reklama

Kwietniówki 2010!!!

salamandra - kciuki mocno zaciskam, oby poszło tak sprawnie jak u mnie;-)

Katik - u nas nic poza piersiami z kurczaka nie jadamy, bo nie lubimy, wyjątkiem są skrzydełka z KFC - M. zjada chętnie, ja nie ruszam.

maonka - mam nadzieję, że znajomi się z Wami wybiorą, bo pięknie tam jest, a ciąża to nie choroba, więc jak się panna dobrze czuje to niech korzysta póki może.

sonia - wracajcie szybko do zdrowia!

mamusia - powiedz Natalci, że dość chorowania i mocno ją od nas uściskaj!

gosienko - jak się czujesz? Mam nadzieję, że lepiej.

Lenka zasnęła u nas na łóżku, lecę się jeszcze do niej poprzytulać i ją przeniosę do dziecinnego pokoju. Jutro moja mama przyjeżdża i zaczynamy odpieluchowanie - młoda nie będzie chodziła do klubu dopóki nie załapie nocnika, bo sygnalizuje już pięknie i mówi siii, więc powinno sprawnie pójść. Mama będzie do soboty a w niedzielę przyjedzie na zmianę moja siostra, więc atrakcji Lence nie zabraknie. Oczywiście, gdyby mała nie chciała na nocnik siusiać to zmuszać jej nie będę.

reklama
Salamandra już niedostępna, ciekawe czy pojechała na IP? Dajcie mi znacz jeśli urodzi w najbliższych dniach, bo nie będzie mnie na BB.
Gosia Oby udało się załatwić macierzyński, w końcu to 24 tyg płatnego urlopu
Gosiek26 Alicja od zawsze siadała w literkę W, od samego początku ją poprawialiśmy. Późno zaczęła chodzić, jak miała 1,2 mc pierwszy raz odważyła się postawić kroczki. Ale dopiero miesiąc później zaczęła na dobre chodzić. Na początku nie zauważyliśmy nic niepokojącego. W tym roku zauważyliśmy, że nóżka ucieka jej do środka, chodziła jak kaczka. Więc mam nadzieję, że uda się szybko skorygować jej chód.

nie chcę was straszyć i może co niektóre zniechęcać:cool:
Prosze Cie.... Kobiety z brzuszkiem zawsze wygladaja pieknie.

Swoja droga w marcu, dokladnie 20stego w Polki urodziny wpadl do mnie do hurtowni klient, ktorego nie widzialam od czasu jak odchodzilam na macierzynski. Ucieszylismy sie co niemiara, gadka szmatka co slychac, po czym on wyciaga swoj telefon i mowi: a zobacz co ja mam... i pokazuje mi moje fotki w ciazy. Zawsze mnie komplementowal i na pamiatke pare fotek zrobil. Nie wiem co to za pamiatka, bo jak sie na nich zobaczylam to myslalam, ze padne.... pracowalam do 30 tygodnia, i bylam swiecie przekonana, ze dopiero jak zaleglam w domu po pierwszych akcjach z wczesniejszym wyrywaniem sie Polki, to wtedy sie rozroslam, a tam na fotach brzuch wielki, twarz juz opuchnieta, cycki jak cholera....
Jak mu powiedzialam, ze on on mi tu fotki ciazowe pokazuje, a dzis Pola 2 latka konczy uwierzyc w ten zbieg okolicznosci nie mogl.

czas szybko leci......ja mam taką genetykę, że w ciąży się rozrastam. Z Mateuszem 33kg na plusie, coś czuję, że i tym razem będzie podobnie.

Co do siadania w literkę w, to też mamy ten problem. Koryguję M., ale jest ciężko, bo mu tak wygodnie.
Chyba też się umówię do ortopedy, bo widzę, że coraz więcej dzieciaczków ma problemy z nóżkami.

Kittek przypomniało mi się. Tak po prostu podczas snu umarła ta nastolatka? Czy miała jakieś problemy zdrowotne? przerażające!

Witam,
Maciuś dziś wyjątkowo łaskawy był dla mamusi - obudził się o 2.20 i o 7.20, więc wyspana jestem i zadowolona siadam do pracy:-) Lenolinka kaszkę pije i minimini ogląda, więc spokój mam.
Pogoda się nam poprawiła, słonko od rana świeci, więc humory od razu lepsze.
Miłego dnia!

Dzieńdoberek

Helenka ma dzisiaj dzień przytulaka od samego rana buziaki i chodzi za mną jak cień.Teraz ogląda bajki więc mam chwilę.Z tymi bajkami dzisiaj to były jaja, włączyłam jej Dorę i jestem w kuchni i słyszę " jesteście brudnymi bachorami ", " wstrętne bachory " itp :szok: idę do pokoju a tam normalnie Dora leci ale głos jakby z innej bajki więc nie wiem czy im się coś w stacji porobiło w każdym razie ciekawa jestem w jakiej bajce są takie teksty :wściekła/y:

Moja rwa nie odpuszcza, dzięki bogu upodobała sobie tylko lewą nogę, mam umówione dzisiaj jakiś masaż i podłączenie pod prąd ;-)Potem z Mateuszem do ortodonty więc dzisiaj dzień znowu w biegu jeśli oczywiście moje kuśtykanie można nazwać biegiem :baffled:

Elvie super że wyspana jesteś mówiłam że Maciusie to super chłopaki :-)to najazd gości będziesz miała, ciekawe jak mama długo u was posiedzi ;-)

gosia wstaw fotki pokarz brzuszek cioteczkom :tak:wagą się nie przejmuj jeżeli z Matim też tak miałaś to pewnie masz taką tendencję ale spokojnie kg po porodzie zrzucisz zobaczysz:tak: Super że Mateuszek już mniej daje ci w kość i może też tak być że skoro się potrafi dogadać i wy go rozumiecie to mniej już się denerwuje.

Katik leci ten czas jak szalony , wczoraj byłam u pewnej pani i tak sobie wspominałyśmy że niedawno w ciąży z Helenką do niej przyjeżdżałam a teraz już z dwuletnią dziewczynką. Mój małż ostatnio znalazł filmik jak mnie do szpitala zawoził i chciał mi ostatnie zdjęcie z brzuszkiem zrobić a mu się kamera włączyła i jestem nagrana jak mu dyspozycję wydaję, co mają chłopcy zrobić gdzie co jest :-D

Salamandra ciekawe co u ciebie, ruszyło się coś?

Mamusia zdrówka dla Natalki.

Aniez Bieszczady polecam , cisza spokój na szlakach nie ma tłumów i ceny bardziej przystępne niż w Tarach, rowerem można pojeździć , tras specjalnych nie ma ale samochodów mało więc luzik.

MamoPaulinki to byle do sierpnia ;-) Niech coś ciekawego złowi bo ja bym się pisała na świeżą rybkę:tak:

Sonia zdrówka dla was.

Maonka udanego wypadu a koleżanka jak się dobrze czuje to niech jedzie:tak:

Zielona to w takim razie trzeba hasło na spotkaniowym wrzucić :-)
Z tym pomaganiem dziecku termometrem to dlatego nie można za często bo się mięśnie zwieracza przyzwyczajają a druga sprawa to wystarczy za głęboko włożyć albo dziecko się ruszy i można zrobić krzywdę:no:

Agnieszka to was małż obkupi , super :tak:

Miłego dnia kobietki

reklama
Gratulacje Salamandra, to nam Helenka zrobiła niespodziankę

Wpadłam zobaczyć czy już coś wiadomo, a tu takie wieści!
Nocka dzisiaj okropna, Alicja zaczęła budzić się przed 2 godziną i tak do 6. Masakra jakaś

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry