reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hela dostała szału :wściekła/y: to chyba na zmianę pogody bo normalnie na burzę się zbiera:no:

Wronka proszę pogratulować mojej synowej, brawo :tak::-)

Nata szkoda :-(

Elvie to niech M działa :-p

Anna widzisz my swojej decyzji nie żałujemy że Mateuszek jako 6 latek poszedł do pierwszej klasy,też wiele opinii słyszeliśmy że zabieramy dzieciństwo i że pewnie to my bardziej chcemy niż on sam. Wcale tak nie było bo nigdy świadomie nie posłałabym dziecka do szkoły o rok wcześniej gdybym nie miała pewności że sobie poradzi przede wszystkim emocjonalnie.Bardzo pomogła nam wizyta w poradni pedagogicznej, opinie pani z zerówki i nasze obserwacje.Byliśmy też u pani psycholog.
Każde dziecko jest inne, każde inaczej radzi sobie z emocjami , wiem jedno że Emila wcześniej bym nie posłała bo on z emocjami długo sobie nie mógł poradzić :no:, ty najlepiej znasz Igora i wiem że teraz pewnie masz mętlik w głowie ale podejmiesz decyzję zobaczysz tylko tak naprawdę nigdy jej na 100% nie będziesz pewna bo zawsze będzie jakieś ale;-)

Aniez miłego imprezowania

Idziemy dzisiaj znowu na tańce , kręgosłup już lepiej więc spróbuję jak będzie boleć to zrezygnuję , mam nadzieję że jednak nie bo stęskniłam się już za tańcem:tak:

reklama
Gratki dla Weronisi!
mamusia biedulka i to akurat na pieski:angry:, moje dziecko tak maltretuje nasze psy, że od niego uciekają. Wczoraj mi się podobało, pies ucieka gdzie się da,a M. piesku chodź, to ja!
zielona gdzieś ty?
tańcującym i imprezującym zazdroszczę, u nas codzienność, czyli nic się nie dzieje, kuruję się...

Witam w ten piękny słoneczny dzień
Doczytałam, że Elvie nadal w dwupaku. Coś słabo się staraliście przy tych przytulankach
Ale super wieści, Mamopaulinki piękny suwaczek, trzymam kciuki, aby Paulinka miała zdrowe rodzeństwo.
Wronka gratulacje dla Werci
Nata szkoda, że się nie udało
A moja sie obudzic nie chce. Spi i spi.
No nic, lece sie malowac i jakos trzeba sie zebrac. Cale szczescie dzis nie leje jak mamy isc.
Swoja droga- Pola jest chyba pierwszym kwietniowym przedszkolakiem- cala reszta chyba jeszcze do zlobkow chodzi ;-)
W końcu Pola prawie najstarsza z kwietniowych dzieci, dlatego już przedszkolak ;-)
Wczoraj byłyśmy z Alicją u fryzjera i ma nową krótką fryzurę. Był chwilowy ryk jak miała pelerynę, więc obeszło się bez tego. Siedziała grzecznie i dała się się obciąć. W nagrodę poszłyśmy na plac zabaw.
Odpieluchowanie u nas idzie marnie. Po południu puszczam ją bez pieluchy więc leje gdzie popadnie. Ale wczoraj była taka akcja, że siedziała na nocniku z pół godziny, oglądała bajkę i nic. Wyszłam do kuchni szykować wodę na mleko, przychodzę a moja mała grzebie w nocniku i myje się :szok:, patrzę a tam nasikane, :baffled: usiadła w spodenkach i wysikała się. Dobrze, że to było na moment przed kąpielą.

Witam
Ledwie dziś zipię, coś mnie rozkładać zaczyna, gardło mnie tak napiernicza, że nawet śliny przełykać nie mogę:-(

Akurat o 15 jak po Olę szłam burza się na dobre rozkręcała, lało, grzmiało, w przedszkolu zbiorowa histeria, bo się dzieciaki piorunów wystraszyły. Jak wychodziłam z pracy piękne słońce było więc parasol zostawiłam, zmokłam jak nie wiem.

Wczoraj mieliśmy wyniki w szkole, Ola już oficjalnie jest pierwszakiem:-)
U nas do 1 klasy idzie 90% grupy, z czego 3/4 do naszej szkoły, będą w jednej klasie, na pewno zadziałał tu w dużej mierze instynkt stadny.
Gdybym mogła zostawić w przedszkolu to bym zostawiła, bo mają rewelacyjną panią, robi z nimi dużo więcej niż powinna, ale alternatywą była tylko zerówka w przedszkolu w której nie dzieje się nic, taka zbieranina dzieciaków i poczekalnia przed 1 klasą.
Podejmując decyzję w znacznym stopniu oparliśmy się o opinię przedszkolnego psychologa i wychowawczyni.
Boję się tej 1 klasy ale kurczę nie chcę żeby Ola się stała w miejscu albo i się cofnęła, teraz ma taki chłonny umysł, taki głód wiedzy.

Nata a lista rezerwowych? Zawsze ktoś może zrezygnować. Może jeszcze uda się coś załatwić

Weroniczka gratulacje. Super że będzie mogła swoją pasję rozwijać:tak:

zielona łączę się w bólu!
dzwoniłam do przychodni, chciałam, żeby mnie lekarka osłuchała i mnie nie przyjęto, bo nie ma miejsc. Nie zarejestrowałam się o 7 rano, więc nie. Nawet 20 tydz. ciąży nie poskutkował. Po czort ja płacę te składki? kiedy leczę się tylko prywatnie:baffled: Muszę poszukać jakieś innej przychodni, żadna łaska.

Ha ha!
Mala nie zmoczyla dzis ciuszkow. Oglosilabym, ze odpieluchowanie zakonczone sukcesem, bo przeciez to, ze mala spi w pielusze nie jest problemem. Jest jednak zonk z kupalem. Konstancja na nocnik nie chce. No i tym sposobem wczoraj i dzis rozluzniona ciepla kapiela, zrobila kupe do wanny... Ide jutro nakladke na kibelek kupic, moze z tym bedzie dobrze.

No i ze staranek nic, bo zasnęłam:-D

lenka poszła na spacer i z gniazda jajo w jej wózek uderzyło, wózio do prania, bluza Lenki do prania, a bida teraz co chwilę nas ciąga na przedpokój, po swojemu tłumaczy, że "jajo bach tu ojojoj"..

gosienko - mam nadzieję, że kręgosłup w tańcowaniu nie przeszkodzi

Chorowitkom zdrówka życzę!

Zielona - przypomniałaś mi jak Lena jako bobas kupsztale do wanienki nam regularnie robiła, kciuki za nadstawkę, u nas lenka na niej siedzieć nie chce.

magda ciosek - gratki dla Oli!

mamusiu - biedna Natalcia.. Dobrze, że Wy w domu psiaka nie macie z tego co kojarzę..? Czy z takiego uczulenia się wyrasta?

Mała nie wzięła smoka na spacer i nie zasnęła, więc zaraz kąpanko i spanko jej zarządzamy i wieczór wolny - mam nadzieję:-)

hej
Dorotko nie miałam jesczze okazji pogratulować. Baaaaardzo się cieszę z Wami!!! Fantastyczna wiadomość. Teraz tylko zdrówka i przyjemnej ciąży życzę :-)

Ja dołączam do szczęśliwych mam odpieluchowanych bączków. Adaś tak poprostu sam od siebie od wczoraj rana woła sisi. Zużyłam 3 pieluszki przez 2 dni ( tylko noc). Teraz widzę, że nie miało sensu na siłę i się wkurzać. Przyszło samo. Oby rezultat był długotrwały :-)

Magda, Zielona, Gosia zdróweczka Wam życzę! Szkoda wiosnę przechorować

Magda i gratulacje dla Oleńki!

gosienka Ty masz końskie zdrowie :-) Tańce w takim stanie :-)

nata szkoda.... ja jeszcze nie mam wieści, ale widzę nie ma się co łudzić... A chciałam od września do pracy wrócić. U nas nawet nie ma prywatnego przedszkola. Panstwowe mam po drugiej stronie ulicy a prywatnych to moge szukac 20 km stąd.
W ostateczności tez liczę na liste rezerwowych.

Wronka gratuluję Werci!

elvie ja obstawiam, że sie rozpakujesz 30.04 :-)

reklama
Hejka
Wpadłam jeszcze teraz bo za chwilę wychodzimy i dzisiaj już pewnie nie zajrzę.

Zielona zdrówka dla ciebie , brawo dla Kostki i mam nadzieję że nakładka pomoże i mała zamiast do wanny będzie robić do kibelka ;-)

Salamandra co mnie nie zabije to mnie wzmocni ;-), dzisiaj tylko tango i walc do powtórki więc nie będzie żadnych wielkich wygibasów:-)

Elvie czuję podobnie jak Salamandra że Maciejka zrobi wam niespodziankę i w urodziny siostry się na świecie pojawi;-)
To Lenka miała przygodę z " jajem"

gosia zdrówka i mam nadzieję żę jakiegoś normalnego lekarza znajdziesz, też mnie to niemiłosiernie wkurza że wszędzie prywatnie muszę chodzić:wściekła/y:

Magda zdrówka dla ciebie. Olka da sobie radę w szkole , trzymam kciuki za pierwszoklasistkę :-)

Filonka cierpliwości dla małego terrorysty ;-)

Zmykam, miłego wieczorku kochane i trzymajcie kciuki aby mi kręgosłup nie strzelił ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry