reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zielona - fajnie, że chodzi. M. mówi, żebyś się upominała co tydzień we wtorek wieczorem o kolejny odcinek to Ci będziemy wysyłać;-) Ja ten serial uwielbiam. Jak ten obejrzysz to Ci jeszcze "Usta usta" wyślę - też fajny, ale już się skończył:-)

Moja pchła poszła lulać, więc się za papiery biorę, bo księgowej wysłać trzeba. Wody u nas nie było, więc w kuchni czeka na mnie jeszcze sterta naczyń i pralkę puszczę jak mała solidnie zaśnie.

reklama
witam się
widzę , że coś forum się pozmieniało...
nie mam czasu niestety wpadać, siedzę sama z Z, R nie ma do poniedziałku , Z kilka ząbków na raz wychodzi i nie odstępuję mnie na krok, chodzi i marudzi, teraz też leży obok, bida mała.
Z nowości powiem że mój mały szkrab robi siusiu na nocnik :-D dumna jestem z niej strasznie a co najlepsze sama zdecydowała, że już czas. nie dawała sobie założyc pieluszki . płakała i szła do łazienki po nocnik. i tak lata z gołą dupką i jak chce siusiu to sama siup i siedzi na nocniku, tylko jest jeden minus nie daje założyc sobie ani spodni ani majteczek tylko tak na golaska lata wariat mój mały :-D

wszystkim maluszkom i mamom dużo zdrówka i pogody ducha na te szare jesienne dni

8,5h od pobudki Potwor zasnal. Sciagam zatem film :tak:

W Meksyku dziwne rzeczy sie dzieja.
Widzialam juz rodziny z rozlicznymi dziecmi zapakowane na scisk do samochodow osobowych. Widzialam tez pick up'y po brzegi wyladowane dzieciakami w roznym wieku. Widzialam matki z niemowleciem w ramionach siedzace na miejscu pasazera, oczywiscie bez zapietych pasow. Widzialam nawet kierowcow z niemowletami na kolanach... Myslalam, ze nic mnie juz w tej kwestii nie zdola zadziwic. Az do dzis. Wracalysmy z Mloda z targu. Ziab jak diabli, wiec mloda w polarowym dresie, z kapturem na glowie i jeszcze kocykiem ja przykrylam. Ide i patrze, i oczom nie wierze. Babka zasuwa na rowerze. Z babka dziecie okolo poltoraroczne i polnagie. Myslicie, ze dziecko w foteliku, siodelku lub przyczepce? He he nie... Dziecko okrakiem na ramie siedzialo i spalo...
No teraz to juz chyba nic mnie nie zdziwi :tak:

Zielona, czyli jak nie poubierane jak na Sybir, to porozbierane jak na Karaiby :-)

Moja glizda wyspala sie popoludniu, i teraz lata jak z duracelami w tylku. Ciekawe do ktorej pociagnie....

WITAM
nie nadrobię dzisiaj zaległości...

Olka mi sie pochorowała, wczoraj zaczęła kichać wieczorem woda z nosa sie zaczęła lac i jakis kaszel, a dziś to juz armagedon. Z nosa gilki lecą aż po kolona, zielone, białe, matko! temp nie ma. całą noc kaszlała i nie wiem czy ten katar jej spływał czy jednka coś innego. Lece dzisiaj do pediatry bo u nas panuje wirusowe zapalenie oskrzeli i boję się by czegoś nie złapała.
Najprawdopodobniej przeziebiła się w niedzielę jak bylismy na chrzcinach, no ale lepiej sprawdzić czy nic nie słychać w oskrzelach i jak gardło.

pozdrawiam

Zdrowka :-D:-D:-D

Dziewczyny - pamiętacie w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć Waszych maluchów? My idziemy teraz do lekarza 26.10 - to będzie równo 13 tydzień i baaaaardzo bym już chciała wiedzieć, kto tam w brzuszku siedzi, chociaż zdaję sobie sprawę, że trudno tak wcześnie płeć określić.

Zgadza sie, Polka z kwietniowych dzieciakow pokazala sie pierwsza w 17 tygodniu, potem byl Bartolini Aniezowej.

Graty dla tych co coraz blizej odpieluchowania:
Helence, Julce, Kostce, Natalce, Markowi... kogos pominelam? Wybaczcie.
Moja Pola jeszcze siura do pampersa, choc czasem widzac nocnik wola juz siiii, i chce siadac, to jednak jeszcze nie doczekalam sie nawet najmniejszej kropelki.

Pola dzis ma kiepski dzien, dopiero zasnela, choc podchodow robilysmy 8! Juz zmeczona bylam tym bieganiem z nia na gore, i po chwili schodzeniem na dol, bo panienka nie reflektowala na spanie.
Zabieram sie za obiad.

Hahaha... ale pamięć... poszłam na 'Zdrowotny' i B. ujawnił się 05 listopada i był to 17 t.c. :-D wg mojego gina bardzo wczesniej, Kuba dopiero na polowkowym pokazal co ma i gdzie ;-)

Dziewczyny - pamiętacie w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć Waszych maluchów? My idziemy teraz do lekarza 26.10 - to będzie równo 13 tydzień i baaaaardzo bym już chciała wiedzieć, kto tam w brzuszku siedzi, chociaż zdaję sobie sprawę, że trudno tak wcześnie płeć określić.

To ja będę rekordzistką o SZymku się dowiedziałam w 12tyg :)

No, a to inny filmik o Izie:

Izunia czyta - YouTube

Fajne, tyle, ze ja bym jednak tak daleko sie nie posunela.

Fajnie ale chyba lekka przesada .

Zielona istny meksyk jak zwykle u ciebie .

witam Was babeczki!
Gratki dla wszystkich maluszków siusiających na nocniczek! Super! U nas sprawa w tej kwestii skomplikowała się od września kiedy poszłam z powrotem do pracy. Po prostu nie mam czasu dziecka przypilnować. Panie w żłobku mówią, że zdarzyło mu się zrobić na nocnik. Dziś też jak go w domu dojrzał, postanowił skorzystać, z powodzeniem, ale pewnik to niestety nie jest!
Elvie moje dziecko długo nie chciało dać znać o sobie, dopiero w grudniu dowiedzieliśmy się, że będzie chłopak. Jak ten czas leci, za parę tygodni będziesz miał połowę ciąży za sobą!
Zielona! biedactwo to dzieciątko na rowerze. Z drugiej strony one są tak hartowane, że nie jest im zimno!
Pamiętam jak widziałam w angielskim markecie dziecko, może dwutygodniowe rozebrane, tylko w pampersie, w foteliku, na wózku marketowym. Ja, z mężem byłam w kurtce jesiennej. Co lepsze matka tego dziecka była w spodniach i swetrze. Zimno mi sie aż zrobiło. Biedactwo było aż bordowe, jak raczek! Tak tam dzieci chowają, nikt oprócz mnie,się nie dziwił! Mi ostatnio babeczka w kolejce w sklepie, zwróciła uwagę, czy Mateusz nie ma za cienkiej czapki? ( oczywiście wytłumaczyłam, że nie jest to jej sprawa!)

reklama
Zielona! biedactwo to dzieciątko na rowerze. Z drugiej strony one są tak hartowane, że nie jest im zimno!

Gosia, w tym caly problem, ze nie sa hartowane. Latem, gdy na zewnatrz jest ponad 30°C, poubierane sa jak na Syberie i do tego zakryte grubymi kocami, a jak ziab, to zupelnie na odwrot. Ale juz mnie to jakos tak bardzo nie rusza. Meksykan jest jak stonki, wiec to malo istotne co sie z nimi dzieje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry