reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Cześć!!!!
Miałam awarie laptopa, bo go kawka zalałam, i wczoraj dopiero go odebrałam.tAK więc tydzień mam w plecy.
U nas wszystko ok.
Teskniłam, w końcu musze nadrobic galerie.
Pozdrawiam

A mnie chyba jakas potezna @ czeka. Jem jak szalona - lody, zapiekanki, czekolada :cool: Prawdziwy koszmar.
Chyba we wtorek wybiore sie do Piotrkowa celem zlozenia wniosku o paszport mlodej. Chyba juz pisalam, ze dzieki oswiadczeniu malzona podpisanym przez konsula RP, mozemy to zrobic bez jego obecnosci. Tak samo jest z dowodem. NIestety swistek ten drogi jest, wiec mlodej tylko paszport wyrabiam. Poza tym na ki diabel jej polski dowod w Kanadzie?

Witam
aniez fajnie, że wycieczka do zoo się udała, ja też chce się wybrać z rodzinką mam do wyboru Wawę i Płock ale chyba stanie na stolicy
elvie biedny bąbelek oby to nie były kolki
gosiek jak czytam o Amelce to jak bym widzała mojego siostrzeńca, chodzi spać 23-24 i śpi do 11, ale mojej siostrze to nie przeszkadza:confused:
maonka dobrze masz z tymi wyjazdami:-) ja kiedyś namiętnie łowiłam rybki ale teraz już chyba nie mam tyle cierpliwości
marta dobrze że możecie auto przechowac u teściowej, nie bedziesz musiała dodatkowo sie stresować
zielona życzę Ci obyś znalazła fajną ofertę:tak:
gosieńko ale synek dba o Ciebie:tak:
filonka mój lapek juz dwa razy był zalany:-D, ma dwa klawisze wydłubane i ogolnie często londuje w serwisie
kittek zazdroszczę wypadu nad morze
M wyjechał do Gdańska, więc ja wyruszyłam do rodziców, niedawno wróciłam, Mania padła w drodze powrotnej, więc ma dzisiaj dzień murzyna, starszki muszę zagonić do wanny bo umorósane niemiłosiernie. Obiadłam się truskawkami, uwielbiam takie prosto z krzaczka i do domu przytaszczyłam łubiankę, także jutro będzie makaron z truskawkami a na deser koktail:-)
Spokojnej nocy

Dziewczyny, jak z tą kolką jest? Maciek od kilku dni po 15:00 zaczyna się spinać i płakać, brzuszek ma twardy, M. mu masaże robi i grzeje brzuszek, ja noszę i przytulam ile wlezie, do cyca dostawiam. On ma takie jakby ataki i wtedy jak zaśnie to budzi się lub popłakuje regularnie przez sen:-( Wieczorem po kąpieli wszystko mija. Kontroluję dietę i nie ważne co jem to Maciuś i tak to ma:-( Dzisiaj mu kropelki sabsimplex zapodałam, bo nie mogłam juz patrzeć jak się męczy:-( Te kolki to są całą dobę czy tylko kilka godzin dziennie jak u nas?

Elvie zobacz jak będą działay te krople . Olka też tak miała , a niby dziecie za małe w tym wieku na kolki . Dawałam te kropelki różne i wsio było tak samo . Okazało się że źle jej pracują jelitka . lekarz mi to wytłumaczył tak że część jelit pracuje dobrze a część nie i gdzies tam się zastoje robią , kupa przez jelita nie może przeleźć i dziecko boli brzuch . Dostała taką zawiesinę debridat i przeszło w dwa tygodnie , bo tyle mniej wiecej trzeba czekać na działanie tego syropu . Także nie zawsze może być to kolka .

bry wieczór :-)

Aniam jakie za małe ?? J. miał kolki odkąd skończył 3 dni i miał je do roku :tak: co do pory to nie jestem pewna ale pamiętam że darł się niemiłosiernie, spinał się, kórczył, wręcz siniał od tego płaczu i się zanosił...koszmar normalnie... kropelki pomagały ale tylko te co mają skład podobny do esputiconu (chodzi o ten składnik czynny) i to pomagało i byl spokój...ale com się namęczyła zanim mnie ościecono że to kolki to moje...

Mężuś w domu więc cały dzien spędziliśmy rodzinnie, odwiedziliśmy babcię A. a potem chłopaki podlewały ... matko jacy oni byli mokrzy... mam nadzieję żę się nie przeziębili bo woda była źródlana więc lodowata...
teraz pijemy winko i spadamy spać :-)

do jutra...

Dzięki dziewczyny za opowiedz w sprawie zaświadczenia. Muszę poszperać jeszcze, żeby być w 100% pewna. Bo wizyta w częstochowie, a niestety nie mam tam 10 km, tylko 90km.
Aniam dokładnie tak ja piszesz, skierowanie to jedno a terminy odległe to jedno. Na sierpień chcieli mi dać termin w jednej przychodni.
Śmigamy jutro do ZOO do Opola. Cena biletu normalny 8zł, ulgowy 5zł. Fakt, że na pewno dużo mniejsze niż np. we Wrocku, ale jak dla nas wystarczające.
Marta wiem jaki to strach, mieliśmy wtedy podobną sytuację z przyczepą. Więc lepiej dmuchać na zimne.
Maonka wy to się wywczasujecie. Tacy to pożyją :-D Co do skierowania to nie mam pojęcia,ale poszperaj w necie, z pewnością znajdziesz.
A Wy to nie??? Udanej wycieczki. Chyba już zwidzieliście linię brzegową wzdłuż i wszerz.
Jak mam tylko jakiś wolny dzień to korzystam, a czemu nie. A poza tym mąż ma teraz urlop do końca maja.
Sonia mniammmm truskawki
Elvie moja miała tylko 2 ataki, ale to przez moją głupotę, zapomniałam się i zjadłam jakieś świństwo. Po pierwszym miesiącu podawałam wodę koperkową, sabsimplex miałam awaryjnie, ale nigdy nie użyte. Może to miało wpływ, że A. nie miała kolek

reklama
Ja tylko na chwilę bo się leniłam w weekend i teraz czeka mnie praca do północy więc tylko szybko ponadrabiałam i zmykam.U nas się wreszcie prawdziwe lato zrobiło, no teraz to mogę powiedzieć,że ciepło, a nawet gorąco było bo wcześniej to tylko namiastkę mieliśmy tego co było w innych rejonach Polski. :-D Ciepełko to jest to co lubię najbardziej.
Sonia kurcze u nas dopiero truskawki kwitną a Wy już macie owoce, klimat mamy zupełnie inny. Smacznego.

Maonka no niby tak,ale wiesz co innego rano wyjechać i po południu wrócić, a co innego wyjechać gdzieć na kilka dni. Nie narzekam,ale marzy mi się jakiś dłuższy wyjazd.

Zmykam, spokojnej nocki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry