reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej dziewczynki dzisiaj jestem na urlopie więc do południa pichcę w kuchni potrawy na urodziny K (wczoraj zrobiłam już galaretkę drobiową) a wieczorem idę z koleżankami na drinka i potańczyć już się doczekać nie mogę :-)

fajne macie plany urlopowe zazdroszczę bo my w tym roku nie wyjedziemy na żadne wczasy a ja kocham morze ahhh

agnieszka ja nigdy nie zakładałam firmy ale z tego co się orientuję to teraz jest jedno okienko i tam załatwia się wszystkie formalności

reklama
hejka
troszke poczytalam ale nadrobie póżniej
jedyne co to

SPÓŻNIONE ALE SZCZERE NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA JUDYSI , ZDRÓWKA I SPEŁNIENIA WSZELKICH MARZEŃ.

zielona Twoja winna historia po prostu rewelka... uwielbiam takie opowieści :-D jutro liczę na więcej :-D dzisiaj będę Ci chlebek Dukanowski piekła ;-) może jeszcze jakieś winko kupię bo w drugiej fazie możesz sobie na kieliszek pozwolić :-P

Aga jak czytam o tym Twoim remoncie to aż mnie przzerażenie bierze i świetnie rozumiem co czujesz... no ale faktem jest że do maja to jeszcze kawał czasu, a w sumie ta pleśń to już by się prosiła o usunięcie. u mnie w mieście też jest program o dofinansowanie tych kolektorów.

wronka dobrze wiedzieć, bo mam kolegę, który rozważa też założenie kolektorów to mu powiem to co napisałaś.

kittek wow Twoja Maja już umie pytać ?? :szok: normalnie super!!

ale wam zazdroszczę wakacji :-( my pewnie nigdzie nie pojedziemy bo nas najzwyczajniej nie stać... :eek:

Wronka- w Sarbinowie nigdy nie byłam, ale daj znać jak tam jest :-D My w maju i w sierpniu do Rowów :-) juz nie mogę się doczekać :-D

agnieszka ja nigdy nie zakładałam firmy ale z tego co się orientuję to teraz jest jedno okienko i tam załatwia się wszystkie formalności
taaaa... jak otwierałam kilka lat temu nie było rożowo, jak ganiam po urzędach nadal nie jest różowo i w naszej rzeczywistości nigdy nie będzie rówowo... eh...

Aga- założenie działalności to nic trudnego, ponieważ to twoja pierwsza dzaiłalność to masz z tego tytułu nawet ulgi :-) Troche ganiania jest, ale temn artykuł od Wronki jest przydatny, poza tym w UM oni Cie informuja co i jak dalej- u nas sa nawet doś pomocni.

Jestem mega niewyspana!! Byłam sama i taka pół nocy od jednego od drugiego, brrr.
Nie wiem co im się stało:baffled:
Poczytałam, ale nie mam siły pisać, ledwo na monitor patrzę.
Tutaj wam napisze, a co...

To taka krotka, bardzo pobiezna historia z ..., wlasciwie nie wiem z czego. Mysle, ze domowe wino jest zdecydowanie za mocne :-)

Otoz lat temu ilestam, hmmm, no juz prawie 20 hehehe. A tak naprawde 17 - podkochiwalam sie w pewnym koledze. Chyba byl 3 lata starszy, a wygladal jak mlody bog... Ciemne wlosy do ramion (wezcie pod uwage, ze stara dupa jestem i takie rzeczy mogly mi sie podobac), brazowe oczy - ach - brodka (teraz mysle fuj, ale wtedy... mmmmm), gral ma gitarze, sluchal bluesa i pieknie spiewal... Po prostu szal cial i umyslu. Szalalam za nim, a on... No coz, byl kolega i traktowal to powaznie. Och jakze ja chcialam, zeby przestal byc powazny...
Dzis na samotnym spacerze natknelam sie na niego. W pierwszej chwili nie poznalam, w kolejnych tez nie. Obraz jednak nie dawal mi spokoju. Poszperalam w necie i tak, to on. Juz niestety nie tak zabojczo przystojny. Zakola jak stad do Azejberdzanu, broda jakby urosnieta i 10, moze nawet 20 kg na plusie... Poza tym gdzies tam zagubil sie w ruchu oazowocostampodobnym - nie zebym miala cos przeciwko, po prostu do niego to tak srednio pasuje.

Wiecie co? Ja zdecydowanie spring onion juz nie jestem, ale doznaje szoku jak widze rowiesnikow, tudziez znajomkow niewiele starszych, toz to stare dziady juz sa... Cholera, ja chyba tak naprawde stara baba jestem, tylko fakt, ze czuje sie jak nastolatka nie pozwala mi tego zauwazyc. Jasne widze zmarchy i siwe wlosy, ale...

Jak pisalam wczesniej - to mowilo "ono": domowe wino :-)
fajna historia
też tak czasem mam, ludzie się tak zmieniają:szok:
tylko my wiecznie młode:-)

Dzień Dobry :)

Ach Zielona-alez mnie tą historią ujęłaś ;) Ja tez "mam" takiego jednego od lat uwidzianego i co gorsze mimo lat nadal mi sie podoba ;D ach żeby ona te lat naście temu nie chciałby być tylko kolegą...cóż...było minęło ;) jemu włosy długie zniknęły a mnie kilogramów przybyło ;]

Wronka- zazdroszczę planów wakacyjnych i jeszcze nadmorskich..mmmm...:)

Kingunia-super ze mała się rak rozwija szybko..u nas teraz powoli wszystko przebiega...

U nas nijak powiem Wam szczerze...skusiłam sie wczoraj na 1 pączka ale co tam ;) Mała daje popalic przez te 4 zeby i wieczorami nie mam siły- łazi za mna jak piesek na czworakach i marudzi...ehhh...ale poza tym jest cudowna :)
Uciekam dom ogarnać i obmysleć plan dnia chociaż nie bardoz cokolwiek mi sie chce :]
Miłego moje Panie :)

Jestem ale mam pełne ręce roboty w związku z tą firmą ;-)
Byłam w Urzędzie miasta i wiem że wystarczy że przyniose do nich wniosek wypełniony i wniose opłatę vatowską i mogę zacząć od razu działalność. Musze tylko pamiętać że dzień przed rozpoczęciem dzialalności musze odwiedzić US zglosić że przystępuje do Vatu a w ciągu 7 dni od rozpoczęcia działalności muszę zjawić sie w ZUSie z kompletem dokumentów zusowskich.
Także weekend będę miała zajebiście pracowity bo musze opracować wszystko i przygotować, w poniedzialek zlożyć dokumenty i iść wyrobić pieczątkę no i do US zgłosić sie bo chcemy zaczynać od razu... :eek: branża generalnie automatyka ale do tego pewnie jeszcze coś dokoptujemy coby potem nie musieć rozszeżać...
spadam czytać i myśleć

mamy tu jakiegoś speca od czegoś to tworzenia logo??

Agnieszka, a będziesz mieć sprzedaż czy usługi? bo jak usługi to może poczekaj z byciem vatowcem... Mój ma jak zakładał firmę to wpisał wszystkie możliwe działalności, żeby móc się przebranżawiać bez chodzenia do urzędu :-D

reklama
wiesz co jakby nie bylo to co będziemy robić (a właściwie mąż) może zaliczać sie i pod usługi i pod sprzedaż bo sprzedawać będzie swoje programy które napisze ale i usługi czyli np naprawa zj**ej przez kogoś maszyny ;-) więc vatowcem musimy być. No i fakturki musimy wystawiać a nie rachunki...tego wymagają firmy z którymi A. będzie współpracował

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry