reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej,
ja z tych papierów nie wyjdę...podczytuję was, ale nie mam czasu na odpisywanie:blink:
Mateuszek do tego mnie dziś tak na podwórku wymęczył, że ledwo żyłam. Sam poszedł spać na 4 godziny w południe:szok: a matka obiad, pranie i wszystko to na co w tygodniu nie ma czasu. Trochę się uzbierało. I jeszcze ta biurokracja!
Elvie Mateusz miał kolki. U niego pojawiły się po jakiś dwóch miesiącach od urodzenia, ale ponoć bywa różnie. Mi lekarz tłumaczyła tak jak Aniam napisała, że to niedojrzałość jelit sprawia, że dziecko cierpi i co za tym idzie płacze. Mati płakał zawsze o jednej porze, zaczynał koło 17 do 19, kąpiel i po kąpieli już spokój. Trwało to około 3 miesięcy. Pomagały krople esputicon. Powodzenia życzę, oby Maciusiowi szybciej przeszło.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie, jutro wpadnę na więcej!

reklama
A dzis zapowiada sie u nas piekna pogoda. Jak co poniedzialek idziemy z Daria na Krabbelgruppe. Jest to taka grupa mam z dziecmi od 0 do 3 lat przy przedszkolu, gdzie to raz na tydzien spotykamy sie na 1,5 godziny na wspolna zabawe z dziecmi - malujemy, spiewamy, rysujemy, w grupie chodzimy na plac zabaw, do pobliskiego mini zoo itp. Dzisiaj mamy wspolne sniadanie. Ciesze sie wiec na poniedzialki, bo ta grupa to dla mnie tez jakas rozrywka:-). Zreszta w polsce jak pracowalam na poniedzialki tez nie narzekalam:-).

Oczywiscie wszystkim kwietniowkom zycze milego poniedzialku!!.

Ostatnia edycja:
Ja tez sie witam,
Jakies dziwne uczucia zestresowania mnie w nocy obudzilo, do teraz je czuje...z autem wszystko ok, z Olka nie najgorzej chociaż i tak musze do pediatry w tygodniu pojsc, nie wiem skad te uczucie ale zaraz zaczynam sie martwic bo dotad jak tak mialam to zawsze cos sie dzialo...

Kawke popijam, Ola jeszcze spi ale musze ja zaraz budzic bo na 9.30 do pani pedagog Idziemy, pogoda zapowiada sie ladna wiec po "szkole" pospacerujemy nad jeziorkiem

Milego dnia!

Nadrabiam was, nadrabiam:tak::tak: i co do cen biletow do Zoo, to uwazam ze w Niemczech rzeczywiscie jest tanio - do pobliskiego Zoo w Karlsruhe dorosla osoba placi za wstep 6,50 euro, natomiast dla dzieci do 6 lat wstep jest bezplatny. Byc moze za wstep do wiekszego Zoo placi sie wiecej, ale nie bylam to nie wiem. Z tym, ze ja mieszkajac tutaj, nie przeliczam cen na zlotowki po kursie, a w stosunku do zarobkow, tj. 1euro tutaj jak 1zl w Polsce.

Rowniez ide budzic Darie, bo jak zwykle w poniedzialki, kiedy trzeba wstawac wczesniej - okolo 8-mej:tak:, zeby na 9.30 zdazyc na Krabbelgruppe, to ona spi:-D.

Jakie bajki/filmy ogladaja wasze dzieci teraz? U nas od 2-3 tygodni hitem jest Pippi Langstrumpf:szok:!! Boje sie, zeby Daria nie zaczela nasladowac Pippi w jej pomyslach:-D, bo wszystkie jej sie podobaja:tak:

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek:-)

Znowu słoneczny i bardzo gorący dzień się zapowiada :tak: pojedziemy na wieś a tam mam już uszykowany rower i obiecałam sobie że zamiast autem na wieś rowerem będziemy z Helenką śmigać to jakieś 5 km od Rio więc powinnam dać radę tylko straszne góry i doliny ;-)

Marta miłego spacerku i dobrze że z autem wszystko ok. Co się dzieje z tym turnusem?

MariD u nas w Rio też taki klubik powstał, Helenka raz była ze swoją ciocią i bardzo jej się podobało :tak:zawsze to jakiś kontakt z dziećmi i super zabawy :-)

gosia to sobie Mati pospał ale pewnie tak długo aby mama mogła wszystko nadrobić ;-)biurokracji nie zazdroszczę :no:

Kittek takie ciepełko u was bo my tu z południa cały czas je do was na północ wysyłałyśmy:-D

Maonka jak mąż na urlopie to musicie korzystać :tak:

Agnieszka podlewanie to jest to co żuczki lubią najbardziej :-D

Elvie jak dla mnie to też za wcześnie na kolki chociaż zawsze są wyjątki, Emil jak miał ataki to generalnie popołudniu tak około 17 i do 20 był sjgon, u nas nie pomagały żadne kropelki , debridat też miał zapisany ale tak się nim zakrztusił że więcej nie dostał.U nas pomagała suszarka , może być odkurzacz, samochód wszystko co wydaje jednostajny dźwięk podobno wtedy dziecko skupia się na tym dźwięku a nie na bólu.U nas wiele rzeczy się na siebie nałożyło więc kolki miał do 6 miesięcy ale generalnie do 3 powinno minąć.
Nasza rehabilitantka pokazała nam jak należy dziecko nosić i masować, masz książkę Zawitkowskiego tam on też opisuje kilka sposobów na kolki ( jak nie masz to ci podeślę )

Sonia ale kusisz tymi truskawkami , podeślij trochę.

Zielona mam to samo też mam taki apetyt że :szok: przed @ i wcale mi się to nie podoba , dzięki bogu wagi w domu nie mam to się nie będę dołować :-D

Filonka ty sobie możesz rękę z Kittkową podać, ona winko ty kawę na lapka wylałaś ;-)

Aniam i jak tam w dinoparku było, warto jechać ? Jak będziesz w naszych okolicach to fajny dinopark jest w Szklarskiej Porębie , zapraszam :-)

gosiek przyjedziecie do Polski to Ami znowu będzie ładnie spać a ty sobie odpoczniesz.Miłego sprzątania ;-)

Miłego dnia kobietki:-)

Hej
a białostockie zoo jest za free co prawda nie jest jakieś mega ale zawsze coś trzeba będzie się wybrać bo dawno nie byliśmy.

Wczoraj byłyśmy na wizycie u znajomego ortopedy bo pchła nóżki do środka stawia, lekarz powiedział że to nic groźnego że dzieci do 4 rż mogą tak mieć o ile nie jest to na podłożu neurologicznym lub spowodowane przykurczem. Doradził nam żeby w domu zakładać jej kapcie lewy na prawy a prawy na lewy, w piaseczku puszczać ją na boso, buciki powinny mieć jak najbardziej miękką podeszwę.

reklama
Gosienko, ja tam juz d jakiegos czasu nie denerwuje sie tym, co waga wskazuje, bo wiem, ze zwyczajnie nieprawidlowo sie waze ;-) Wklejalam tez juz obrazek prawidlowego sprawdzania wagi ;-);-);-)

Marid, moja oglada Dore, Pocoyo, Swinke Peppe (najbardziej jej sie podoba po angielsku), oso Berni, Przystanek dzungla - choc nie zawsze jej sie podoba, podobnie jak i nie kazdy odcinek Dory lubi. Czasem oglada jakies bajki o Diego i takie o malym Benie. Kocha wszystko o ciuchciach, w tym Tomek i przyjaciele, a takze bajke o traktorze Tomku. Kiedys uwielbiala Przygody kota Filemona.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry