reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja nie mam gdzie takiej podkładki zamontować, bo my mamy gondolę retro.

salamandra - na kiedy dokładnie masz termin? Teraz za Ciebie i Helenkę będziemy kciuki zaciskać:-)

reklama
Witam wieczornie...
ja chyba zaczynam wracać do normalnego trybu funkcjonowania.
przepraszam ze nie napisałam wam jak J. poszło wczoraj. Generalnie był to Festiwal piosenki angielskiej i dzieciaki dostały dyplomy i prezenty niespodzianki czyli książki związane z angielskim... J. Zadowolony i szczęśliwy także jest dobrze. Dziękuje za kciuki :tak:

M. Wywalił przegryzionego smyczków do kosza ale ni w cholerę nie chciał zasnąć :-( nawet wieczorem mimo ze był padniete na maksa...olalam odsmoczkowanie. I tak chodzi z nim spać i ewentualnie jak jest mega maruda a gdzieś jesteśmy i nie mam ochoty go wysluchiwac jak się drze...w domu mi to wisi... Dostał smoka i zasnął o 20:30.
j. Tez już śpi więc mam spokój. Siedzę sobie na balkonie na chustawce i czytam co tam u was i na świecie.
maz już wraca szczęśliwy do domu bo jedna maszyna gotowa i wsie działa. Jeszcze tylko musi ja główny technolog sprawdzić i dopuścić do produkcji ale to dopiero w poniedziałek.takze jutro mamy dla nas :-)

He he he kot mi fizia dostaje bo siedzi ze mną na balkonie a ptaszki dają taki koncert ze biedny nie wie gdzie patrzeć i z której strony ptaszki bliżej :-D

Zielona niestety obawiam sie, ze nie leci w TV ;)
Beti matko, o takim poranku sie tluc busem...wspolczuje.

Pogoda cudowna :) zaraz jakies kwiatki ide kupic na balkon, a po poludniu smigielkiem do ZOO :) tylko jedzenie musze zabrac, bo tam jest raczej drogo a jakos nie chcialabym zbankrutowac :) i tak cena biletow jest kosmiczna.

A ile u was wjazd kosztuje ?

Ja tam w podwojne wozki juz bym nie inwestowala. W przypadku dzieciakow z mniejsza roznica wieku- owszem. Ale nasze maluchy i tak lada moment wyskocza z wozkow.
Dokupila bym tylko taka podkladke, co chyba Gosienka o niej wspominala, i z glowy
Podnóżek dla drugiego dziecka MUTSY Step Up: sklep Baby Fant

Pozatym - Salamandra, wlasnie wczoraj myslalam, ze musze spojrzec na Twoj suwaczek jak daleko jeszcze. I - mila niespodzianka- juz 36 tydzien. Nooo Kochana, jeszcze tylko troszenke i Helenka bedzie z Wami, rewelacja!!!!!!

Miałam takie cudo i zaraz sprzedałam , bo Szymek nawet patrzeć na to nie chciał :no:
ale na szczęście on wszędzie potrafił zaleźć na nogach sam .

Ja dziś rozpoczęłam akcję pakowanie . na razie dwie walizki spakowane rzeczy dzieciaków . Jutro za moja się biorę i J , bo potem to raczej nie będę miała za bardzo kiedy żeby nad tym siedzieć . Dwa że do czwartu jeszcze milion rzeczy mi się przypomni , które na bank muszę ze sobą zabrać .
Jutro do dino parku jedziemy

cześć babeczki
zaczynam od usprawiedliwienia- nie mam ostatnio czasu za wiele- w pracy młyn i masa roboty, w domu obroty nie maleją- Antek daje takiego czadu że czasami lejce opadaja:sorry2:....A wiadomo trzeba jeszcze zakupy porobić,posprzątać,ugotować i zaliczyć plac zabaw jak jest pogoda:-Di na sen zostaje niewiele czasu. A co gorsza od czerwca wracam do pracy na cały etat- więc będzie nieco gorzej- ale kasa z nieba nie leci , a zawsze to troche więcej:no:Bosch, czy ja kiedyś wygram w totka???się pytam???
Zielona- doczytalam to co chciałąm doczytać- więc teraz zaciskam dalej ale już tylko kciuki za powodzenie Waszych planów:-)super- niezmiernie się ciesze- i najważniejsze, że już niebawem będziecie razem.

idę dopić drinka i poczytam jeszcze

aniam - Agnieszka była tydzień temu we wrocławskim ZOO, bilety po 25zł. Rok temu były po 18zł z tego co pamiętam. My idziemy jutro, na dwa wózki, wesoło będzie:-D

Lenka nie spała po południu i zasnęła o 18:15 bez kąpieli, na śpiocha ją przebraliśmy i daliśmy kaszkę. Póki co śpi i się nie budzi, mam nadzieję, że nie wstanie o północy;-) Maciula wykąpany, nakarmiony i też lula. M. mecz ogląda, a ja idę w kimę.

Witam wieczorkiem

Dopiero pół godziny temu wróciliśmy ze wsi bo chłopcy zażyczyli sobie ognisko i jakoś nie mogłam im odmówić, kiełbaski sobie upiekli i chlebek i dzieci zadowolone.Teraz Helenka już śpi a oni oglądają jakiś bardzo ważny mecz;-)
Zła jestem jak diabli bo chciałam jutro w góry pojechać ale okazało się że ksiądz postanowił o 11 zrobić zebranie w sprawie rocznicy komunii :no: i nici z wyjazdu :wściekła/y:

Aniam w takim razie miłego pakowania, fajnie masz, wygrzejesz się , odpoczniesz, super :-) Udanej wyprawy do dinusiów:tak:

Kamisia usprawiedliwienie przyjęte ;-)Wygrasz w totka tylko musisz grać ;-)ale jak by co to Aniamowa gra i obiecała się podzielić :-D

Agnieszka ja też na tarasie siedzę i winko popijam i u nas ptaszydła świergolą nawet wieczorem :tak:Brawo dla Janka.

Elvie jak potrzebujesz chustę to ja ma i w sumie Helenkę w niej nosiłam jak miała dwa miesiące.

Salamandra teraz czekamy na wieści od ciebie, już niedługo Helenka będzie z wami:tak:

Katik zdrówka dla Polinki, pogody nie zazdroszczę, przesyłam słoneczko:cool2:

Monia dlatego ja takich filmików nie oglądam bo nic człowiek już nie może zrobić:-(

Mamusia takiej to dobrze :tak::-)

Zielona może i próbowałam się wyłamać ale u nas zaciskane były cztery nogi i cztery ręce :-D
Co do wózka to Helenka nadal jeździ i może trochę protestuje jak z placu zabaw ma w niego wskoczyć ale zawsze mamusia czymś dziecko skusi ;-)

Sonia jutro na bank mam kompot z rabarberu :-D

Spokojnej nocy u nas w domu szał bo Bayern Monachium nie wiem czy tak to się pisze strzelił gola i Emilo skacze pod sufit :-D

Hej laseczki
Witam po dłuższej nieobecności, ciężko nadrobić, bo na każdej stronie wyskakuje mi reklama :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I mam nerwa przez to, więc nie jestem na bieżąco
Wróciliśmy dzisiaj z kolejnej majówki, tym razem byliśmy w Otmuchowie. Jakie jaja, w czwartek dzwonię z życzeniami urodzinowymi do mojej bliskiej koleżanki z Częstochowy, zgadałyśmy się, że jestem w Otmuchowie, a ona mi na to, że właśnie wjeżdża na obwodnicę do Otmuchowa :szok::szok::szok: Okazało się, że 25km od Otmuchowa ma babcię, więc umówiłyśmy się na następny dzień. Wiedziałam, że ona ma babcię w górach, ale nie wiedziałam, że tutaj. Jaki ten świat mały i taki zbieg okoliczności.
Wyjazd wyjątkowo udany, wyspałam się za wszystkie czasy, pierwszego dnia usnęłam razem z Alą w "opakowaniu" o godz 20. Mąż zadowolony, złowił 16szt leszczy. Alicja miała jak zwykle wiele do roboty na takim wyjeździe. A ja jak zwykle po takim wyjedzie mam masę prania. Ale warto było nacieszyć oczy widokiem gór, wody. Dzisiaj jeszcze wygrzałam stare kości na słoneczku, więc pełen relaks.
Zielona gratulacje, cieszę, się że w końcu się udało i będziecie mieszkać w jakimś cywilizowanym kraju z możliwościami.

Czy wiecie ile jest ważne skierowanie do specjalisty? 30 dni, czy dłużej? 1 czerwca mamy tę wizytę u fizjoterapeuty i jeśli 30 dni to na pewno już wyjdzie.

Witam się weekendowo,

Elvie fajnie,że Maciuś taki grzeczny.

Zielona super,że się udało. Niech się wszystko Wam w końcu ułoży :) Kiedy planujesz wykot?

Kamisia siły i wytrwałości dla ciebie i oby do urlopu :)

Katik zdrówka dla Polinki!
Aniam zazdraszczam ci tego pakowania i wyjazdu ;-):tak:
Gosieńka kurcze co planujecie wyjazd w góry to zawsze coś. Oby następnym razem się udało :tak:
Maonka wy to się wywczasujecie. Tacy to pożyją :-D Co do skierowania to nie mam pojęcia,ale poszperaj w necie, z pewnością znajdziesz.

dziś z Mają usnęłam bo tak badzo mnie prosiła abym się do niej przytuliła,że usnęłyśmy razem.
Taka się z niej przylepa zrobiła,że nawet do tatusia nie chce iść. Rano w przedszkolu też znów jest ryk, u babci to samo. T nie może jej zawozić bo przed 7mą wyjeżdża, a klub jest od 7mej więc ja ją zawożę do przedszkola i bidula płacze i prosi patrząc mi w oczy: Mamusiu chcę zostać z tobą... a później się ładnie bawi.. wymusza, wiem o tym,ale gra baaardzo dobrze.

W końcu się ślicznie zrobiło na dworku więc dziś pół dnia na ogrodzie spędziliśmy a drugie pół na plaży.
Z Mielna tym razem nas nie wywiało, nawet jakieś 20st było i bez wiatru więc Maja miała radochę bo mogła po wodzie sobie chodzić, nie chciała wogóle z wody wyjść no i na koniec się wykompała:baffled: Dobrze,że rzeczy na zmianę miałam ze sobą bo by tatuś musiał bez koszulki paradować.

Powiem Wam,że czasami nie mogę zrozumieć bezmyślności niektórych rodziców. Mama dziewczynki,którą uczę namiętnie ubiera ją nadal w grube rajstopy, nie tam żadne ażurkowe tylko frotte, na to spodnie, do tego koszulka i golf:szok::szok: zaznaczam,że siedzimy w pomieszczeniu gdzie jest jakieś 25st!! Na dwór oczywiście do tego była kurtka. Ona oczywiście ciągle chora, no ale przecież nie powiem babce, która mnie zatrunia,że to nie jest normalne, tylko dziwię się,że ona nie czai,że to przez nią dzieci jej chorują. Nie wychodzą prawie wcale na dwór, siedzą w niewietrzonych pomieszczeniach, jakaś masakra. Ciekawe co by powiedziała jakby zobaczyła mojego szoguna latającego na boso po trawie nawet przy jakiś 15st, albo kąpiącego się w lodowatym Bałtyku dziś. Matko chyba by zawału dostała.
Dziś właściwie na plaży widziałam różne cuda. Np dzieci w wózkach przykryte kocami, w polarkach, a między nimi latające szoguny takie jak Maja na boso w majtach. Nie wiem czy ludzie aż tak się różnią czy po prostu nie myślą?

Zmykam spać bo jutro robimy wycieczkę Darłówka więc męczący dzień nas czeka.

Pozdrawiam Wasz wszystkie i spokojnej nocki życzę :)

Ostatnia edycja:
Kittek, no malzon zaczyna 22 sierpnia, a my dolecimy pozniej. Jak papiery beda gotowe i jak tylko znajde blety w przyzwoitej cenie. Wczoraj nawet z ciekawosci popatrzylam i znalazlam tanie loty, ale caly wrzesien wyprzedany poza poczatkiem. Cena za nas dwie z Londynu to okolo 2100PLN. Natomiast inne linie oferuja przelot z warszawy za okolo 6000Pln, choc trafilo mi sie za troche ponad 3000. Jak widzisz rozbieznosc w cenie kolosalna i bede musiala to tez brac pod uwage.

reklama
Witam,
pogoda cudna, więc szybkie śniadanko, obiadek zrobię, spakujemy się i do ZOO:-)
Maciulek jeszcze lula, a Lenka pomaga tatusiowi nakrywać do stołu.

gosienko - dziękuję, ja mam chustę, drogą kupiłam a mało co używałam. Pamiętam, że Wronia ma identyczną, a Katik taką samą ale zieloną. Będę Maćka w niej nosić jak podrośnie.

Mykam jeść, bo już mnie wzywają;-)
Miłej niedzieli!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry