reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

Oltoma rozbawiłaś mnie tym mopem!!

Karina super, ze wszystko dobrze na ktg :tak:

Asia to tylko sie cieszyć, ze bol przeszedł! Mnie naparza równo spojenie :no:

Tabasia ja dzis zrobiłam przegląd zabawek młodej i ograniczyłam jakos ten cały chaos, ogolnie to sporo miejsc obrobilam ale jeszcze mi zostało, do porodu pewnie kazda szufladę przejrzę i ułożę hehe..

Magdalena moj maz tez sie bardzo na ten gaz cieszy hehe tez nie próbowaliśmy!

Ufff jakos mi sie lżej zrobiło po tej wizycie w szpitalu...choc mloda sie jakas ciepła zrobiła nagle, polozna jej zbadała temp i 38,4 a jak wracaliśmy to zaczęła kaszleć :-( termometr musze kipic bo moj z****ny nagle 41,3 w pupie pokazał myslalam, ze zawału kur wa dostanę :wściekła/y:

reklama
Kurde, ale mnie zgaga meczy. Moj P. pojechał sobie i wróci w niedziele, a my z corcia w domku. Mała niestety rozchorowała się. Stan podgorączkowy, katar, i powoli kaszel dochodzi, masakra, a już było tak fajnie. No ale zobaczymy jak szybko przejdzie i oby nie przerodziło sie w nic więcej. :-(

O kurczę, zdrówka dla dziewczynek !!!
Masakra jakaś z tymi chorobami teraz :(

Ja odetchne dopiero jak bede z malym w domu.. Bo ten pibyt w szpitalu też mnie przeraża :p zostało mi 31dni..a wsumie to 17 dni do pojscia do szpitala..masakra coraz mocniej czuje ten oddech na plecach :)
to mają zamiar Cię 2 tygodnie tam trzymać ???

A ja musze przyznać, że od czasu operacj czuje sie bardzo dobrze. Przestał prawie boleć kregosłup, spojenie już też nie bolu, nawet w nocy nie mam problemu z przewracaniem sie z boku na bok. Myśle, że większość dolegliwości miało związek z tym jajnikiem i torbielą. Teraz owszem jak dłużej pochodze lub postoje to troche boli, ale przed tem ja nie mogłam wogóle chodzić, a wstać z łóżka to był koszmar, a teraz nie ma tego problemu.
super !!! cieszę się razem z Tobą :)

Nie wiem co robić... Wolałabym ją puścić do przedszkola i niech choruje na tą ospę i ma to już za sobą, ale czy bezpieczne jest to dla Brzuszkowego???? Ja w dzieciństwie na ospę chorowałam. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji???
weź małą ze sobą do lekarza !!! Ja tak robię jak nie jest w przedszkolu.
Po prostu sobie siada i albo czeka na mnie w prywatnego w poczekalni i coś rysuje, albo u państwowego wchodzi ze mną, siada i dostaje tablet z bajkami czy telefon. I bez problemu :)

Znajoma w tym tygodniu poczuła, że to już i ruszyła do szpitala. Zdążyła zadzwonić do naszej gin ze nie da rady dojechać na czas. Lekarka zadzwoniła do bliższego szpitala i juz tam na Wiole czekali. Podjechali z mężem pod szpital, mąż poszedł na IP zanieść papiery do przyjęcia na oddział i jak wszedł do szpitala na drugie piętro to synek juz na niego czekał :D;) szok jak szybko! Taki SN tez bym chciała :D;)
bosko :)
też bym tak chciała :)

Pytałam juz wcześniej ale może gdzieś zniknęło przy tej produkcji powiedzcie co z katarkiem u niemowlaka i co do niego kupic, bo troche mnie przeraża że ona buzią nie oddychają to jak mu sie zapcha noc to co?

właśnie nie wiem, czy takim maluchom można odkurzacz podłączyć ?
Bo Majce bez problemu, ale noworodkowi ? hmmm...

Co do wagi to mi się wydaje ze jednak lekarka przegiela z ta waga teraz . fakt ze mówiła na ok,na szybko ale w 31 tyg 1300 a teraz 2800 prawie??? To by wychodziło ze mała w miesiąc przybrała 1.5 kg to by mi chyba bardzo ten brzuch urósł i w ogóle...
a może w 31 tyg 2300 a teraz 2800 ?
U mnie w 33 było 2200.
Więc młody mały :)

Anulka jasne hehehe domowa atmosfera zrobiła swoje hehe

Zwazylam się i mam 1.2 kg mniej niż przed szpitalem... Hmmmmm....
myślę, że to kupa tyle ważyła :p

Jest czkawka!!! Na samym dole!!!
Czyli sie odwrocila na 100% :)
Grzeczna dziewczynka.
Cwiczenia i muzyka pomogly.
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-D

Renatka luuuzik ;) praca lekka. Zreszta tylko pol dnia ;)
Zdrowka dla corci!!
AŻ pół dnia.
Powinnaś odpocząć.

Lei ja jeszcze nie rodzę i na razie się nie zapowiada.

37 tydz za mną. Bliżej jak dalej ale tak jak Wy mam już dość zaczepiana o wszystko brzucholem. Zwłaszcza w kuchni (o mojej mikroskopijnej łazience już nie wspomnę). Już kilka razy wyłączyłam sobie płytę indukcyjną podczas gotowania heh.
mi dziś gin państwowy powiedział, że szyjka dłuuuga i zamknięta i że jeszcze dłuuuugo nie urodzę.

Ja tak dziś ładnie zaparkowałam, że wysiąść z auta nie mogłam, bo brzuchol mi się nie mieścił !!!
Ale byłam zła ! Musiałam znów wsiąść i przestawić samochód :/

Tabasia - no to super , moj tak dzis dal popalic ze az plakalam, mam nadziej ze to nie fikolek, nie pomyslalam zeby przez czkawke poznawac gdzie glowka ;) na szczescie ma ja prawie codziennie wiec bede czekac na ta czkawke jak na zbawienie ;)
a co Ty na to, że Majka mi czkała min. 7 razy dziennie w brzuchu ? Już miałam dość.
A Michałek czka tylko 2-3 razy dziennie :)
Więc luuz ;)

Ciekawe czy ja mam ten gbs. Tutaj tez nie robią, chyba, ze ba życzenie (u mnie koszt 30€).

Ja tez juz mam dość tego brzucha :sorry:
aaaaa mi dziś gin grzebał !!! (Państwowy).
We wszystkich dziurach !!!
i pobrał materiał na GBS.
Z dwóch dziur się na to pobiera ?!

Też mam już dość brzucha, choć wiem, że to ostatnia moja ciąża i czasem mi żal, ale jednak chciałabym już być płaska :)

Jest czkawka!!! Na samym dole!!!
Czyli sie odwrocila na 100% :)
Grzeczna dziewczynka.
Cwiczenia i muzyka pomogly.
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-D

Dzięki dziewczyny z całego serca, przyda się jej duużo zdrówka ! :)
Dziś u lekarza dostała tylko receptę na syropek i mam jej dawać nurofen jak do tej pory...
Łazi biedna smętna, dużo śpi, marudzi i płacze :( Ehhh.... oby mnie nie złapała ta gorączka...
Kupiłam wczoraj wieczorem termometr na czoło, dziś odebrałam osobiście.
Pokazuje na Majce 38,2 st. :(

Ostatnia edycja:
Ale tutaj chorowitkow :( zdrowka wszystkim dzieciaczkom a wy mamusie sie trzymajcie!!

Karina masz bardzo zdrowe i dojrzale podejscie do tego. Naprawde podziwiam!!

Ja temp.zbijam jak mlody ma powyzej 38.5 a nawet 39.

Anemonne ja na poczatek mam fride. Katarku uzywalam jak juz podrosl.

Ok zmykam spac bo jutro wielka impreza urodzinowa mojego pieciolatka :)

Spokojnej nocki ;)

Kobitki zdrowka waszym dzieciom a wy jednak postarajcie sie nie zarazic.

Asia ja po wczorajszym to caly dzien w strachu zeby mnie zgaga nie chwycila, ani duzo nie jadlam ani nie pilam mam nadzieje ze mnie nie zlapie:no:

Ja mysle ze ciezko wyczuc ze dziecko sie nie rusza, w sensie ze to zaniepokoi dopiero po jakims czasie bo dzidzia moze akurat spac wiec od razu czlowiek nie panikuje:confused:

Dobry :)

Lei , Asia zdrówka dla córeczek :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Renatka mam nieraz podobnie z parkowaniem ostatnio lol

Sataga tez zdrówka dla synka :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Miłej i słonecznej soboty :)

Ja już przebudzona. Kurcze nie wiem, czy to jeszcze możliwe, ale moja brzuszkowa lokatorka wczoraj coś kombinowała w brzuchu, a potem dostała czkawki i czkawke poczułam nad pępkiem, pierwszy raz, przecież ona już od 20tyg głową w dół ułożona. No niech mamie nie robi psikusów, żeby teraz myślała sie perzekręcać :-\ =:O

dzien dobry
wczorajsza impreza sie udala :) dzewczyny wyszly po polnocy obsmine po pachy :)
ja zostalam z prezentami dla dzidzi :)
myslalam tylko ze troche pospie a tu zonk :/
tylko cukier z rana mialam wysoki - wczoraj przegielam z sokiem chyba :////
milego dnia - ja dzisiaj bede odsypiac normalnie bo ledwo zyje

reklama
dzien dobry
wczorajsza impreza sie udala :) dzewczyny wyszly po polnocy obsmine po pachy :)
ja zostalam z prezentami dla dzidzi :)
myslalam tylko ze troche pospie a tu zonk :/
tylko cukier z rana mialam wysoki - wczoraj przegielam z sokiem chyba :////
milego dnia - ja dzisiaj bede odsypiac normalnie bo ledwo zyje

Super, że sie udało. To ważne, żeby sie zrelaksować i oderwać od codzienności :-D

Do góry