reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Katik ty tu nas nie strasz ja też przeczytałam że Maciek wylazł:-D

gosienko szkoda że aquapark nie wypalił za tydzień sobie odbijecie ;-)

Jestem wpół żywa okropnie gardło mi zawaliło ledwo gadam, a głos mam jak pijaczek spod sklepu :baffled: na 15:30 idę do lekarza po jakiś lek bo od soboty próbuję się ozdrowić i mi nie wychodzi. Wczoraj troszkę na chrzcinach zdezynfekowałam gardło ale i to nic nie pomogło.
Byłam w ciężkim szoku jak zobaczyłam w kościele 7 dzieci do chrztu :szok: masówka jakaś. Nie podoba mi się takie coś:no:! Ale za to po ceremonii było bardzo miło i sympatycznie:tak:

reklama
Mamusiu ale czemu masówka?? U mnie w parafi chrzty sa raz w miesiącu :tak: tzn. osobna msza chrzecielna. Czasami zdarza się że ktoś dziecko chrzci po mszy...
Jak chrzciliśmy J. to właśnie było 7 czy 8 dzieciaków do chrztu. Z M. było łącznie 5 chyba...

a w tym kościele są chrzty co tydzień o 12:30 dla mnie to takie mało kameralne i przyjemne jak jest tyle osób! Jak wspominam chrzest Natalki to czuło się że to jest bardzo ważny uroczysty dzień, a wczoraj ksiądz latał od dziecka do dziecka i jakieś takie ogólne zamieszanie było!

Witam:-)

To Wam Katik napisała:-D Uśmiałam się:-D Maciek sobie nic z tego jednak nie zrobił i nadal w brzuszku siedzi:tak:
Lenka za to od 7:00 szaleje, ale nie marudzę, bo wyspana jestem, nic mnie nie boli, pogoda cudna,idealny dzień na poród:-D

Fiore się nie odzywa.

Lecę śniadanko robić i Lenę do klubu zaprowadzić, a sama się za zamówienia, wysyłkę i obiad biorę.
Miłego dnia!

Aniez nie ma sprawy ja się piszę na kawkę :-)

Katik czytam i czytam o tych tujkach i moja pierwsza myśl to tuniki sobie Katikowa kupiła tylko czemu ona chce je do doniczek przesadzać :rofl2::laugh2: No cóż wzrok już nie ten i główka też chyba wieczorem już tak dobrze nie pracuje ;-)

Padłam, leżę i z radości nie moge się uspokoić :-D:-D:-D Ja sobie Katikowa w tych doniczkach wyobraziłam :-D

Dam znać, czy mam przyszły weekend wolny, to będziemy "kombinować" :-) 3 maja i 1 u mnie odpadaja, bo maz ma urodziny a 1 slub w rodzinie, ale poza tym moze cos wymyslimy i uknujemy :) Moze Elvie w akcie desperacji do nas dolaczy :-p cobysmy porod "wywolaly"

Hahaha, Gosia, wizyts u okulisty na wczoraj sie klania :-)

Info od Elvie , ze rodzi trzeba na watku smsowym z porodowek zamiescic, by kazda ktora wejdzie widziala info od razu, a zeby na Kwietniowkach nie zaginelo

Tak jest :-) albo w ogole nowy pt. Elvi na porodowke :-) Moja przyjaciolka ma termin na 4.maja i oznak porodowych brak... dom urzadza, podlogi szmatuje, w remoncie uczestniczy i co? I nic... a ciocia czeka! Ciuchy przed swietami poslalam, bo nam juz sie raczej nie przydadza, ale mlody na razie sie nie spieszy, zeby mierzyc ;-)

Bania mi lekko peka, ale imprezka wczoraj byla przednia :-) jakies foty moze kiedys zgram, to wrzuce, najadlam sie jak bak, bo zrobilam zapekanke z pesto, a ja tak lubie pesto :zawstydzona/y: no i odwieczna tarte z malinami :zawstydzona/y: i sie nie powstrzymalam...

A dzisiaj trzeba przetrwac dzien :-D ale ze za oknem wiosennie, to nastawilo mnie pozytywnie :-D

Ostatnia edycja:
Moja Lenolinka się dzisiaj w klubie rozkleiła i nie chciała iść do dzieci, pierwszy raz:szok: Stała pod drzwiami, wypuścić mnie nie chciała i tylko wyciągała rączki, abym ją wzięła:-( Może bida coś przeczuwa.. Ostatecznie pani ją wzięła na ręce i poszła czymś zainteresować a ja po tajniacku wyszłam, postałam kilka minut pod drzwiami sprawdzając, czy nie płacze i przyszłam do domu.

Przed chwilą architekt dzwonił, że mamy piec wybierać i dostarczyć na budowę, bo oni dają taki, którego my nie chcemy więc musimy sami jechać kupić i rozliczymy z nim różnicę. O tym, że ja się na piecach nie znam i średnio mnie takie zakupy interesują chyba nie muszę wspominać;-) No i jak ja mam niby spokojnie robić, jak ciągle coś wyskakuje?:baffled:

Witam się po weekendowo
w sb organizowaliśmy urodziny Q dla rodzinki... przyjechali wszyscy... poza moją mamą... tego dnia nie wzięła wolne (chociaż wiedziała z wyprzedzeniem o urodzinach - bo nie) praca do 14, ale nie przyjedzie, bo będzie zmęczona... no comments... za to przyjechała moja macocha i mamusia dostała info o tym, więc w nd do mnie dzwoniła zapytać o "moją drugą mamusię"... no comments... impreza ogólnie super! naprawdę Q był grzeczny i bawił się ze starszą siostrą wujeczną (? córka mojego brata). tort był kupiony, ale bardzo smaczny. przekąsek cały stół wszystkim smakowało :-) w niedzielę o 10 pojechaliśmy do łazienek, później na zakupy, później Q wrócił na drzemkę, później spacer, później sala zabaw z okazji urodzin no i spacer powrotny do domu... kolacja i spajku...

elvie - no daj nam już poznać Maćka :-) tylko nie zrób psikusa i nie przenoś! a Lenka, może faktycznie coś czuje stąd ta sytuacja w klubie.

reklama
Dzieńdoberek

My już po zupce, Helenka wszamała duży talerz i dwie kromki chleba :szok: ale coś czuję że za chwilę będzie znowu głodna;-)
Od samego ran biega z czajnikiem i filiżankami i robi mi kawę :-D na urodziny dostała kuchnię z wszystkimi akcesoriami i jest normalnie szał dziecka nie ma tylko ciągle coś pichci :-)

Elvie w sprawie pieca też nie pomogę ;-)Kto wie może rzeczywiście Lenka coś czuję że niedługo mama na parę dni zniknie a jak wróci to będzie miała dla niej suuuuper niespodziankę:-D

Aniez ok w takim razie czekam do przyszłego tygodnia, nadam temat Moni i Gosi może też chwilkę na kawkę wyskrobią a Elvie jak się nie rozpakuje to pewnie się skusi, w razie gdyby jej wody odeszły to spokojnie damy radę i zawieziemy do Trzebnicy ;-)

Mamusia zdrówka . Ja też wolę kameralne chrzty, Emil i Mateusz byli sami chrzczeni a z Helenką tylko jedna dziewczynka:tak:

Agnieszka ja zawsze z rana gotuję zupkę bo Helenka koło 11, 12 je dopiero potem na 14 robię drugie danie:tak:

Sonia a już się bałam że tylko ja mam problemy ze wzrokiem ;-) Jak mi się małża uda namówić to we wrześniu chcemy centrum zaliczyć , mam nadzieję że Aniam też się zgodzi więc jak by co to możesz dołączyć :tak::-)
Ja dzisiaj jadę z trójcą do dentysty oczywiście sama i już mam strach w oczach :szok:

Miłego dnia kobietki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry