reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Aniez do łóżka biegiem marsz

Współczuję tych wszystkich kolkowych przejść, moje dziewczyny mi tego dzięki Bogu oszczędziły.

Gratki dla Weroniki, super że dziewczyna ma pasję:tak:

W piątek mamy bilans i szczepienie (normalnie aż mi głupio że w Dzień Dziecka szczepieniu Z funduję:-(), wizytę zaliczy P, bo ja niestety z pracy się nie urwę.
Ciekawe co powie na temat niemal zerowych postępów w mówieniu. Byliśmy ostatnio z Z u logopedy u Oli w przedszkolu, orzekła na jej oko to Zośka jest leń śmierdzący i jej się nie chce, kazała nie odgadywać co panna ma na myśli tylko zmuszać do próbowania powiedzenia o co jej chodzi nawet jeżeli będzie szał płacz itp. Dała różne ćwiczenia dźwiękonaśladowcze.
Od paru dni solidnie się wzięłam na odpieluchowanie, światełko w tunelu widać, coraz częściej wszystko trafia tam gdzie powinno:tak:

reklama
Witajcie dziewczyny, szybko tylko przebieglam wzrokiem co napisalyscie od mego ostatniego razu tutaj i odpisze na razie Elvie, poki mala siedzi w wannie, a potem postaram sie doczytac reszte:tak:

Elvie wiec, nie probowalas polskiego Boboticu? Kiedys sie tym interesowalam i w obu substancja czynna jest symetycon.
Bobotic zawiera 66,66 mg symetyconu na ml, Sab Simplex 69,19 mg. Sklad jest wiec praktycznie ten sam, natomiast roznica w cenie juz wieksza.

Mysle, ze Sab Simplex jest w Polsce troche przereklamowany, ze niemiecki to lepszy, ale jezeli pomaga to moge ci go oczywiscie wyslac, z tym ze mysle, ze w Polsce mozesz kupic taniej, czasami ktos ma i chce odsprzedac nie zarobkowo, tylko ze juz nie potrzebuje, zeby komus kto potrzebuje sie przydal.

Tu kosztuje okolo 8 Euro, ale ile dokladnie zapytam w aptece jutro + 3,45 Euro list.

Szukajac opinii o Sab Simplex trafilam na te strone, moze ci sie przyda, ale jak cos to pisz.

Opinie o Krople Sab Simplex Pfizer - bangla.pl

Ostatnia edycja:
Na tej samej stronie sa tez opinie o Boboticu.

Nam lekarz zalecal w przypadku kolek Espumisan dostepny tez w Polsce i z Polski mi kolezanka przywozila, bo tam taniej;) , ale skoro produkowany w Niemczech to cena mysle podobna tu i tu.

Ostatnia edycja:
Agnieszka- jej to ty juz po 19 małych do snu gnisz? u mnie to mały spał o 19 jak sie narodził teraz chodzi spac o 21.00. no i musze sie pochwalic, moje dziecko zaczelo mi dawac troche sie wysypiac.sa noce ze nawet raz nie wstane a max to 3 i to na sek.
Sonia- mój mały ma podobne wyniki, bo mierzy 89cm, i wazy prawie 13.kg.
Mamusia- wskutek tego ze nie mialam netu nie moglam przeczytac Twej wiadomosci co do spotk. zreszta wtorek i tak by odpadł bo K jezdził na masaże i mi auto zabrał. wogóle to czesto o naszym spotkaniu mysle i jakos mi nie wychodzi, nie tylko Was zaniedbałam ...mojej chrzesnicy juz 5 mies nie widziałam tak szybko do niej jade i nie mamkiedy sie wyrwac na dobre.w Białym nie opamietam kiedy na luzie byłam, ostatni raz co sie zakupami chwaliłam.Ale obiecuje juz nie dlugo!
Zielona- mam nadzieje ze te wkładki pomoga i obedzie sie bez zabiegu
Elvie- wspólczuje małemu kolek i Wam oczywiscie, własnie mały mojej przyjaciólki co wlasnie wspominałam ze ur, ma straszne co wieczor koki, diete ma dobra a on dalej sie spina. nic nie pomaga nawet kropelki. i połozna '
jak byla powiedz zeby ograniczyła cukier, bo moze jest uczulony na laktoze. i jesli ogtaniczenie nic nie pmoze po kilku dniach jedzie prywatnie wlasnie sprawdzic czy nie jest na naturalne mleko uczulony.

Dobra ide małego polozyc spac.

Elvie, w jakie postaci podajesz Maciusiowi wit. D? Slyszalam, ze wit. D w tabletkach tez moze sie do kolek przyczyniac i ze lepsza jest w kroplach.

Magda jakie "do lozka"... niestety ja z tych, co jak przekrocza prog graniczny, nie moga zasnac :( wiec troche popracowalam, a teraz sobie poczytam :) dobrze, ze mam anielskie dzieci, to spia :)))

Dziewczyny przed chwilą dzwoniła do mnie Kittek Majeczka ma obustronne zapalenie płuc :-( wyszło dopiero przy prześwietleniu, dziewczyny są w domu, trzymajcie kciuki aby leki zadziałały.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry