reklama

Kwietniówki 2010!!!

cześć dziewczyny
jesteśmy po wizycie u Logopedy ale nic nowego to nie wniosło mały nie chciał z nią współpracować ignorował wszystko. Jedyne co nam poradziła to to że dobrze by było go zapisać na terapię sensoryczno-motoryczną. Niestety zajęcia są prowadzone dwa razy w tygodniu o godz. 14 a wtedy mały śpi a ponadto ja pracuję i nie mogę tak często wychodzić z pracy:wściekła/y:. Ze względu na jego nadwrażliwość słuchową i braki w koncentracji dobrze by było zacząć terapię metodą Tomatisa tylko kurcze ona kosztuje 3 tyś zł. na co mnie nie stać, bezpłatnie jest tylko w Kajetanach tam się czeka ok. 2 lat na tą terapię:no: więc powtarzam to nie jest kraj dla chorych osób czy z problemami

.

Basia staraj się załatwić jakieś papiery co konkretnie jest małemu . Bo jak to byś miała , to możesz załatwić fundację . Jak będziesz miała fundację to możesz zbierać 1% itp. a najlepiej dopytaj nasze dziewczyny jak to wsio załatwić . Koleżanka ta co Ci dawałam do niej namiary załatwiła bardzo szybko .
A tak ogólnie to pisałaś do niej ?

-
Agnieszka- szydełkowanie to mnie dopiero rozstraja nerwowo, od razu widać różnice charakterów :-) mnie uspokaja ruch :-) ewentualnie gotowanie.

Prawie jakbym o sobie czytała :-D:-D oprócz gotowania oczywiście :-p

Ella ogormne gratulacje raz jeszcze :tak:

Annaoj - opowiem Ci jak się spotkamy jakiego mam wariata od psów u mnie , facet ma zresztą 3 sklepy zoologiczne . teraz szczeniaki do australi wysyła :-D:-D O kosztach jakie płaci babka która je kupiła to już nawet nie pytaj :-D:-D Ostatnio pojechał do niemiec pokryć swoją sunię , kupę kasy wydał , a tu się okazało że szczeniak tylko jeden :-D

W Londynie super :-):-)
Po pierwsze było ciepło , ok 10 stopni i słoneczko . Miasto bardzo mi się podoba , ma fajny klimat i jest co zobaczyć :tak: Daleko tylko jest z luton do centrum bo jedzie się ok 1,5 h . W drodze powrotnej bus nam przyjechał 40 min po czasie . Oni sprzedają na nie bilety co 10 min , a że nie mieli kompletu to chyba sobie puścili jeden zamiast 3 , przez debili jedna dziewczyna to już nawet na lotnisko nie jechała . Bo i tak by się nie wyrobiła . My na szczęście z dużym zapasem byliśmy :tak:
Zakupy udane , oczywiście w większości dla dzieciaków . Next był mój :-D:-D
Jak ograne foty , to coś wrzucę

Agnieszka - fajnie że J się w szkole podobało :tak:

Ja dziś poszłam z Olką do dentysty i też ma 3 zęby do roboty :wściekła/y::wściekła/y:
Chyba sa efekty tego że do 2 RZ to nawet buzi nie chciała otworzyć do mycia , sama coś tam gmyrała , ale myciem to nazwać tego nie można .
Plus taki , że dzieciak siada , dzioba otwiera w bajkę się gapi , a pani może z nią robić co chce . Nawet gadać do niej nie musi :-D:-D Brat ją pozytywnie nastawił , powiedział że jest tam super , wyganiają z zębów robaki i jeszcze dają za to nagrody :-D
Wyszła więc z wielkimi bańkami , różową plombą i pytaniem kiedy znowu :-D

reklama
Ella, moje gratulacje:-):-):-) Niech córcia zdrowo rośnie i będzie pociechą dla rodziców. Tobie życzę szybkiego powrotu do formy.

100 lat dla Polinki z okazji 3 urodzin!

Ja również z tych, co szydełkowanie o ból głowy przyprawia. Mało tego, ostatnio mi mąż guzik do sukienki przyszywał, bo mi nie wychodziło:zawstydzona/y: gotowanie mnie odpręża, ale muszę mieć dzień. Za to szmatowanie czasami dla relaksu uskuteczniam:-)

Aniam, świetnie, że zakupy udane. Z pogodą też tam mają cyrki. W tamtym tyg. dzwoniła do mnie szwagierka, 3 godz. z pracy wracała autem(30km), bo tak ich zasypało. Mieszkają 60km od Londynu.
Dentysta rewelacja. U nas w sumie nie ma problemu, ale wiem, że jak będzie, to Mati tak łatwo paszczy nie otworzy.

Biznes jajkowy teraz to się opłaca, jaja poszybowały w górę. Istne jaja z tymi cenami:-D

elvie, trzeba się umówić, tylko z czasem przed świętami krucho. A ostatnio często przejeżdżam przez Mirków:-D Trzymam kciuki za konferencję!

Ella moje GRATULACJE. Super wieści, naprawdę. Niech rośnie okruszek zdrowo.

Padam dziś z nerwów. Normalnie Kubula sam siebie przechodzi. Ja wiem, ze za kilka dni on się zaadaptuje i będzie lepiej, ale takie sztuki wyczynia... nie do uwierzenia, jak go rozwalają dodatkowe bodźce. A po przedszkolu, gdzie juz ma wiele bodźców to jest masakra pila mechaniczna... Ale damy rade :D

Basia SI by mu dobrze zrobiło, to jest bardzo wszechstronna forma terapii. Aniam ma racje zbieraj papiery z diagnostyki. Ja bym jeszcze powalczyla o wczesne wspomaganie rozwoju, jeśli nie o przedszkole integracyjne. Matko w Wawie 2 takie placówki...przeciez tam ludzi jak mrowkow. We Wro są chyba 3 może 4. A moim zdaniem przynajmniej 50% powinno być integracyjne.

Agnieszka dobrze, ze Jankowi się podobało ;) oby jego emocje dały rade, bo wrażliwe dzieci maja pod gore.

Matko w Wawie 2 takie placówki...przeciez tam ludzi jak mrowkow. We Wro są chyba 3 może 4. A moim zdaniem przynajmniej 50% powinno być integracyjne.
moze ja cos zle zrozumialam, ale w wawce jest calkiem sporo przedszkoli integracyjnych. Z tej listy wynika, ze ponad 20 - integracyjne lub z oodzialami integracyjnymi... Przedszkola integracyjne na terenie Warszawy
We Wrocku biedniej, bo 7... http://www.stowarzyszenie-razem.org/edukacja/edukacja/przedszkola-integracyjne-we-wroclawiu.html

Ostatnia edycja:
Tez mi się wydaje że w wawie tego jest sporo i szkół też jest sporo .
Przedszkola też są prywatne :tak:
A oblegane są , do szkoły gdzie chodzą córy mojej przyjaciółki , to ludzie z całego miasta walą żeby się dostać .

Możliwe, ze te dwa wzięłam z kątowni, jak to mawia moja przyjaciolka :P ale dzisiaj był taki dzień, ze w sumie nie wiem, jak się nazywam. Kto nie przeżył takiej traumy ma sporo szczęścia.
W każdym razie zrozumiałam, ze system punktowy i tak Basie autuje, bo ma pewnie bonus za odległość od placówki, a placówki oblegane
:( chory kraj... A na prywatne wiadomo, nie każdy może bulić. No chyba, ze jak u nas dostanie miejsce do prywatnego, które ma umowę z miastem. Ale o to też nie tak łatwo.

A ja spać nie mogę bo jak stara jestem tak głupia ;-) Zadzwonił pan który sam piecze chleb, że własnie wyciągnął cieplutki i jak chcę mogę przyjechać , no i mnie podkusiło , pojechałam a po drodze pół tego chleba zeżarłam :zawstydzona/y: bo inaczej tego nazwać nie można i teraz umieram :rofl2:

Aniez mam nadzieję że Kuba niedługo da wam odetchnąć, czego mogę życzyć tylko cierpliwości , przytulam.

gosia ja nie wiem czym te jajka się różnią tuż przed świętami ;-)no ale pewnie każdy chce zarobić :tak:

Aniam fajnie że wyjazd udany:tak: Z Olki to zuch dziewczyna że tak grzecznie u dentysty siedzi, może podać sobie łapkę z Helenką :tak:

Elvie jutro od samego rana słoneczko ci wyślę :-) Mam nadzieję że konferencja udana , a sytuacji z mamusią nie skomentuję ;-)

Onka teraz czekamy na twoją córcię, melduj się nam częściej :tak:

Maonka zdrówka

Dobrej nocy babeczki

reklama
Witam, zabiegana jak zwykle, teraz kawkę popijam:-)
Od piątkowego poranka do poniedziałku nie miałam neta, jakaś usterka na dużym obszarze i nie potrafili sobie z tym poradzić, więc zaległości mi sie nazbierało:wściekła/y:
Pozatym jak pogoda pozwala walczę z oknami i większość już ogarnełam ale teraz mroźno ma być więc nic nie dam rady więcej robić:wściekła/y:
Dzisiaj mam wycieczkę do US, zawsze data wystawienia fv i data sprzedaży usługi jest taka sama, potwierdzona dodatkowo na dokumentach ale Pani która przeprowadza kontrolę zażyczyła sobie jeszcze oświadczenia na piśmie że na pewno usługa została wykonana w dniu podanym na fv:confused::baffled::no:
Ella gratuluję córeczki!
Konferencja Elvie bardzo udana, gratuluję:tak:
Spadam Marysieńkę ogarnąć i do miasta wybywamy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry