• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Aniez do łóżka biegiem marsz

Współczuję tych wszystkich kolkowych przejść, moje dziewczyny mi tego dzięki Bogu oszczędziły.

Gratki dla Weroniki, super że dziewczyna ma pasję:tak:

W piątek mamy bilans i szczepienie (normalnie aż mi głupio że w Dzień Dziecka szczepieniu Z funduję:-(), wizytę zaliczy P, bo ja niestety z pracy się nie urwę.
Ciekawe co powie na temat niemal zerowych postępów w mówieniu. Byliśmy ostatnio z Z u logopedy u Oli w przedszkolu, orzekła na jej oko to Zośka jest leń śmierdzący i jej się nie chce, kazała nie odgadywać co panna ma na myśli tylko zmuszać do próbowania powiedzenia o co jej chodzi nawet jeżeli będzie szał płacz itp. Dała różne ćwiczenia dźwiękonaśladowcze.
Od paru dni solidnie się wzięłam na odpieluchowanie, światełko w tunelu widać, coraz częściej wszystko trafia tam gdzie powinno:tak:

reklama
Witajcie dziewczyny, szybko tylko przebieglam wzrokiem co napisalyscie od mego ostatniego razu tutaj i odpisze na razie Elvie, poki mala siedzi w wannie, a potem postaram sie doczytac reszte:tak:

Elvie wiec, nie probowalas polskiego Boboticu? Kiedys sie tym interesowalam i w obu substancja czynna jest symetycon.
Bobotic zawiera 66,66 mg symetyconu na ml, Sab Simplex 69,19 mg. Sklad jest wiec praktycznie ten sam, natomiast roznica w cenie juz wieksza.

Mysle, ze Sab Simplex jest w Polsce troche przereklamowany, ze niemiecki to lepszy, ale jezeli pomaga to moge ci go oczywiscie wyslac, z tym ze mysle, ze w Polsce mozesz kupic taniej, czasami ktos ma i chce odsprzedac nie zarobkowo, tylko ze juz nie potrzebuje, zeby komus kto potrzebuje sie przydal.

Tu kosztuje okolo 8 Euro, ale ile dokladnie zapytam w aptece jutro + 3,45 Euro list.

Szukajac opinii o Sab Simplex trafilam na te strone, moze ci sie przyda, ale jak cos to pisz.

Opinie o Krople Sab Simplex Pfizer - bangla.pl

Ostatnia edycja:
Na tej samej stronie sa tez opinie o Boboticu.

Nam lekarz zalecal w przypadku kolek Espumisan dostepny tez w Polsce i z Polski mi kolezanka przywozila, bo tam taniej;) , ale skoro produkowany w Niemczech to cena mysle podobna tu i tu.

Ostatnia edycja:
Agnieszka- jej to ty juz po 19 małych do snu gnisz? u mnie to mały spał o 19 jak sie narodził teraz chodzi spac o 21.00. no i musze sie pochwalic, moje dziecko zaczelo mi dawac troche sie wysypiac.sa noce ze nawet raz nie wstane a max to 3 i to na sek.
Sonia- mój mały ma podobne wyniki, bo mierzy 89cm, i wazy prawie 13.kg.
Mamusia- wskutek tego ze nie mialam netu nie moglam przeczytac Twej wiadomosci co do spotk. zreszta wtorek i tak by odpadł bo K jezdził na masaże i mi auto zabrał. wogóle to czesto o naszym spotkaniu mysle i jakos mi nie wychodzi, nie tylko Was zaniedbałam ...mojej chrzesnicy juz 5 mies nie widziałam tak szybko do niej jade i nie mamkiedy sie wyrwac na dobre.w Białym nie opamietam kiedy na luzie byłam, ostatni raz co sie zakupami chwaliłam.Ale obiecuje juz nie dlugo!
Zielona- mam nadzieje ze te wkładki pomoga i obedzie sie bez zabiegu
Elvie- wspólczuje małemu kolek i Wam oczywiscie, własnie mały mojej przyjaciólki co wlasnie wspominałam ze ur, ma straszne co wieczor koki, diete ma dobra a on dalej sie spina. nic nie pomaga nawet kropelki. i połozna '
jak byla powiedz zeby ograniczyła cukier, bo moze jest uczulony na laktoze. i jesli ogtaniczenie nic nie pmoze po kilku dniach jedzie prywatnie wlasnie sprawdzic czy nie jest na naturalne mleko uczulony.

Dobra ide małego polozyc spac.

Elvie, w jakie postaci podajesz Maciusiowi wit. D? Slyszalam, ze wit. D w tabletkach tez moze sie do kolek przyczyniac i ze lepsza jest w kroplach.

Magda jakie "do lozka"... niestety ja z tych, co jak przekrocza prog graniczny, nie moga zasnac :( wiec troche popracowalam, a teraz sobie poczytam :) dobrze, ze mam anielskie dzieci, to spia :)))

Dziewczyny przed chwilą dzwoniła do mnie Kittek Majeczka ma obustronne zapalenie płuc :-( wyszło dopiero przy prześwietleniu, dziewczyny są w domu, trzymajcie kciuki aby leki zadziałały.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry