mówię to całkiem szczerze!!:tak: u nas 25 osób ale tym to mama się zajmuje tzn idzie do knajpy i wymyśla co i jak;-)

Co do chrzestnych -bez jaj -teraz już jest obowiązek dawać chrzest dzieciom nawet jeśli rodzicie ślubu nie mają (bo kiedyś cyrki z tym były) -a ksiadz pytał bo moze na spowiedź przed chrzcinami chciał ją zgarnąć i trochę sprośności posłuchać:-p

Katik jakby u nas były chmury -ech to już bym w parku siedziała:sorry2:

Magda powodzenia:-D a dzieciakom każde ciasto smakuje -byle słodkie więc zrób polewę czekoladową i będzie git:tak::-D

Nie wiem jak Wasze dzieci ale moje śpi gołe...

Do góry