reklama

Kwietniówki 2010!!!

Jejku Ola jeszcze nie spi... macha nogami i wydaje dzikie piski patrzac na choinke i moja sterte prasowania ktora mialam sie zajac jak mala zasnie... wczoraj zasnela przed polnoca...

Jutro mam w planach wybrać sie do lekarza o ile mnie przyjma... jak bedzie jakis problem to mam zamiar sie troche poupierac bo to jedyny dzien w tym miesiacu kiedy moge pojsc do przychodni nie ciagnac ze sobą Olki.

Elvie mam nadzieję ze Lenka juz dobrze sie czuje i goraczka nie powroci.

reklama
Nata ale sok z malin właśnie obniża gorączkę :tak:

Elvie jak Lenka nie chce pić samej wody to może podaj jej wodę z sokiem z cytryny lub malin albo niesłodzoną herbatę owocową , musi pić jak ma temperaturę.

Lipomal jest na soku z malin ten co go reklamują na gorączkę

Elvie, coby rozwiać Twoje wątpliwości:

MALINA

Zarówno napar z suszonych owoców, jak i sok pobudzają gruczoły potowe i w przypadku gorączki po 30–60 minutach wywołują silne poty. Związek chemiczny, który powoduje taka intensywna prace gruczołów potowych, pozostaje nieznany. Wiadomo natomiast, ze maliny są znakomitym środkiem przeciwgorączkowym tak przy infekcjach bakteryjnych, jak i wirusowych.
Uwaga: nie ma żadnych działań niepożądanych.
■ Aromatyczny napój :Dwie łyżki suszonych owoców malin zalej szklanką wrzącej wody. Parz pod przykryciem przez 15 minut. Odstaw na 10 minut i przecedź. Możesz dodać 1–2 łyżki syropu malinowego lub łyżkę rumu (to propozycja tylko dla dorosłych). Napar wypij wieczorem, przed położeniem się do łóżka.

A dla żądnych wiedzy w zakresie ziololecznictwa (hehehe): Herbatką ziołową pokonasz gorączkę - Kobieta.pl

Agnieszka- mi to w cenie robi różnicę ;-)

A'propos cen w dozie promocja na tran Mollersa 27 zeta chyba.

U mnie zawsze tyle kosztuje , mam strasznie tanią aptekę . z DOZ tam mozna rzeczy odbierać ale nie raz idą do zwrotu bo się okazuje że w niej jest taniej niż tam .

Czesc dziewczynki.Przepraszam ze nie nadrobie narazie z wczoraj ale podroz byla dla mnie koszmarem.Amelia wymiotowala cala droge i w samolocie i w samochodzie.Myslalam ze jak przyjedziemy do domu to jej przejdzie,ale nic z tego.Dopiero przestala zwracac okolo polnocy.Nie spalam cala noc bo sie balam ze mi sie udusi jak zacznie wymiotowac .Bylismy wieczorem na pogotowiu bo juz mi z rak leciala i caly czas spala bo taka slabiutka byla.Serce mi pekalo jak cale cialko juz trzeslo sie z tych wymiotow.
Od czwartej w nocy ma tez goraczke.Nie moge jej zbic niczym.Lekarza juz odwiedzilismy kazala kupic czopki i zbijac i nawadniac.
Amelia ostatnio miala cos w ustach przedwczoraj wieczorem.Dzis tez caly dzien tylko spi.Na jedzenie nawet nie patrzy.Dobrze ze chociaz chce pic.
Ja juz trzy noce nie spie i wygladam jak zombi,ale co tam jakos dam rade.
Napisze jeszcze ze babcia mnie nie poznala.Nigdy nie widzialam tak cierpiacej osoby.:-(

Zdrówka dla Ami . A dla Ciebie dużo sił . przykro mi z powodu babci tulam mocno

Cześć kochane,
zaglądam tak na szybko bo niedawno z pracy wróćiłam a musze chate ogarnąć
doczytałąm że Lenolinka chora- zdróweczka
Gosia-dla Amelki też. Bidulka się męczy. Przykro mi z powodu babci....

U nas też nie najlepiej. Ja i mąż od 1 w nocy walczymy z biegunką. Antos nie spał dziś od 4 bo go kupa męczyła.Niestety też miał biegunke ale do tej chwili zrobił tylko 2 razy więc mam nadzieje że go ominie. W razie co kupiłam mu nifuroksazyd, ale mam nadzieje że nie bedzie potrzebny.
zaglądne wieczorem- ide odkurzac

p.s
witam nową kwietniówke:)

nikofuroksazzyd można bez recepty nabyć ? Pytam bo na wakacje będę musiała zabrać

Super, ze z Lena juz lepiej!

Ami, biidulko, zdrowiej szybciutko.
Gosiek, przykro mi z powodu babci. To okropne, ze tak sie meczy. Pamietam jak moja babcia byla u schylku zycia, prawie nikogpo nie poznawala, a na moja mame krzyczala caly czas, ze mnie oddala -tak jej sie pokrecilo :no:

Stary zaczyna sie powoli oswajac z mysla o zyciu w UK i juz podniecony sciaga informacje na temat wymogow dla trenerow:tak:

Dziewczyny mam techniczne pytanie, moze ktoras bedzie wiedziala, a jak zadna z Was, to moze czyjs malzon.
Otoz na kontynencie amerykanskim napiecie pradu wynosi 120V, czy jesli wezme ze soba moj komputer do Europy (dokupie odpowiedni kabel do baterii), to ten komputer bedzie tam chodzil?

przejściówka :tak: Mój J miał kiedyś kompa z USA

geslerowa sie zaczyna :-D

jestem tylko na moment stan Weroniki się pogorszył ma problem z oddychaniem i z gazami :-( zrobili jej usg i od strony chirurgicznej jest ok więc będą szukać dalej bo malutka bardzo się męczy przenieśli ją z powrotem na pooperacyjną
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry