Dziewczęta ja powiem Wam, ze dopiero mam pierwsze dziecko w drodze ale wiem co to znaczy, że nie macie czasu nawet się położyć na chwile i odpocząć. Widzę po siostrze która ma teraz 2 dzieci bo drugie dopiero co urodziła i nie ma kompletnie czasu na nic, a jej mąż nie chce jej nic pomagać tylko przed kompem siada po pracy...
Oj, to jakbym widzala nasze weekendy ;-) Co prawda moj troche pomaga, ale i tak spedza wiecej czasu na odpoczynku na grach niz bym tego chciala
kasiek niektore szpitale maja taka zasade ze nacinaja kazda pacjentke przy pierwszym porodzie :-( Moj gin opowiadal mi o swoim szpitalu i wlansie powiedzial mi ze kazda tam nacinaja wiec zrezygnowalam z tej opcji porodu. Poszlam do innego szpitala, gdzie trafilam na mloda i mila polozna i robila wszystko zeby mnie tylko nie naciac. i choc mialam skomplikowany porod i spore dziecko to urodzilam SN bez nacinania

Male pekniecie zostalo i tylko 1 szew na to, takze od razu wstalam z lozka i biegalam :-)
ponko dobrze robia te polozne ze nie pytaja o to nacinanie krocza pacjentki, bo tak naprawde dopiero na sam koniec wychodzi czy jest to potrzebne, czy nie. Ja nie naciagalam sobie sama krocza, a i tak rodzilam bez naciecia. Po prostu polozna w trakcie naciagala je jak sie dalo. Tez nie bylo to konfortowe ale nie bolalo

No a przy tych wszystkich skurczach to i tak bylo mi wtedy wszystko jedno czy mnie potna czy nie, byleby miec to szybciej za soba. Jakbym miala pewnosc ze naciecie np przyspieszy porod to bym nawet o nie poprosila
Ej a ja dzis przespalam drzemke Macka razem znim

3h snu w ciagu dnia i czuje sie jak nowo narodzona

Wieczorem wychodze z kolezanka na plotki i bardzo dobrze bo w koncu mam w sobie energie i nie bede zasypiac na siedzaco