• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki 2010!!!

a Elvie jak się nie rozpakuje to pewnie się skusi, w razie gdyby jej wody odeszły to spokojnie damy radę i zawieziemy do Trzebnicy ;-)
Wyobraziłam to sobie i padam ze śmiechu:-D

Matka cyrk nam odstawiła, niby wyszła na autobus, a za pół godziny dzwoni, że wróci ale musi się przespacerować. Wyskoczyła mi z tekstem, że ja jestem na chodzie, wszystko robię to ona jest niepotrzebna:baffled: Sama się do niczego nie garnie, a jak jej coś powiem to foch i oczywiście ona tego nie potrafi zrobić, więc kończy się na tym, że ja robię a ta ma pretensje. Siedzi u nas jak na wczasach, ugotowane, pod nos podane, pozmywane ma, jedynie 2-2,5h dziennie z Lenką spaceruje i jeszcze źle. Z tekstem mi wyjechała, że jutro mija już tydzień jak ona tu u nas siedzi a ja jeszcze nie urodziłam:szok: jakbym sobie sama miała datę ustalić:no: Słów brak..
Przed chwilą przyszła ze spacerku, wlazła bez słowa do pokoju Leny, rozwaliła się na sofie i cisza. Niech nie liczy na to, że ja będę coś do niej po awanturze jaka nam przed wyjściem zafundowała się odzywać.

reklama
Dziewczyny, jak dlugo czeka sie PL na wydanie paszportu?

Kurde mozg mi sie juz zlasowal chyba. Czytam info na temat wyjazdu do Kanady i macki ma opadaja na ziemie. Mialam juz nadzieje, ze obedzie sie bez przyjazdu malzona, ale przeciez mlodej musze wize wyrobic, albo polski paszport, a do tego oboje rodzice sa potrzebni... Znaczy nie jestem do konca przekonana jak to jest z wiza...
Zielona, to że czeka się dluuugo to już wiesz, ale co do tej obecności obojga rodziców, to nie jest do końca tak, bo ten 2gi rodzic, którego nie ma może złożyć oświadczenie, że wyraża zgodą na wyrobienie paszportu dziecku. Jeśli nie ma go w Pl, to powinien udać się do pl konsulatu. Najlepiej zadz do swojwj paszportowni i zapytaj gdzie i jak małż ma to załatwić. A jeśli myślisz jednak o UK, to proponowalabym jednak dowód, będzie ważny 5 lat, a nie 12 miechów.
ja teraz wyrabiałam dowód Młodemu sama, bo Sz nie mógł ze mną iść - złożyłam oświadczenie Sz poświadczone notarialnie że się zgadza i problemu nie było.

Wróciłyśmy niedawno, musiałam jednak podjechać do mieściny oddać część od auta, zaliczyłam biedronkę, tesco i na moment wpadłam do rodziców, ogólnie wszystko na wariackich papierach. Ogarnełam temat obiadu, teraz muszę poszukać roboty dla M bo przed 16 po Kubka do szkoły, muszę jeszcze załatwić polisę ubezpieczeniową i wizyta u doktorka.
gosienko bardzo chętnie:-)
Spadam bo robota wzywa

udało mi się wrócić:-)
odrobiłam się troszkę, więc teraz pomidorka z ogórkami szamam i skrobię.
Ja weekend fajnie spędziłam, objadłam się wszędzie, pyszne sałatki i ciastka. I niby cały czas sobie powtarzam, że dobrze by było schudnąć jakieś 2 kilo, ale potem odmówić sobie nie mogę.
Mamusia zdrówka
Marta fajnie, że miło czas spędziłyście.
Gosieńka powodzenia u denstysty. Twoje chłopaki grzecznę, więc pewnie sprawnie pójdzie.
Ja szczerze mówiąc też w pierwszej chwili tuniki przeczytałam a nie tujki, ale za chwilkę literki mi się właściwie poukładały.
Elvie a jak Lenka na ten moment reaguję na Twój brzuszek. Dwulatkowi to jednak tak troszkę ciężko tłumaczyć.
Zielona tak sobie myślę, że może na podstawie Twojego oświadczenia, że mąż w Meksyku paszport można by bez Niego. My czekaliśmy niecałę 4 tygodnie.
miłego popołudnia, ja mam dzisiaj próbę w przedszkolu, bardzo zabawnie na tych naszych próbach:-)

Przytargalam melona z orzechami, zapuściłam sobie bbc i sluchajac wrzucialam bb forum, w radio powazne wiadomosci, ze Le Pen, ze Sarkozy, ze Francja w krysysie... a tu czytam, ze bedziemy Elvie na porodowke wiezc... no i sie znowu splakalam z dzikiej radosci, bo a. auta sa, b. droge znam, porodowke zreszta tez... nawet polozna znajoma moze sie trafic :-) c. wszystkie porodowo doswiadczone, wiec nie ma problemu... Elvie, jakby co, mozemy Cie wspierac :-) ... tym oto sposobem "powazna polityka" starcila na znaczeniu :-)

Kittek- mam pytanie o jakis fajny program do nauki angielskiego na kompa dla 5 latka, Kuba ma angielski w przedszkolu, oglada i slucha bajeczki i ang.programy, ale ciagnie go do lapa, no to jak juz ma z niego korzystac, to niech, to bedzie cos konstruktywnego :-)
Chodzi mi o cos, co bedzie pracowalo samodzielnie, bez neta :-)

Anna oj- a moze Ty sie dasz w koncu namowic na przyjazd do Wrocka?

Elvie widzisz same plusy ci Aniezowa przedstawiła ;-):tak: Pomyśl sobie że jak już tam będziemy z tobą na porodówce, to jedna może ci plecy masować, druga pomagać w oddychaniu , jak by co to kawały też jakieś znam, no same plusy tylko co biedny M będzie robił ? ;-)
Twoja mama wymiata , no ja nie wiem jak ty możesz jeszcze nie rodzić jak ona u ciebie jest?

elvie - wiesz Ty jesteś jak na termin tuż przed porodem mocno zorganizowana i może wiesz Twoja mama czuje się jakaś mało potrzebna? ale z drugiej strony faktycznie w tej sytuacji mogła by dać więcej z siebie... na pewno się pogodzicie i wszystko wróci do normy.

Wpadłam tak na szybko zobaczyć czy Maciek się zdecydował, ale cisza. Katik dobrze, że to nie prima aprilis bo tak samo odczytałam jak dziewczyny i bym jeszcze uwierzyła.
Co polecacie na stłuczenia? Upadła mi taka skrzynka i dwa paluchy u nóg mam sine, Dobrze, że ich nie złamałam, ale mają piękny kolor dojrzałej śliwki, bakłażanu i są opuchnięte.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry