reklama

Kwietniówki 2010!!!

Moja też nadal śpi, a ja barszczyk kończę i zaraz będziemy szamać.

Po obiadku młoda jedzie do cioci na godzinkę, bo ja z M. muszę do tesco wyskoczyć na zakupy, od razu aptekę zaliczę i pojemnik na siuśki sobie kupię. Zapytam też o wkładki dzięki którym można kontrolować wyciek wód.

kici - jak tam na wyjeździe było? Małż się stęsknił za Wami?

reklama
Hej laski.

elvie dobrze ze akcja stanela w miejscu.Macius jeszcze ma czas.

mamusia gosienko dziekuje za troske.U nas nic lepiej.Wczoraj zrobilam jej taka papke marchew z ryzem i nawet zjadla ale co z tego jak zaraz to znalazlam w pampersie.W nocy tez ze trzy razy zmienialysmy pampka no i dzis tez trzy razy juz bylo.
Je tylko chrupki i paluszki.Zjadla tez przed chwila ryzu troszke i czekam czy zaraz bedzie kupa czy nie.
Martwie sie tylko tym ze nie chce pic.Ona zawsze pije w takich ilosciach jak wrobel wiec teraz nic sie nie zmienilo.
Boje sie tylko szpitala bo w Polsce mi sie odwodnila i wyladowalysmy na tydzien w nim.

elvie - małż teoretycznie się stęsknił... głównie tęsknił za Q a dzień przed powrotem zrobił mi jazdę sms-ami był znowu złośliwy i nieprzyjemny... a po powrocie do domu znowu jakby nic się nie stało... zaczynam się zastanawiać czy może ja mam schizofrenie i to wszystko sobie wymyślam... :eek:

gosiek - 3mam kciuki za małą... mam nadzieję, że będzie lepiej... oby się nie odwodniła.

hej,
dołączamy do grona chorowitków, M. miał dziś w nocy gorączkę, kaszel i katar ma straszny, uciekamy zaraz do lekarza.
Elvie, ale wasz Maciek wcześniakiem by już nie był, nawet gdybyś teraz urodziła? trzymaj sie jak najdluzej!
gosienko zdrowka!
cdn...

Gosiek, podawaj Ami wode ze strzykawki, czy takiego dozownika jak daja do nurofenu. W ten sposob czesto da sie malym paskudziakom zaaplikowac choc troche plynu.
My tak uzupelnialismy plyny w szpitalu. Co 5-10 minut dawaj jej po strzykawce 5 ml, powinno byc dobrze, bo faktycznie jak pic nie bedzie moze Was znow czekac nawadnianie sztuczne.
Trzymam kciuki.

Elvie, juz 37 tydzien... mozesz rodzic. Ja juz sie doczekac nie moge;-);-):-D, a 37 tydzien pieknie rozwijajacej sie ciazy to juz zadne ryzyko.
Polka urodzila sie dokladnie w 37 tyg wg OM, i wyskoczyla z 4130 waga ;-)

Zapiekanka w piekarniku, pachnie na caly dom, mnie juz zoladek sciska z glodu, a Ł jeszcze 10 minut w pracy....

Dzięki, Dziewczyny!
Lenka z Babcią i ciocią była a ja z M. skoczyliśmy na zakupy do tesco, ale ja się już średnio na takie wyprawy nadaję, bo trochę mnie już dół ciągnie przy chodzeniu a jeszcze bardziej w aucie. Ciocia ma w piątek wizytację z kuratorium i się śmiała, że jak chcę rodzić to dzisiaj albo dopiero w piątek po południu;-) Z niecierpliwością czekam, co mi jutro gin. powie.

gosiek - rób jak Ci Katik napisała. Mam nadzieję, że gotowany ryż chociaż trochę pomoże. Zdrówka dla Ami!

gosia - zdrówka dla Matiego! Daj znać po wizycie.

Katik - jaką zapiekankę robiłaś? Rzuciłabyś trochę dla Maćka;-)

Na spotkaniu dyrektorów nie byłam, ale chyba mam przywileje jakieś, bo właśnie kierownik zadzwonił, że mam mu pilnie wysłać maila z zapotrzebowaniem i mimo nieobecności dostanę wsparcie - fajowo:happy:

hej dziewczyny,
my już po wizycie. M. jest niby trochę podziębiony, ale oskrzela ma czyste. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Jak zwykle miałam problem z otrzymaniem skierowania do specjalisty, nie wiem dlaczego lekarze mają z tym problem.
gosiek ja właśnie w takich sytuacjach postępuje jak Katik napisała. Ogólnie podaję małemu syropki i wszelkiego rodzaju lekarstwa strzykawką. Gdybym tego nie robiła na bank odwodnił by się przy biegunce, bo on z tych co elektrolitów, probiotyków nie ruszy.. Zdrówka dla Ami.
Elvie pewnie masz względy! wcale się zresztą nie dziwię, bo przecież ty tym żyjesz!
Ja wczoraj na zakupach też stwierdziłam, że ja już się do takich akcji nie nadaję:-D także i tak jesteś wytrzymała, a
że byliśmy w Ikei, to musiałam się nałazić.

Gosiek mam nadzieje, ze ten wirus jest mniej zlosliwy. Faktycznie flora bakteryjna moze pomoc skrocic biegunke.

Gosia zdrowka dla Matiego! Moja pediatra bez problemu daje skierowania do specjalistow. Moze zapytaj nast.razem w czym jest problem. Chociaz kolejki do specjalistow to tez inna bajka... dzisiaj rejestrowalam sie do laryngologa na kolejna wizyte na 10 maja.

Co do zakupow ja i bez ciazy sie brzydze wiec zamawiam spozywke w almie24 ostatnio ;) i mam spokoj.

reklama
Mloda zaszczepiona, bilans dwulatka zrobiony (wzrostem powyzej 97 centyla, waga ponizej 75... cisnienie super) i przy okazji dostalam dla Kostki skierowanie do ortopedy. Jutro zapisze ja na liste oczekujacych, ale jesli bedzie dluga, to poleze prywatnie i niech cuduja z tymi jej paluszkami.
Mnie bola plecy i mam dola.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry