• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

U nas piękne słoneczko i całkiem ciepło,czym M się bardzo zmartwił bo pewnie w domu nie usiedzę, a on w tych ostatnich dniach woli jak jestem uziemiona przez pogodę. A na moje tłumaczenia że poród trwa kilka godzin i że na czworaka zdążę do szpitala, mówi a skąd wiesz, przecież jeszcze nie rodziłaś:-)
Ja też już po wizycie u lekarza, w zasadzie nic nowego, więc szkoda skakać po wątkach ;-) łożysko stare już od 2 tyg, w zasadzie mogę urodzić w każdej chwili.A jeśli do wtorku nic sie nie wydarzy to znów na usg i ktg.

Tajchi to czego dokonałaś to naprawdę wielki wyczyn. Należą Ci się wielkie gratulacje. Wracaj szybko do zdrowia i do domu i obyś jak najszybciej zapomniała o tych długich, nieprzyjemnych godzinach.
Aneta23 nie wiem jak z tą skutecznością, ale ani wejście na 10 piętro nic nie dało, ani zejście :-) Dziś będzie długi spacer, przy okazji się dotlenimy :-)
Martynaag ja OM miałam 20 stycznia, więc termin na koniec października, ale z usg za każdym razem wychodził koniec listopada, więc stwierdzono że albo to był tak długi cykl, albo poprzedni był bezowulacyjny.Ale ja myślę że to dlatego że odstawiłam pigułki i okres jeszcze nie wrócił, a już w następnym cyklu doszło do poczęcia.
Miłego dnia Listopadowe Mamusie :-)

reklama
Hallo :-)
Melduje sie....nadal bez zmian.....
Poki co ide do pediatry po skierowanie na operacje dla Kuby.....a potem trzeba mlodemu kupic butki ocieplane w koncu.....bo zimnica straszna.......
A na koniec musze sie zastanowic czy jechac wieczorem na ktg ;-)
No to tyle....pozdrawiam cieplutko i przesylam buziaki.

TAJCHI - ciesze sie ze juz po wszytskim, nameczylas sie bidulko...:-(
MARTYNKO - kurcze....jakos wyglada ze moze dluzszy cykl byl, tak jak dziewczyny pisza....Bo terminy z tych pierwszych usg sie zazwyczaj sprawdzaja....

Ja np ostatnia @ mialam 16.02.....z kilku pierwszych usg termin wychodzi miedzy 22-25.11.....z OM ustalono ze 22.11......A z usg ostatniego wynika ze nawet polowa grudnia :sorry2: - tylko to jest zwiazane z hipotrofia niestety....wiec nie ma sie czym sugerowac, tym bardziej ze lozysko stare juz od miesiaca....

FILWINKA - heh....na mnie tez te sposoby nie dzialaja...wiec witaj w klubie ;-)

Hej

Jeju Tajchi podziwiam cie, strasznie silna z ciebie babka, nie mialam pojecia, ze tak dlugo to moze trwac:baffled: na szczescie juz po wszystkim, teraz malutki ten bol mamusi na pewno wynagrodzi;-)

Martynaag nie dziwie sie zes wqr... bo popieprzone to naprawde:baffled: tym bardziej, ze przeciez twoja Julia juz duuuza dziewczyna jest, no ale co z lekarzami nie wygrasz:crazy: trzymaj sie kochana, kciuki zacisniete, zeby jak najszybciej cos zaczelo sie dziac:tak:

A u mnie tez bez zmian, nic kompletnie sie nie dzieje i zaczynam przeczuwac, ze chyba grudzien z pileczka mnie zastanie, moze jakis prezent mikolajkowy:-D

Milego dnia laseczki :-)

witajcie ;-)

tajchi: gratuluje ci kochana tym bardziej ze ciezki poczatek mialas :tak:

ja nadal 2w1 i chyba bez wywolania sie nie obedzie bo nic sie nie zapowiada zeby mialo sie samo rozwiazac. czop juz odszedl ale nadal mam tylko skurcze pzrepowiadajace. bylam nawet w szpitalu, juz mnie zatrzymali bo mysleli ze sie cos zaczelo- bo mialam bole dolem brzucha- ale rozwarcie tylko na 2cm i szyjka "przygotowująca sie". jedyna korzysc z pobytu w szpitalu przez dobe to ktg i usg, z ktorego wynika ze lozysko w 3stopniu dojrzalosci a szacowana waga dziecka to 3809g :szok: ;-)

Oooo magdalenaB a ja bylam pewna, ze ty juz na bank rozdwojona:szok:

U mnie tez zaraz bedzie 2 tyg jak czop wypadl, nawet okropnie podbrzusze bolalo ale co z tego jak wszystko ucichlo, ja to nawet chyba tych przepowiadajacych skurczybykow nie mam, nie wiem jak to poznac :confused: Zostaje czekac tylko, ze nie bardzo wiem na co:-D

A tak swoja droga to duzy bobasek ci sie szykuje, mysle ze moja mala z waga bedzie podobna bo 3 tyg temu miala juz ponoc 3200.

oj maliinka nic mi nie mow, mnie ginka nastraszyla ze z ta skrocona szyjka moge do poczatku listopada nie donosic,a tu wychodzi w badaniach na to, ze z szyjka jest jaknajbardziej ok :baffled: dzieciatko bedzie spore bo Bartek tez mi sie duzy urodzil (3800g) uf, ale dalam rade ;-)

Dzień Dobry:-)
Wczoraj poszłam bardzo późno spać, bo po 2 o północy jeszcze kolację jadłam:-D
Teraz zamierzam udać się na jakieś zakupy tzn połazić po sklepach i może już prezenty świąteczne wybrać.
Maliinka mi nawet czop nie wypadł:no:
MagdalenaB no tak zawsze jakaś korzyść z pobytu w szpitalu:tak:
Anetko lepiej jedź na to KTG zawsze warto sprawdzić tętno dzidziusia, poza tym może Cię zbadają i będzie jakiś postęp.

Witam!
melduje sie w niezmienionym składzie i konsystencji;-)
Martynaag - ale ty to sie masz (niezazdroszcze) ale bądź dzielna - nie poddawaj sie, relaksuj sie teraz w domciu:tak:
Tajchi - GRATULACJE! wracaj do siebie jak najszybciej
magdalenab - ja tydz temu na usg mialam szacowana wage dziecka 3500g - wiec jeszcze pewnie urusl i urosnie-az strach pomyslec do ilu dojdzie:szok:
aneta - jak tam twoje wojaze
Antila - tak-to miał byc dywanik do pokoiku malenstwa, jednak nie bylo odpowiednich kolorow i kupilam dywan do duzego pokoju (takiego wlochacza)
W nastepnym tyg. jak nie bedzie jeszcze rozwiazania (zagadki;-)) to jade juz po ten własciwy:tak:
Czyli wczoraj i dzis znow dzien spedzilam na lazeniu po sklepach (dzis kupilam jednorazowy fartuch do szpitala -2zł- bo maz dopominal sie o niego:-) no i jakies spozywcze zakupy bo w niedziele szykuje sie rodzinna impreza i zjedzie sie rodzinka (zartuje sobie ze przyjada wszyscy odbierac porod bo akurat w niedziele wypada moj termin porodu):-) mam nadzieje ze przygotowania do imprezki pomoga szkrabowi wyjsc z brzucha:-)
buziaki, milego popoludnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry