reklama

Kwietniówki 2010!!!

O boziu Zielona przeczytałam i aż misię niedobrze zrobiła :no:
fuj
Zdrowia dla Huliganki i wszystkich chorowitków!
A. wybył na awarię :dry: ale cóż nasz klient nasz pan żywiciel :-p
Ja po fryzjerze ale fotkę zrobię w świetle dziennym. Ja jestem zadowolona i z kolorków i z obcięcia :-D

reklama
Stary rano pospiesznie wyruszyl do pracy - lowic talenty;-) Przychodzi i opowiada co sie wydarzylo.

Zajecia nie odbyly sie (co jest norma), za to na dziedzincu zebrana cala szkola. Wielki apel z okazji Swiatowego Dnia Mycia Rak. Dyrektor zacnej Alma Mater rozpoczal przemowe:

Dzis obchodzimy Swiatowy Dzien Mycia Rak, ktory ma ogromne znaczenie dla naszego stanu, a jeszcze wieksze dla przyszlosci Narodu oraz ludzkosci! Za chwile nastapi wiekopomne wydarzenie. 5000 naszych studentow umyje rece! I 5000 dzieciakow ustawilo sie w kolejce, by na srodku dziedzinca myc rece w rozstawionych miskach.

Mrozek nie wymyslilby niczego bardziej satyrycznego.

Rzecz miala miejsce w "najlepszej" szkole w Puebla. W Meksyku jest tylko 190 dni szkolnych (dziennie dzieciaki nie spedzaja w szkole wiecej niz 6 godzin), co chwila odbywaja sie rozliczne, niezwykle istotne, gale...

Najlepszego dla naszych nauczycielek!

Jestem
Dobrze że ten dzień już się kończy bo mam go dość :no: Jutro spotkanie więc naładuję akumulatory i już się nie mogę doczekać.

Agnieszka fajnie że jesteś zadowolona z cięcia i koloru :tak:

Monia zdrówka dla Haneczki, mam nadzieję że jutro będzie się lepiej czuła i spotkamy się oczywiście nic na siłę bo wiadomo mała najważniejsza

Katik ale mi smaka narobiłaś na gołąbki, już wiem co w niedzielę na obiad zrobię :-D

Zielona też kiedyś o czymś takim czytałam i jak dla mnie to obrzydlistwo:sorry2:

Kamisia udanej kolacji :tak: no i gratuluję zakupu nowego autka :-)

Kittek miłego wieczorku :tak: ciekawa jestem jak ty wyglądasz na kacu :-p

MamoPaulinki jak by co to mogę ci Emila w akacje przysłać to ci kawkę z miłą chęcią przygotuje i pranie poprasuje:-D

Marta Helenka też z tych nieczapkowych więc wiem co czujesz :tak:

Elvie od dzisiaj to będzie Lenusia chuliganusia ;-) ale wiesz zawsze tak jest że jak roboty dużo to własnie dzieciaki jak na złość spać nie chcą :tak:

Akaata u nas frida to w ogóle nie może być w użyciu bo to ja nie dam rady :baffled: Zdrówka dla ciebie i dla Olki.

Mamusia u nas spacer musi być codziennie bo inaczej Hela dostaje kota :tak:

Aniez jutro ocenimy czy musisz iść do fryzjera czy nie :-p

Miłego wieczorku,idę wziąć długą relaksacyjną kąpiel może chociaż to mnie odstresuje.
Pa

Mamusiu nie mieszaj bo ci soku nie ruszy...
lepiej próbuj po troszeczce :tak:

Aniez tylko że my w środe wieczorem a M. od wtorku... i kurde nie wiem. Apetyt mu dopisuje i szaleje jak zawsze.

jeszcze do fryzjera nie dotarłam musze poczekać aż ktoś się mi M. zajmie :-p

Dzieci jelitowki trzymala sie dluzej, jak je i pije, to dojdzie do siebie :tak:ale obserwuj go uwaznie (co na pewno robisz)

najlepszego dla naszych nauczycielek!

Jejku jak zimno dzis... normalnie rajstopy malej zalozylam...ola dalej z katarem, do tego czapke sciaga po maks dwoch minutach od zalozenia.. nie wiem co to zima bedzie... kitki nosi, spinki i opaski tez a lujek czapek nie chce...

Kurcze dalej w normalnej wersji forum nie moge nic napisac a ta aplikacja na telefon do szalu mnie doprowadzi...

Moj tez z czapa walczy po zlobku nie bylo szansy, zeby mu ja wcisnac na glowe... ale rano bylo OK :-) takze nie wiem od czego to zalezy.

dotarłam i tutaj- tak kusicie z tą czekolada że tez dzisiaj na wieczór zaserwuje
ja dziś mam wolne- rano bylam w urzedzie zarejestrować samochód- bo tak się złożyło że przedwczoraj kupiliśmy nowe.
Nastałam się za numerkiem jak głupia ale jakoś poszło:)
Antek dzisiaj marudzi bo pogoda do bani i spać nie chce. Przed chwilą mieliśmy akcje kupa - która trwała ok 40 minut i obkupiona była bólem i płaczem...Bida moja mała- serce mi pęka jak tak cierpi
wieczorem przyjeżdża moja psiapsiółka-zrobi mi włosy- mam już koncepcje ścięcia i kolor więc mam nadzieje że wyjdzie...

Bidulek!!! :*

a propo meksyku- oglądałam wczoraj na discovery program o mieszkańcach min meksyku, którzy jedzą łożyska po poroodzie albo przerabiaja je na jakieś specyfiki lecznicze....

Kamisia, z lozyska robi sie genialne kosmetyki. Sa one dostepne na calym swiecie i kosztuja krocie. Nie slyszalam o praktyce jedzenia lozyska wsrod Meksykan czy India, ale juz kilka lat temu ogladalam program o "ekologicznych" europejkach, ktore zdecydowaly sie na porod w domu. Dziecko zostawialy z nieodcieta pepowina, dzieki czemu malec konsumowal wszystko, co w lozysku pozywnego siedzialo, pepowina sama usycha i odpada. rodzina natomista gotuje pozywna zupke z lozyska i sie nia raczy :baffled:

Wy sobie zartowalyscie... prawda??? :baffled::sorry2::baffled:

a u nas lipa....Huliganna ma powrót zapalenia ucha i znów antybiotyk...także moje jutrzejsze spotkanie z Wami 'wisi na włosku'....ale nie mówię NIE, jeśli będzie w miarę to się stawimy...wkurzona jestem na sama siebie, bo odstawiłam jej poprzedni lek 2 dni temu, bez konsultacji z lekarzem...brała go 8 dni wydawało mi się, że wystarczy, ale jak widać nie wystarczyło...cholerka, męczy się bidusia bardzo....

a tak się cieszyłam, że moich dzieciaków zapalenia uszu nie łapią....to się nacieszyłam :-(

Mam nadzieje, ze bedziecie! Kuba na uszko za kazdym razem bral antybiotyki 14 dni :-(
Stary rano pospiesznie wyruszyl do pracy - lowic talenty;-) Przychodzi i opowiada co sie wydarzylo.

Zajecia nie odbyly sie (co jest norma), za to na dziedzincu zebrana cala szkola. Wielki apel z okazji Swiatowego Dnia Mycia Rak. Dyrektor zacnej Alma Mater rozpoczal przemowe:

Dzis obchodzimy Swiatowy Dzien Mycia Rak, ktory ma ogromne znaczenie dla naszego stanu, a jeszcze wieksze dla przyszlosci Narodu oraz ludzkosci! Za chwile nastapi wiekopomne wydarzenie. 5000 naszych studentow umyje rece! I 5000 dzieciakow ustawilo sie w kolejce, by na srodku dziedzinca myc rece w rozstawionych miskach.

Mrozek nie wymyslilby niczego bardziej satyrycznego.

Rzecz miala miejsce w "najlepszej" szkole w Puebla. W Meksyku jest tylko 190 dni szkolnych (dziennie dzieciaki nie spedzaja w szkole wiecej niz 6 godzin), co chwila odbywaja sie rozliczne, niezwykle istotne, gale...

Najlepszego dla naszych nauczycielek!

Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac...

Gosienka- uwierz mi, ze musze do fryzjera, ale nie mam kiedy :-(

monia - zdrówka dla Huliganki! Lenka brała antybiotyk 10dni i nie przerywałam go mimo, że już po 3-4dnia czuła się bardzo dobrze.

AGnieszka - fajnie, że wizyta u fryzjera udana:tak:

Zielona - o porodach lotosowych (czekanie aż dziecko sobie samo pępowinę oderwie) czytałam. Światowy Dzień Mycia Rąk - rewelka:-D

Katik - ooo ja też bym gołąbki chętnie zjadła:tak: z sosem pomidorowym albo koperkowym:-)

akaata - u nas fride obsługuje wyłącznie M. co nie zmienia faktu, że mała tego zabiegu nie znosi.

gosienka - oby kąpiel pomogła.. Do zobaczenia jutro:-)

M. zarządził dzisiaj przemeblowanie w pokoju u Lenki, biegał z metrówką i kombinował, gdzie i jakie łóżeczko dla Lenki zmieścić. Ograniczeniu trochę jesteśmy, bo mieszkanie wynajmowane od cioci jest przeznaczone na wynajem studentom, więc mamy tu dwie rozkładana wersalki i tapczan, który upchaliśmy w piwnicy. Osobiście przemeblowań nie lubię, ale jak M. miał wenę to pomagałam i przy okazji zlikwidowałam pudła z ikei w których leżakowały ciuchy po sezonie. Cudem okazały się worki próżniowe i z 6 kartonów zrobiły się tylko dwa:szok: Tak się nakręciłam, że od razu rewolucję w szafie Leny zrobiłam i za małe ciuszki powędrowały do worków;-)
Młoda po kąpieli trochę marudziła i nie chciała zasnąć w nowym miejscu, ale pośpiewałam jej, ponosiłam i lula:-)
Uciekam kuchnię do ładu doprowadzać. Do zobaczenia jutro:happy2:

reklama
Dzień dobry
M. mi pobódkę urządził :eek: on bryka a ja oczy na zapałkach :-p

Marta ehhh niech się znajdzie ktoś kto da ci odetchnąć chociaż na 2 dni od Olki żebyś mogła nabrać dystansu i zrelaksować się... naprawdę nie ma nikogo takiego w rodzinie :no::no::no: To smutne że generalnie wszyscy łącznie z mężem olewają ciebie jako osobę... Przytulam mocno!

Miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry