reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie a ile taki pan sobie liczy ? Z ciekawości pytam .
Moja znajoma chodzi do jakiegoś wypas fryzjera w wawie gdzie ścięcie kosztuje ok 200 zł :szok: samo ściecie bez niczego . Nie pytam ile kosztuje koloryzacja :-D:-D
Ale skubana nic z włosami nie robi a codziennie wyglada jakby u fryzjera była , tak się fajnie układają .

Dostałam za zadanie nauczyć się wszelakich kontrolek w moim aucie i całego menu ... Bo dziś oczywiście telefon jak debil " Kochanie taka lampka mi się pali .. kółeczko i coś tam w kółeczku i nie wiem czy mam jechać :-D:-D"

reklama
no cos tam sie zaczyna dziac z gadaniem. Mloda niektore wyrazy powtarza ladnie, inne po swojemu...
tom ci ba - ta bajke czytaj
na puppy - snuggle puppy
to je kju - to jest krolik
ko ba - koniec bajki
i takie tam... Jestem dobrej mysli

Elvie, dzięki, pochwal się jeszcze cenami, to i ja tam zawitam...

Zielona, tak myślę, że Kostka i tak nasz jeszcze wszystkich zaskoczy, jak zacznie w 3ech językach nawijać :-)...na pewno wyjdzie jej to na dobre...

ja dziś na shopping wybyłam i od razu mi lepiej :-)...M w tym czasie był z dziewczynkami w aquaparku, tak je zmęczył, że H padła jeszcze na basenie, a L od razu po przyjściu do domu do łóżka wskoczyła :-)

Zielona mi ktoś kiedyś powiedział że jak dziecko gada po swojemu to często trzeba mu mówić w delitaktny sposób że się go nie rozumie . To ma zmuszać do poprawnego mówienia . I w sumie z Szymkiem tak czasem robiłam jak walił jakiś tam swój skrót . Jak zobaczył że się ze mną nie dogada zaczął się bardziej starać :tak:

Monia wrzuc mi prosze namiar na dentyste. My tez prywatnie chodzimy, ale moze bede chciala problem K.skinsultowac, bo to jest naprawde nietypowe. Wyglada jak wada zeba i zapewne nia jest.

Dorota witaj z powrotem, zostan na dluzej :)

Aniam Wrocek raczej tani nie jest. Moja byla fryzjerka bierze 170 zeta, u nowej 300. Koloryzacja, odzywianie, ciecie, modelowanie.

Elvie tez nie lubie domow, jak R.nie ma i dlatego nie zgodzilam sie na dom :) super, ze sie ufryzowaliscie :))) taki rodzinny wypad, hehehe. Potem Cie poogladam, bo mi cos komorka chodzi jak nie powiem co.

Basia my tez w weekend przed 8.00 nie wstajemy :) dzisiaj wyszlam z lozka o 10.00 :)

Zielona bedzie Kostka niedlugo smigala w 2 jezykach. A moze i w trzech :)

Anna oj super, ze z Karen lepiej. Zdrowka dla Igora. Macie taki sam cyrk z katarem jak my :(

Gosienko nooo...ta kura kusisz...oj kusisz...:)

Aniam najwiecej rezultatow przynosi powtorzenie w poprawnej formi wyrazu, ale co wazne w zdaniu. Nie powinno sie akcentowac braku zrozumienia, bo dziecko bedzie to zniechecalo.
Kostka ma czas. Dzieci dwujezyczne mowia pozniej. To normalne. Im jest po prostu 2 razy trudniej: 2 systemy fonetyczne, 2 systemy gramatyczne i slownictwo... takie dzieci czesto tez mieszaja np.slowka. z czasem jednak to sie stabilizuje :) mozg musi to poukladac.

Ella zaciskaj co sie da.2 kwietnia juz niedlugo :)

Aniam najwiecej rezultatow przynosi powtorzenie w poprawnej formi wyrazu, ale co wazne w zdaniu. Nie powinno sie akcentowac braku zrozumienia, bo dziecko bedzie to zniechecalo.
ja wlasnie tak robie. powtarzam nawet cale zdania, poprawnie oczywiscie. Mala czasem sama z siebie cos powie zrozumiale. Kiedys malzon wraca z pracy i zawolal: daddy is here. na co Kostka krzyknela daddy here!

Hej dziewczyny,
Sorki, że tylko jeden dzień obcykam, ale odkąd wróciłam po feriach do pracy nie mogę znaleźć czasu dla siebie… i dla Was… najpierw przywracanie równowagi w klasie, a potem jakieś choróbsko mnie złapało, ale że do lekarza nie poszłam i pracowałam ciągle mnie dręczy. Do tego zapisałam się na szkolenie i 2 weekend mam wyjęty z życia. No i też czekam na doładowanie moich baterii cieplnych słoneczkiem wiosennym :)

Ella, również trzymam kciuki, aby maleńka jak najdłużej wysiedziała w ciepełku… a z drugiej strony widać, ze ciekawa świata będzie
Doroto, świetnie Cię znowu czytać… no i te postępy Paulinki… super!!!
Annaoj, nie zazdroszczę tak wczesnych pobudek, szczególnie jak nie trzeba się nigdzie śpieszyć…
ja potrafię wstać o 6 jak potrzeba, ale jak któraś z dziewczyn wstanie razem ze mną to jakoś nie potrafię się zorganizować do wyjścia o 7
Agnieszka, powodzenia w odka tarzaniu się…
Elvie, nie ma jak chwila relaksu, a do tego podobno faceci-fryzjerzy świetnie dobierają fryzury i kolory… ja też zamierzam sprawdzić szczególnie po metamorfozie mojej siostry
Basia, mimo braku ogrzewania, miło czytać, że sytuacja między Toba i mężem się ociepliła…
Maonka, no to nieźle musiałaś się córce tłumaczyć ;D
Aniam&Monia, nie ma jak dobre zakupy :)
Zielona, a ja bym się tak bardzo tym niestresowana… szczególnie po tym co przeczytałam w tym artykule:
Dziecko dwujęzyczne: czym różni się od rówieśników - Rodzina - dobra-rada.pl

O, nie… net mi chodzi tak woooolno, że odpisanie tutaj zajęło mi prawie godzinę…

bry
Dzisiaj doszłam do przekonania, że nasze dzieciaki się zmawiają ("dobra jutro ty śpisz, a ja ich obudzę, a następnego dnia ja śpię, a ty wstajesz). Dwa dni przyłaził Igor o 6, a Alicja spała do po 7, a dzisiaj zamiana. Wczoraj byliśmy u psiunicy i B robił jej zabiegi zalecone przez veta, powiem, że to nie na moje zdrowie, wiem, że to dla jej dobra, ale pies skomlał, ja ryczałam zamknięta w kuchni, a po wszystkim brzuch mnie rozbolał i do wieczora na kanapie. Jeszcze dzieciakom się w między czasie poobrywało, bo nerwowa się zrobiłam:eek:.
Na szczęście dzisiaj już się dobrze czuję.
Niech to się już skończy, a ona niech zacznie chodzić, nie musi być jak przedtem, byle sobie jakoś kuśtykała.
Dostałam za zadanie nauczyć się wszelakich kontrolek w moim aucie i całego menu ... Bo dziś oczywiście telefon jak debil " Kochanie taka lampka mi się pali .. kółeczko i coś tam w kółeczku i nie wiem czy mam jechać :-D:-D"
u mnie jest podobnie i też na pewno bym dzwoniła po pomoc;-)
Agnieszka ogólnie szefowa dobrze to przyjęła, tylko ona liczy, że będzie tak jak w poprzednich ciążach.
Zielona Kostka się rozkręci. Na razie najważniejsze, że Ty ją rozumiesz.
Beti zdrówka życzę
miłej niedzieli życzę

reklama
Witam,
maciek pospał od 23:30 do 7:05 bez pobudek. Niech mu już tak zostanie, plisssssss:happy2:

aniam - kciuki zaciskam! 190zł zapłaciłam, M. 60zł.

monia - polecam Pawła, ale rezerwację musisz na 2-3 tygodnie wcześniej zrobić.

annaoj kce - oj.. biedna psinka, też bym tego słuchać ani oglądać nie mogła. Ja to nawet na szczepienia z dziećmi nie chodzę, tzn. idę ale stoję obok i ryczę wraz z nimi, a M. trzyma dzieci.

zielona - fajnie, że Kostka zaczyna mówić. Jeszcze się taka gaduła zrobi, że będziecie mieli dość. Naszej się gadulstwo włączyło, nadaje non-stop, po mamusi:-D

Z życia Leny:
Córcia naszej niani to Marta, Marta tu u nas już 3 razy była na feriach. Przedwczoraj przyjechała do mnie koleżanka, a dawno nie była, więc przedstawia się Lenie:
- Cześć Lenka, jestem Marta. Pamiętasz mnie?
Lena: Ty nie jesteś Marta, Marta jest mała. Ty jesteś inna ciocia. Jak się kłamie to Ci nos urośnie.
:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry