reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wyobraźcie sobie, że moje dziecko nie poszło dzisiaj wcale spać po południu.
Teraz skoki oglądamy a Lena kuca, patrzę a jej się oczy zamykają i głowa na bok leci.
Przebraliśmy, na śpiocha butlę i leki dostała i poszła spać w nowym łóżeczku:-D

marta - gratki dla Oli! Komentarzami się nie przejmuj..
annaoj kce - mi dzisiaj tak hormony szalały, że do knajpy nie pojechaliśmy. Zrobiłam placki ziemniaczane i gulasz po węgiersku w domu. Sama siebie momentami nie poznaję, a wszystko przez to, że postanowiłam nie zjeść dziś nic słodkiego. Nie dało się:zawstydzona/y: Zjadłam cukierka i lepiej mi się zrobiło:-D

reklama
Hejka wieczorkiem

Wróciliśmy z kursu tańca, walc angielski opanowany :tak: Fajnie było towarzystwo w wieku średnim, byliśmy najmłodsi :tak:
Małż zdążył mnie wkurzyć bo on kiedyś tańczył i jak zawsze musiał się wymądrzać ale już mu powiedziałam że jak następnym razem będzie marudził to znajdę sobie innego partnera :-p

Wskakuję do wanny z lampką winka:-)

Miłego wieczorku.

gosienko - do jedynki chodzicie na ten kurs? Jak czytam o nauce tańca to się uśmiecham, bo sama próbowałam M. uczyć tańczyć salsę i on się za każdym razem wkurzał na mnie tak jak ty na męża:-D

Porobiłam drobne zakupy na Allegro dla Lenki i Maćka, ale jakoś weny nie mam. Musi mi najpierw M. przywieźć z Rio to, co mamy po Lenie abym podwójnie nie kupowała, bo niektóre rzeczy już mamy, ale wielu nie pamiętam.

Kurcze, nie pamiętam kiedy Lenka tak szybko poszła spać i pozwoliła nam na spokojny wieczór;-)

Dziekujemy za zyczenia zdrowia. Mala w nocy obudzila sie z placzem i temperatura. Placz, bo pielucha mokra. Przewinelam, chcialam dac cos na temperature, a Kostka w tym czasie zasnela. Rano tez byla rozpalona. Czasem cos poleje jej sie z nosa, ale temp. juz nie ma...

U Mateuszka w klasie jest chłopiec który tak jak on poszedł o rok wcześniej do pierwszej klasy i on mając teraz 7 lat jest na poziomie dziecka z trzeciej klasy, płynnie czyta, liczy do 1000 , mnoży i dzieli , fakt że rodzice sami mu podsuwają takie zadania ale w klasie jest problem bo przeszkadza, wszystko go nudzi ( wcale mu się nie dziwię ) generalnie nie jest lubiany, wiadomo dzieci nie lubią jak ktoś się wymądrza.

Ja bylam podobnym dzieckiem. Starzy nauczyli mnie czytac jak mialam jakies 4 lata. W szkole zawsze sie nudzilam. Doszlo do tego, ze nie robilam nic. Bo po co, skoro i tak bylam najlepsza, a pozniej jedna z najlepszych. Moim, i nie tylko moim zdaniem - kompletnie zmarnowany potencjal. Powinnam isc indywidualnym tokiem nauczania od samego poczatku. Niestety w tamtych, zamierzchlych czasach, nie bylo to mozliwe :no: Dobrze, ze nasze dzieci beda mialy taka mozliwosc.

Mam juz moja wize, a w poniedzialek jedziemy do Mexico City wyrobic Konstancji paszport.

Łeb mi pęka... chyba od nadmiaru wiedzy hehehe.

Elvie- jak Lenka????
Anna oj- usmiechnij się :-D wiosna za oknem ;-) no... prawie!
Zielona- no padłam, leżę, niech mnie ktos pozbiera ;-) kobito... no lepiej nie moglas wykombinowac.
Aniam- u nas nie ma rekrutacji. Nigdy nie bylo kolejnej, podpisalam tylko, ze zycze sobie kontunuowac :-) i koniec. Zlobki i przedszkola sa w kwestii samorzadow, wiec pewnie wszedzie moga miec inne pomysly. W zlobku tez mamy kontynuacje.

U nas też nie było a teraz jest , ale okazuje się że np w warszawie też jest

aniam - urlopu zazdroszczę, ja w tym czasie o wakacjach mogę zapomnieć, ale spoko.. odbijemy sobie;-)

:-D

Elvie pamiętaj że ja też kiedyś byłam w takiej sytuacji jak Ty i teraz sobie odbijam :-D

Aniam no ja myślę :-D Zazdroszczę wyjazdu , muszę z małżem pogadać i może w przyszłym roku się skusimy , namówimy Kittków i może wasza rodzinka pojedzie byłoby wesoło :tak:

.

Gosieńka nie ma problemu :tak:

hejka

dzięki dziwczyny za miłe słowa (Aniez z tą wiosną jak zasunęłaś, to mimo wszystko się uśmiechnęłam:-)), dzisiaj już mi lepiej. Ja po prostu nie lubię pożegnań... Przywiązuję się do ludzi i nie lubie się żegnać, pewnie dlatego czasem narzekam na swoją pracę, ale jednak nadal tutaj jestem.
Ja musiałam wczoraj z Igorem rozmowę przeprowadzić, bo mają przedstawienie w przedszkolu i dostałam maila, że nie chce brać udziału. Okazało się oczywiście, że on chciała rolę, którą pani przydzieliła komu innemu i był bardzo rozżalony. szczerze mówiąc nie zawsze wiem jak się cachować w takich sytuacjach, samam wiem, że mimo wieku xle znoszę porażki, to jak mogę się dziwić niespełna 6 latkowi.
Gosieńka oby katar poszedł precz. Wypowiedz proszę sowją opinię odnośnie 6latka w szkole, z góry dziekuję.
Gsoieńka kurs to super sprawa, my z B 2 lata chodziliśmy przed weselem.
Aniam ja podobnie, też nifuroksazyd, probiotyki, smectę, coś przeciwgorączkowo, pewnie fiolet, no i oczywiście soł morska i sulfacetamid, na wypadek piasku w oku.
szkoda, że się nie zgadałyśmy, my ponownie się wybieramy w drugiej połowie sierpnia, więc jakbyś się pisała na powtórkę, to się możemy zgadać.
Sonia najlepszego dla córki
Moja też żarłoczyca, muszę jedzenie chować, bo ona od rana do wieczora by coś męła. A potem pielucha nie wytzrymuję zawartości.
Agnieszka super, że J tak chętnie się uczy. Mój Igor bardzo lubi matematyczne zagadki, dodaje, odejmuję, mnoży, aż mnie ostanio teściowa ochrzaniła, że się będzie potem nudził w szkole, ale co mam zrobić jak chce. Gorzej u Młodego z czytaniem, litery niby zna, ale poskładać ma problem, humanista z Niego raczej nie będzie.
Zdrowa dla Kostusi.

uciekam pracować

Anna ja później się już na takie wakacje nie wypuszczę ( czytaj kasa ) bo teraz to będą dwa tyg więc jak wiesz koszty nie małe :wściekła/y:
Poza tym mamy w tym roku wymianę pieca , potem może remont jednego pokoju i kit wie co jeszcze po drodze wyskoczy :-D
we wrześniu , ale to już Twój Igor jak szkołę zacznie to nie bardzo dla was , myślimy o wyjeździe do włoch. Ale chciałabym nie do hotelu ale po namioty takie jak ma np vacansolei
Luksusowe wakacje na kempingu, mobile home i luksusowe namioty typu bungalow na około 370 najwyższej klasy kempingach, wakacje na kempingach Vacansoleil - Vacansoleil
kempingi są boskie bo już kiedyś byłam z basenami , z dostępem do plaży często . a koszt w lipcu śmieszny bo 60- 120 zł za namiot za dobę .

Gosiu super,że sobie potańczyliście. Mi się przypomniał kurs walca angielskiego przed ślubem i włączyliśmy sobie nasze welele. Maja Tomka poznała,ale mnie nie:szok: Matko czy aż tak się zmieniłam???
Zdrówka dla Helenki!

Elvie super,że Lenka w swoim łóżeczku zasnęła. Oby Wam nockę przespała. Nasza dziadyga co noc do nas nad ranem przychodzi,ale dziś w końcu też ładnie spała i przed 9tą wstaliśmy.

Martuś gratki dla Oli, niech was ciągle zadziwia. Komentarzami się nie przejmuj, wiesz są ludzie i parapety:no: Miłego weekendu we trójkę!!!

Sonia udanej imprezy i wszystkiego najlepszego dla Oli!!!

Mamusia my chyba też zamówimy to łóżeczko animals bo dostałam maila od sprzedawcy,że mogą je zrobić w rozmiarze 180x80. Chciałam większe abyśmy mogli się do niej położyć przy czytaniu bajek.

Aniez miałam ci już wiele razy pisać,ale zapominałam. Osobiście polecam kilka fajnych rzeczy na necie.
Mam też swój sposób na ogranianie otaczającego nas słownictwa. Ja też się czasami uczę nowych słówek patrząc na to co jest wokól nas. Np, że skittles to kręgle (zawsze myślałam,że tylko bowling, ale przykładów jest wiele.

A co powiecie na to abym Wam założyła nowy wątek w którym zamieszczałabym fajne linki oraz zdjęcia dotyczące angielskiego. np
images
znaczy DUSZEK
images
znaczy GOŁĄB

Idę jeszcze nadrobić galerię i książkę poczytać :)

Spokojnej nocki!

Gamoń ze mnie, pisałam dłuugiego posta odpisując na posty z wczoraj i bateria mi w lapku padła, no i dooopa...

no nic zmykam jeszcze tylko nowy wątek założyć, zobaczymy co z tego wyjdzie :)))

Witamy się sobotnio:biggrin2:

Dzisiaj się wyspałam bo miałam dla siebie całe duże łóżko:tak: W piątek chłopcy mają męski wieczór i trochę się przedłużył przez nasze tańce więc chłopcy zasnęli razem z tatusiem .Uśmiałam się rano bo wchodzę do pokoju a tam na jednym łóżku( zaznaczam zwykła dwuosobówka ) śpi cała nasza trójeczka z tatusiem, wyglądali jak śledzie w puszce:biggrin2:

Śniadanko zjedzone i za chwilę szykujemy się do ortopedy z Emilem zobaczymy co powie.

Kittek pomysł super. Pisałaś że Majka cię na filmie z ślubu nie poznała nie martw się teraz ci się przyznam że jak Sebastian oglądał wasze zdjęcia ślubne to stwierdził że bardzo poważnie na nich wyglądałaś oczywiście ślicznie ale teraz jakoś inaczej wyglądasz, macierzyństwo zmienia , odmładza:tak:

Elvie nic nie mów, tak mnie małż wkurzył na tym kursie że :szok: nie lubię takiego wymądrzania się . Chodzimy do jedynki.

Aniam fajne te kempingi :tak:

Zielona zdrówka dla Kostki.
Z tym indywidualnym tokiem nauczania to pewnie nie ma problemu w miastach ale w wiejskich szkołach to problem ogromny a wiadomo wielu rodziców nie jest stać na to aby dzieci wozić do szkoły w mieście a jeszcze płacić za szkołę prywatną to już na pewno nie.

Miłego dnia babeczki :-)

reklama
I ja sie witam

Jejku jak dzis wieje okropnie..
B od dwoch godzin na firmie, Ole naszla chec na drzemke, a ja juz dwa prania zrobilam, poprasowalam Olki rzeczy, lazania w piekarniku...az sie sobie dziwie bo trzecia noc z rzedu mialam nieprzespana...
Teraz tylko podloge wypastuje i wolne:) dokoncze czytac ksiazke:)

Milego weekendu kochane!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry