reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
jak bylysmy u pediatry to akurat od rana zadnej kupki nie bylo...powiedziala ze jesli dzis sie poprawi i beda np 3-4kupki to mam nic nie robic, tylko probiotyk podawac, ew. smecte, ale jesli sie nie poprawi to przepisala mi jakis lek i mam wtedy go malej podac 3 razy na dzien przez max 3dni. poki co nie mam od mamy infa ze cos sie wydarzylo wiec ludze sie ze bedzie dobrze.

oby.

Witajcie.
Marta, Matko kochana ale ta Olcia się męczy!!! A ta wasza doktor to nie pomyślała że dziecko może się bardzo dwodnić? Robiła jej badanie krwi, moczu i kału żeby wykluczyć wszelkie paskudztwa? Przecież przy takim maleństwie to trzeba sprawdzać wszystkie ewentualności! Przepraszam że tak piszę ale siedząc co i rusz w tym szpitalu to się już nasłuchałam i naoglądałam. Tam dzieci przy biegunce i wymiotach są zaraz nawadniane i mają wszystkie badania robione. A na takich pediatrów co nic nie robią i każ czekac to jestem wyjątkowo uczulona, wystrzeliłabym wszystkich, może doczytałaś wcześniej ale moja Zosia właśnie przez takie babsko musi teraz tak walczyć z nowotworem, a objawy były takie niewinne, tylko że lampa niczego nie sprawdzala!
Oby to jenak był koniec tych dolegliwości. Ściskam mocno i zdróweczka dla Oleńki!!!

Zosia miał dziś ten "zabieg". Biedna głodna bo na czczo była i płakała strasznie, w nerwach tak walnęła o barierkę od łóżka że aż jej się odcisnęła na główce. Już po pół godziny ją odebrałam z chirurgii, pobrali szpik, browiaka poprawili tylko, trzeba na niego uważać bardzo. Biedactwo po narkozie chciała jeść i pić a ja nie mogłam jej połtorej godziny nic dać, musiała leżeć min godzinę, dosłownie z nią walczyłam żeby się nie podniosła, tak płakała i się rzucała, po pół godziny wojny zasnęła. Potem już było dobrze. Najpierw pićku, potem jedzonko a potem... gorączka. Mam nadzieję że to od ząbka, wyczułam kolejny jak jej dziąsła smarowałam. Na wszelki wypadek Doktor zleciła pobranie krwi- czysto, moczu-czekamy. No i czekamy na wynik szpiku!!!!!!!!
14 i 15 marca-skan ciała
16marca -wyniki
18marca -operacja brzuszka
Boże ale się boję!!!

Biedna Olunia.Ale macie jazde z tymi biegunkami.Oby szybko opuscily Olunie.Co to moze byc tyle dni juz trwa.

A ja nie wiem od paru dni jak sie nazywam.Amelia takie jazdy odstawia w nocy ze w dzien probuje odsypiac jak ona spi.Nie chce mi sie nic.
Wczoraj w nocy jak obudzila sie o 2 tak padla dopiero po piatej.Dzisiejsza nocka troszke lepsza i udalo sie troche pospac.
W dzien nie moge jej na chwilke spuscic z oczu.Wstaje jak oszalala gdzie sie tylko da i puszcza sie.Kiedy ona sie nauczy ze sobie zrobi tym krzywde.Wymusza tez wszystko darciem sie i caly dzien chce zeby ja nosic na rekach.

Jedyna fajna rzecz to to ze mam juz bilet do Pl.Lecimy 4 czerwca.Juz sie nie moge doczekac i bede dni liczyc.

judysiu musi byc dobrze.Wszystkie myslimy o was i trzymamy kciuki zeby bylo dobrze.Zosia silna dziewczynka i musi wszystko przetrwac.

Ostatnia edycja:
Judysiu będzie dobrze! Chociaż wiem ze łatwo się nam pisze a to co ty przeżywasz nawet nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić.
Kiedy macie mieć wyniki szpiku??
Trzymamy mocno kciuki zeby było "super" :tak:

ja jakaś taka zabiegana dzisiaj...ale tak jakoś w zwolnionym tempie... chodze robie a na nic czasu... :eek: teraz czekam aż sie zapiekanka makaronowo-szpinakowo-serowa zrobi i aż chlopcy wrócą do domu a potem rodzinny wieczór i spać i znowu nowy dzień... ehhhh

Własnie mąż dzwonił, wyników jeszcze nie ma dokładnych. Doktor jednak coś podpytała i wiemy że jest bardzo dużo nowych komórek w szpiku, odbudowuje się! Za tydzień znów pobranie szpiku aby zobaczyć w jakim tempie itd. Jednak dokładnych wyników jeszcze nie ma, jak będzie czarno na białym to wtedy się dowiemy czy jest czysty czy nie. ale jest nadzieja skoro się odbudowuje!

reklama
To bardzo dobre wieści Judysiu :-) Jeszcze trochę walki i Zosieńka wkrótce będzie zdrowym radosnym dzieckiem.
Marta zdrówka dla Olci. Może lepiej, żebyście sprawdziły u innego lekarza, albo pojechały do szpitala, bo to może być groźne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry