reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

HAnuś do końca I trymestru zażywa się kwas foliowy. Później na to miejsce łyka się witaminki ja teraz biore Feminatal N 1 tabletke dziennie, tak mi kazał lekarz. W poprzedniej ciąży też taki miałam schemat i urodziłam zdrowego, ślicznego bobaska w. 3870 tak wiec polecam:)))))

reklama
Hanuś, jesteś już w drugim trymestrze, więc bez obaw możesz zacząć łykać witaminki. ;)

Agathe, ja też sobie słabej kawy nie odmawiałam.
Tylko o tym uzupełnianiu witaminek trzeba pamiętać. ;)

starałam się słuchawką lekarską podłuchać, co się dzieje w brzuchu ( wiem, że to jeszcze niemożliwe):-D

Podobno zwykłym stetoskopem ciężko wysłuchać serduszko dzidziusia nawet w zaawansowanej ciąży...
a050.gif

Pozdrawiam wszystkie Listopadóweczki!
pozdro2sk.gif

Witam :-)
W pierwszej kolejności gratuluję wszystkim mamom listopadowym :tak:
W drugiej kolejności chciałam się do was dopisać :happy: choć o ciąży wiem od dawna ale nie miałam pewności czy jednak nie będę miał terminu na grudzień.
Po dzisiejszej wizycie wyszło że dzidzi powinno pojawić się 28 listopada ale jak będzie w praktyce to się okaże :-p

Witajcie :-)

Buzi@czku witaj kochana. Cieszę się bardzo że Ci się udało iże możesz do nas dołączyć :-):-):-) Gratuluję dzidziusia :tak::-)
Antilko ja już też to przechodziłam z nasłuchiwaniem przez stetoskop :-p:-D Szkoda że nie możemy słuchać ja dzidziusiowi serduszko bije.

Wiecie a mi ginek na ostatniej wizycie powiedział żebym jeszcze nie brała witaminek :nerd:. Mówił że na kolejnej wizycie da mi skierowanie na badanka krwi i wtedy dopiero będę brać witaminki. Nie wiem czego tak to rozporządził:baffled:. Więc na razie łykam dalej sam kwas foliowy. Na szczęście mam smaka na owocki i jarzynki, więc pewnie nic tam mi nie brakuje.

ja w poprzedniej ciazy bralam przez pierwszy miesiac folik, a potem feminatal N, teraz mam podobnie. ja musze brac feminatal N ze wzgledu na jod w nim zawarty.

hanus: jak tam twoja tarczyca??moze pisalas wczesniej a ja przegapilam :zawstydzona/y: (za co z gory przepraszam)

MagdalenaB, wyniki krwi dotyczące tarczycy wyszły w normie. Jeszcze nie miałam usg, bo na to się długo czeka, ale internistka powiedziała, że skoro hormony są w normie, to mogę na usg spokojnie poczekać. No i myślę, że tak czy siak wszystko będzie dobrze. ;))

Wiecie co?? Ja zaczynam wariować... Zamiast się cieszyć ciążą, to ciągle się zadręczam, czy dobrze się odżywiam, czy wszystkich składników dostarczam, czy z dzieckiem ok. Męczy mnie to okrutnie. A z tymi witaminami to już wogóle. Najgorsze jest to, że nie cierpię mleka. Kupuję maślankę w zamian i jogurty, ale też wmuszam je na siłę, bo normalnie mam wstręt. :( No i chyba nie piję tego tyle ile trzeba... A dziś jeszcze doczytałam się czegoś o jodzie i znów mi zamieszało w głowie...

Ciężkie życie...

hanus: to bardzo sie ciesze ze wyniki wyszly dobrze. wiem jak sie tym strasowalas, wiec tym bardziej to mila wiadomosc :-)

ja natomiast troche wariuje ale w druga strone- zle sie czuje z ta ciaza, pod wzgledem bartusia.czuje sie tak jakbym go miala odtracic, ze w jakims stopniu bartek bedzie musial mnie "oddac" :-(

Witam:-D
odnośnie witaminek mi lekarz zalecił elewit z początkiem 13 tygodnia i kazał odstawić kwas foliowy;-) no i dużo warzyw owoców i spacerków

Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo :rofl2:

Co do witamin i kawasu foliowego .To mnie gin kazal brac to i to od razu odkad
sie dowiedzialam ze jestem w ciazy :tak:.
Mimo ze jestem juz w II trymestrze to folik powiedzial ze mozna brac do konca ciazy.
Jak bylam w I trymestrze u innego gina to on tez pytal czy biore juz witaminy :tak:.

Kazdy lekarz zaleca inaczej.Mnie wczoraj gin przepisal zelazo w tabletkach i w nim
tez jest kwas foliowy ale mimo to folik 0,4 tez mam brac :-D.

Wyniki krwi mam triche gorsze i z tad to zelazo zaczynam miec anemie :-(
ale to normalne w naszym stanie .

Wczoraj widzialam przez sekunde dzidzie ,nie wiem ile ma centymetrow i nie mam
zdjecia bo gin zrobil sekundowe usg aby tylko sprawdzic czy serduszko bije
no i bije :-D:-D:-D.

Od 2 tygodni zmagam sie z grzybem w pochwie :-( ale to tez slyszalam ze jest
normalne.

Zycze milego dnia

reklama
Cześć dziewczyny:-)
A czy przypadkiem Sonke nie ma dziś urodzin?
Wszystkiego najlepszego :-):-):-).

Do góry